Augustibo

Senaste nätterna har Bo varit orolig och det har varit mycket tankar och frågor skolstarten. ”När jag gör läxor måste Ben lämna mig ifred.” ”Kommer det att vara kontaktbok i ettan också?” ”På helgen måste jag göra läxor.” ”Jag hoppas att jag får hyllan bredvid Cornelia.”

I dag var det dags för första dagen i 1D på Jättestensskolan och det tycker jag calls for a walk down memory lane. Här kommer olika varianter av Augusti-Bo genom åren.

Augusti 2010. Boplats: i min mage. Vilket får illustreras av en bild på mig och Nils när vi gick på cirkusfest.

 Augusti 2011. Alltid vind i håret, alltid lite orange om näsan.

 2012. Väldigt glad efter första hämtningen hos dagbarnvårdaren.

 2013. Nu också med en lillebror!

2014. Första dagen på förskola. Innan vi gick såg hon sig i spegeln och upprepade ”det där är ett förskolebarn, det där är verkligen ett förskolebarn”. När Ben tultade in i bild sa hon ”det där är inte ett förskolebarn”.

 2015. En mycket kort period kom hon in till storsängen på nätterna, där antingen jag eller Nils sov (eller försökte sova). Jag saknar det. Vi (alltså jag och Nils) har precis börjat sova i samma säng igen (efter många år av nattlig barnjour) och nu hoppas jag att Bo eller Ben eller båda kommer in och knör ner sig mellan oss när de vaknar mitt i natten.

 2016 med hatt i Berlin. Gud vad jag vill åka dit med familjen igen. Kanske till våren? Kämpa byrån – ge mig bonus.

Och så i dag. Den stora dagen. Otroligt förväntansfull och pirrig. Nils följde med henne och stannade en stund. Det gick bra och hon berättade jättemycket om dagen när jag hämtade henne. Kul, annars brukar mina frågor mest besvaras av ”vet inte” eller ”kommer inte ihåg”.

3 reaktioner till “Augustibo

  1. Älskar att du bloggar så mycket just nu!!! Bäst, ju.Kände direkt igen bilden från förskolestarten med batmantröjan *trogen blöggreader*. Kommer ihåg att jag tyckte att hon såg så stor ut med rygga och allt! Nu: mini, ju. Tiden, alltså TIDEN!

    Gilla

  2. Wow vad fort det måste kännas som om det har gått. Vad fort det kommer gå för oss. Vår son fyller ett år snart. Det har gått i raketfart och snigelfart samtidigt..

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: