Vill göra bra val och att alla Hellbjörnar ska ha det bra och så vill jag vila lite snart

Här tiger hälsan still. Men vet ni, det handlar inte om att jag gått in i semesterstiltje. Det är tvärtom, jag har gråtit av stress sedan den här semestern började. Det här med att hyra ut via AirBnB och därmed ta på sig att flyttstäda tre våningar hus mellan varje gästsällskap är slitsammare än vad jag kunde tro (alternativt slitsammare än vad jag kom ihåg från 2016). Jag tycker också att det känns jobbigare den här sommaren, jämfört med förra, att inte få vara hemma. Vi bor mest hos Nils föräldrar och det går ju bra och de bor stort, men det är ändå något särskilt med att bo borta med hela sin lilla familj under hela sommarlovet. Ha allt i några väskor och inte riktigt kunna vara sig själv. Känns också som att det är mitt fel, eftersom det är jag som gjort valet som gör att vi måste hyra ut huset för att få ihop ekonomin. Vet att Nils absolut inte klandrar mig, men jag har ändå dåligt samvete för att det inte är någon avslappnad eller ekonomiskt bekymmersfri sommar i år heller.

Höjdpunkten av stress skedde i måndags, då vår diskmaskin drog sista sucken timmar innan Nils skulle dra iväg med barnen så att jag kunde städa inför gästerna som skulle anlända nästa dag. Då var det ingen go stämning. Men det löste sig genom ett panikartat kreditköp av ny maskin och genom att Nils tog på sig rollen som något slags VVS-proffs och fick skiten installerad.

Alla våra hus-uppdateringar sker i panik, känns det som. Spishällen fick också bytas snabbt och på kredit för att den gick sönder när vi hade hyresgäster på ingång. Vi är verkligen inte de där husägarna som sparar ihop en buffert och gör genomtänkta och helgjutna renoveringar. Men men, det går ju det här också.

Sedan vill man ju att barnen ska ha good timez, så det gäller att orka hitta på skoj. Vi har varit och campat och kollat på inspelningen av Sommarlov i Malmö. Ska försöka få ihop en liten tipslista kring det.

Och i dag gjorde vi repris på förra årets lyckade utflykt till Ängelholm. I år uppade vi vårt game med kylväska fylld av god picknick.

Det är så mysigt i Hembygdsparken. Förutom den stora lekplatsen med grillmöjligheter och glasskafé finns det massa roliga påhitt överallt.

Bossa blev vild när hon upptäckte den här skylten.

De droppade en gemensam krona.

Bo: ”Man ska inte säga vad man önskar sig.”
Ben: ”JA ÖNSKAL MEJ EN HELLO KITTY-LYGGSÄCK!”

Lite kul att se tillbaka på ens kanaler och jämföra samma situation med föregående år. Här är Bo lite blasé kring åsnan.

Förra året var hon mer i gasen.

Ben har dock bibehållit samma varma känslor till exakt den här flodhästen i parkens karusell. Han har även hållit fast i stilen. (Översta bilden är alltså från förra sommaren, nedre från i dag.)

Jag kan verkligen rekommendera den häringa parken. Allt utom ponnyridningen och karusellen är gratis och det är så fina miljöer.

Vi har bestämt att göra årlig tradition av utflykten. Och nästa år ska jag och Bo testa höghöjdsbanorna. Såg så kul ut!

Vi hade tänkt testa i dag redan, men regnet tog oss, så vi fick äta glass i bilen i stället.

Ps: jag bad Nils ta en bild på mig. Kom på att jag måste be om det ibland, så att det syns i våra familjesemesteralbum att mamman var med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: