Dagarna

Hänt sedan sist:

– Ben ska utredas av Barnneurologiska kliniken, för att få koll på viktiga saker före skolstarten. Fick veta från dem häromdagen att de har ett års väntetid… Samtidigt fick vi papper att fylla i och det var brådskande att skicka tillbaka dem. Bland annat ska vi fylla i alla ställen han har varit på så att de kan be att få ut journaler. Fanns typ en rad att skriva upp dessa ställen på. Vi får skriva väldigt, väldigt smått. 
– Ben har åkt på en tjottablängförkylning som gjort att han tappat rösten. Så pass ynklig nu och andningen på nätterna är ej bra. Har placerat dubbelmadrasser bredvid hans säng så att jag kan ligga och nattvaka.
– Vardagslogistiken är 4 real. När Nils klev rätt från borrelian in i en förkylning var det i princip som att jag inte tillät honom att bli sjuk på nytt. ”VI HAR INTE RÅD MED DET.” Han är nog sjuk ändå nu, men säger att det är okej att lämna/hämta/natta/städa. Jag är för hemsk.  
– Bossa är väldigt orolig. Jag har fått rita hur klockan ser ut när den är 16:30 och hon har med sig teckningen till skolan så att hon kan jämföra med sitt armbandsur och på så vis veta när vi kommer och hämtar. När det är simskola hämtar vi tidigare och då är hon väldigt stressad över att vi inte ska hitta henne, för då kan hon vara antingen i bamba eller i vanliga klassrummet eller på ”den andra” skolgården. Vi har inte inte hittat henne hittills, men hon kan inte tro oss när vi säger att vi alltid kommer att hitta henne. Överhuvudtaget försöker vi säga att det såklart är okej att känna sig orolig och ledsen, men att hon inte måste oroa sig för något, för det är vårt jobb. Men det biter inte. Annat hon är orolig över: att vi ska glömma frukt till mellanmålet, att vi inte kommer att ha råd med vissa saker när vi köper något annat, att hon gör fel val när hon får välja mellan en sak och en annan, att hon inte ska orka med skolan dagen efter om hon inte somnar i tid och en massa andra saker. 
Vi glömmer inte frukten på morgonen. Den ska vara delad (fått lapp från skolan), så vi delar och sätter gummiband runt så att den inte blir brun. 
– Jag och Kajsa har extremt mycket att göra närmsta veckorna. Prekärt bekymmer, men jag är så stressad över att vi inte ska hinna. Det bidrar till min rädsla att till exempel Nils ska bli sjuk så att jag inte kan jobba så mycket. (Jag försöker hålla rädsla och oro i schack inför barnen, pga föregående punkt. Alltså inte det om äpplet utan det om Bo.)
– Vi har testat Linas matkasse för att få en så kallad enklare vardag. Gud så besviken jag blev. Rätterna var till exempel pizza som bestod av ajvar på hönökaka samt färdig tomatsoppa. Barnen åt absolut ingenting den veckan.
– Jag har många tankar om sista Game of thrones-avsnittet.
– Vi har bestämt oss för att skaffa ett badkar till badrummet på övervåningen. Detta kanske jag har nämnt? Jaja, det tål att nämnas igen. Jag ska få bada i vinter. 
– Jag vill blogga om allt det ovan samt göra mer dagboksblogg för det är så kul att ha sedan. Men jag orkar nästan ingenting när barnen gått och lagt sig, så då måste jag kolla på Idol eller Grand designs och sedan är klockan sex och det är ny dag och jag står där med äpplet och gummisnodden igen. 

5 reaktioner till “Dagarna

 1. Ojojoj livet. Vilken tuff situation. Mitt förslag är att ni under ett par veckor betalar för hjälp. Eftersom jag tror att du inte gillar att folk arbetar i ditt hem så antar jag hjälp med annat-i företaget el så. Allt ni kan leka ut. Kanske går ni minus under några veckor men å andra sidan plus på hälsan. En annan tanke som jag får är att vore inte ert liv så mkt lättare om ni bodde i en hyresrätt? Nr 3 har med vardagsmat att göra (istället för Linas). Vi kör så här:En del protein (växt, mejeri, fisk el kött), en del kolhydrat (ris, pasta osv) och en varm o en kall grönsak. Vi har allt hemma-grlnsaker o rubbet i frys o skåp. Vi köper stora mängder av fågel o kött när det är halva priset pga sista dagen o fryser in. Därmed råd att äta eko. Ex på middag: kokar pasta, tinar haricots Verde o skär upp norotsstavar. Tärnat fetaost. Serverad med ketchup/pesto. När en verkligen inte orkar: gröt o smörgås till middag. Obs att i många länder är det bara ett mål lagad mat om dagen (Norge, Danmark, Tyskland osv) och det andra blir smörgås o te. Det är också helt ok. Överväg att lägga ned middagskoncrptet helt under en tid.

  Gilla

 2. Känner igen Bossas oro. Det är _ingen_ tröst men jag tänker att det är en fas. En slags motvillig frigörelse. Säkert kan upplevelserna i fasen förstärkas (obs, jag menar __INTE__ att shame:a utan bara visa hur vi brukar resonera, att om hon upplever att du/ni är stressade/oroliga) och liksom spegla någonting i er. Faen så tungt Ben och ni ska ha det, men halleluja för att äntligen kanske få någon som lyssnar och kan re i helheten. Men ett år! Smart middagstips ovan. Vi kör Ica:s recept rakt över veckan runt. \”Billiga veckan\” och \”vegetariskt\”, recept \”under 30 minuter\”. Handlar allt med bil på söndagen. Gröt när vi inte orkar. Eller grillade mackor. Eller bara yoghurt. Det viktigaste är ju att de äter något tänker jag. Tack gode gudinna för förskolelunchen och skolmaten, då får de hela kostcirkeln tänker jag. Kämpa!!

  Gilla

 3. Men vänta nu: går Bo i en vanlig skola? I så fall ska den vara helt kostnadsfri och skolan/fritidshemmet ska stå för mellanmål, frukt etc. På min skola får vi inte ens andas om att föräldrarna ska skicka med barnen något…Märta

  Gilla

 4. Hej, jag var tvungen att gå tillbaka och se när er dotter är född. Vår dotter som är född 2010 är rädd för allt i bacillväg just nu. Så jag gissar att det kan vara åldersrelaterat. \”Är det säkert att jag inte blir sjuk, svimmar eller dör? Inte nu, inte i framtiden? Är du helt säker? Du kan inte vara helt säker\”. Har googlat på det här men hittar inget vettigt så då kändes det lite skönt att höra att man inte är ensam. //Helena

  Gilla

 5. Japp, kommunal skola. Jag reagerar också på det. En frukt om dagen, 20 dagar i månaden. Det blir ju en kännbar slant för de som har det tufft. Nu har det dessutom utökats till frukt + macka varje dag. Tack för att du påminde mig om att jag ska mejla rektorn om det. Lättare för mig (att säga till) som har råd att köpa frukt till mina barn än för en som inte har det.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: