Ett idogt jobb och tankar för dagen

Vi tog oss in till stan i går och mötte Nils på Bergakungen för vår allra första familjesittning på bio. Bossa var SÅ peppad, så fallet blev högt när vi upptäckte att jag köpt biljetter till visningen med engelskt tal. Själv blev jag arg, för jag tyckte att Nils kunde ha fixat biljetter. Han som inte hade barn runt sig  hela dagen och dessutom satt vid en dator. Ändå kom det där whatsapp-meddelandet ”löser ni biljetter?” på eftermiddagen och projektledaren i familjen biföll.

Jaja, det gick att byta till klockan 18-visningen i stället och vi hade det bra på Hedens lekplats i väntan på film. Dock föll min planering om att äta middag hemma efter bion pga detta, så vi fick göra en Lasses på Heden-abbrovinch. Gott och allt det, men gud vad dyrt ett enkelt biobesök plötsligt blev.

Biobiljetter, drygt 400, popcorn till lekplatsen (Ben vägrade lämna bion utan popcorn, han kom ju dit för popcorn) 40 spänn, middag på Lasses cirka 200, ny omgång popcorn och dricka till alla, cirka 150, parkering i fyra timmar, 100. 

Tjatigt att hänga upp sig på vad allt kostar, men gud vad allt kostar.

I alla fall, på väg hem la jag mig i fel fil vid Ullevi, varpå jag mumlade något fult ord så att Bo fattade att jag kört fel. Då suckade hon högt och sa:

”Nu kommer vi aldrig hem, för att du körde fel, mamma. Och dessutom klantade du dig med bion.”

Jaja, ett idogt jobb.

I dag sänds förresten mitt första Tankar för dagen. Det handlar om det sorgligaste jag vet. Jag hoppas att det här inte kommer att landa fel hos min släkt. Jag försöker peka på en norm (som jag ju gör mest hela tiden) och inte på något personligt, även om det klart blir personligt att prata om familjen. Skulle bli jätteglad om ni säger vad ni tycker om det.

11 reaktioner till “Ett idogt jobb och tankar för dagen

 1. Älskade, älskade, älskade det! Och tyckte att du gjorde dig extremt bra också. Lät lugn och sansad. Fick samma känsla som när jag lyssnar på en norrlänning som läser ljudböcker (bra alltså).Samt: känner igen det där med projektplaneringen så himla mycket. Just nu har min man semester, med ETT BARN och jag får projektleda vad han ska göra. Så jävla sur på att jag gör det.

  Gilla

 2. Älskade också avsnittet. Så där så att jag inte fattade att det var slut när det var slut, de fyra minuterna bara försvann. Hade så himla gärna lyssnat ännu längre!Och det ÄR dyrt att göra saker. Det är ju lika dyrt att hänga hemma en aktivitetsfylld sommar som att resa någonstans (rätt fint dessutom).

  Gilla

 3. Oj. Aj. Så Starkt. Så många känslor på så få ord. Så vanligt. Och så viktigt att lyfta igen och igen. Ser fram emot fler tankar från dig.

  Gilla

 4. Skrek rakt ut när jag hörde ditt namn imorse. Försökte – förgäves – hyssja åt en 2åring, en 1åring och min man men uppmaningen gick de två minsta helt förbi. Hörde lite och ÄLSKADE det och ÄLSKADE din röst. Ska lyssna igen, ostört den här gången, senare ikväll./ Lisa

  Gilla

 5. Det första som slog mig var vilken otroligt behaglig röst du har! Och innehållsmässigt top notch! Säkert en fråga många kan känna igen sig i, men samtidigt aldrig ens reflekterat över själva!

  Gilla

 6. Fy fan vad ni är fina. Det betyder så mycket, jag var så nervös för det här med att prata på radio och att prata om det jag helst vill prata om. Iiii vad ni är snälla och gör mig glad och lite modigare hela tiden. TACK. Ska köra tre Tankar för dagen till i sommar. De kommer att handla om:* Snippor som spricker (gammalt favoritämne)* Mobbing och vuxna som inte fattar (här fick jag gräva djupt i de mörkaste delarna av minnes-centrat)* Vad som aldrig får mig att vika mig, vad gäller \”uppfostran\” av barn

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: