Fin utveckling sedan jag gjorde det för 30 år sedan

I dag var det Bossas första skolavslutning och jag ska inte bli långrandig eller sentimental, men hör nu här. Alla elever i jämna årskurser (nollan, tvåan, fyra, sexan och åttan) och deras släkt samlades i gympasalen för show. En av konferenciererna, en sjätteklassare, påade förskoleklassernas framträdande så här:

”Och nu ska förskoleklasserna sjunga. Och tänk nu allihop på att det är viktigt att alla får vara sig själva. Du kan vara kille eller tjej eller något där emellan. Det spelar ingen roll, bara du är dig själv.”

Och så klämde 70 sexåringar i med Lalehs ”Bara få va mig själv”. Tänk när de tar i från tårna och skriksjunger ”jag ska aldrig ta skit igen”.

SÅ STARKT.

Nu har hon sommarlov. (Eller ja, hon ska ju gå på fritids några veckor till, det är ju inte som att vi föräldrar kan vara lediga i tio veckor. Eller kan föräldrar det?)

11 reaktioner till “Fin utveckling sedan jag gjorde det för 30 år sedan

 1. Nehej, det kan föräldrar inte! Fast jag tror att fritids hela dagarna de här inledande sommarveckorna är ett ganska bra sommarlov? Åtminstone om en ska tro min avkomma. Han är rätt nöjd över det.

  Gilla

 2. VILL ens föräldrar det? Inte jag i alla fall. Fick klump i halsen bara av tanken på sången. Måste ladda inför när det är dags för mitt barn om ett år.

  Gilla

 3. Vissa föräldrar kan nog det. Åtminstone åtta om man har möjlighet att välja när man ska ta sin semester. Eller om man är lärare. Och vissa föräldrar vill nog det också. Vissa tycker inte att det är så kul att jobba. Vissa tycker att hemmafru/hemmaman-jobbet är drömmen. Vissa kanske är asrika. Vissa har barn som inte klättrar på väggarna efter halva sommarlovet. Det finns alla sorter.

  Gilla

 4. Blir så irriterad på folk som \”men sparade ni inte föräldradagar?\”. Som att alla har haft råd att göra det. Vill slåss när FOLK förutsätter det.

  Gilla

 5. Kristine – ja, det är klart att det finns alla sorter. Försökte bara vara lite skojig… Jenny – men visst! Som att det är ett val. Lika aningslöst som den där ministern som sa att \”jag har köpt varsin bostadsrätt till mina barn, det är något jag tycker att föräldrar kan göra\”.

  Gilla

 6. Blir alltid glad när jag ser att du bloggat – du skriver urbra om viktiga saker!Hälsningar från Finland där fritids stänger när skolan slutar (eller som i år – veckan innan skolavslutning) 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: