Bossas, Bens och mammas WEEK OF FUN

Så lämpligt att min ensamvecka (Nils jobbar) med barnen skulle föregås av en barnfri dito. Då är man ju extrasugen på  att mysa runt och hitta på grejer och lite mer tålig vad gäller skrik och panik. 

Vi har bestämt oss för två saker: den här veckan ska vi äta glass minst en gång om dagen och så ska vi hitta på minst en äventyrlig sak per dag. 
I dag började vi starkt med ett mycket tråkigt besök på Närhälsan. Vi har så många kallelser på Bens bord nu (en måndag i augusti har vi tre läkarbesök på samma dag, eh) att jag inte ens visste varför de ville ta blod i dag, men de förklarade att de bland annat skulle kolla hans immunförsvar samt hur han tolererar gluten. Det var INTE kul att stickas och tappas…
… men ännu värre var det med urinprovet (som inte ens gör ont?!?!). Jag trugade och mutade (se bild) under en timmes tid. Sedan blev han för nödig för att kunna stå emot. Skrek dock som fan när jag höll muggen under. Han ville ”BALA KISSA I VATTNET!”. Blev tillräckligt för att ta prov i alla fall, kollade med sköterskan. 
Efter den morgonen kunde dagen bara bli roligare. Vi drog till Kyrkbytorget och köpte glass…
… och fick välja vad vi ville (vilket betyder att jag styr in dem på grejer som kan hålla dem sysselsatta en stund) på Kyrkbyns 2nd hand. Bo fick äntligen loom-bands som hon önskat sig länge.
Ben är ju tokig i sina hästar. Han fick en ny little ponny och en målarbok. 
Joråsatt … nu är klockan 11:33. Nästa aktivitet är Dumma mig på bio klockan 16. Får se vad vi hittar på fram till dess. Bossas, Bens och mamma WEEK OF FUN rullar vidare. 
 

5 reaktioner till “Bossas, Bens och mammas WEEK OF FUN

 1. Oj så nu har de sätt fart på att utreda Ben iaf. Dottern har fått lämna många prov och får fortsätta regelbundet. Vi går numera till en mottagning inriktad på att sticka barn samt sätter Emlaplåster innan. Värt om han ska behöva fortsätta lämna prover: minskar rädsla och alla besök går mkt lättare.

  Gilla

 2. Japp, nu är det det full fräs på alla cylindrar. En motsatsvärld till hur det var när vi verkligen ville att de skulle undersöka honom.

  Gilla

 3. Aha-jag brukar ringa först. Men det slutar oftast med fyra emla-varje handrygg och vecken. Och batnolja för att ta bort plåstret utan smärta. Värsta curling men så värt att inte ha ett barn rädd för sjukvård

  Gilla

 4. Aha-jag brukar ringa först. Men det slutar oftast med fyra emla-varje handrygg och vecken. Och batnolja för att ta bort plåstret utan smärta. Värsta curling men så värt att inte ha ett barn rädd för sjukvård

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: