12 kilo fyraåring minus en magsjuka, vad blir det?

Vi har varit tillbaka efter sommarlovet i drygt fyra veckor och har hunnit med:

Borrelia (Nils)
Förkylning (Nils och Ben)
Magsjuka (Ben)
När jag lämnade Ben på förskolan tidigare i veckan frågade jag en pedagog om den som hade städjouren dagen innan hade glömt tömma blöjhinken. Det hade hen inte. Men ett barn hade inlett dagen med en mustig magsjuka och väggen av magsaft var on point. Jag lämnade Ben med orden ”Lycka till alla!”  och hoppades på det bästa. I natt vaknade jag av att Ben satt och skrek i ett hav av kräks. 
Att bli väckt mitt i natten har jag blivit van vid, men att väckas och behöva hantera mängder av spyor är värre. Rafsa ihop gosedjur, täcken och kuddar. Skrapa av det värsta i duschen och sätta igång en maskin. Bädda nytt. Duscha barn. Söva om. För att några timmar senare göra om det. 
Får väl slänga kuddarna förresten. Eller kan man få dem torra innan de börjar mögla? De prassligaste (de med fjädrar?) verkar inte vara tvätt- och torkkompatibla. Någon som har tips? 
I alla fall. Han har haft feber i dag, men inte spytt något mer. Lille ynket missade förskolefotograferingen som han sett fram emot och valt kläder till (kattstrumpor och hund/katt/fågel-klänning). 
Hoppas nu på superresistens hos resten av familjen. Jag och Nils fick rätt mycket kräks på oss och stannade hemma från våra respektive jobb av respekt för omvärlden. 
Ville väl inte säga så mycket med det här mer än att det är ett idogt jobb med allt.  

4 reaktioner till “12 kilo fyraåring minus en magsjuka, vad blir det?

 1. Om det är dunkuddar och ni har en tumlare så stoppa in dom där. Men viktigt är att stoppa in en tennisboll tillsammans med dom som får gå med i tumlingen.

  Gilla

 2. Efter att ni tvättat dom förstås, kanske jag skulle ha tillagt också. Är det dun/fjäderkuddar så brukar inte det vara något problem.

  Gilla

 3. Vi har tvättat flera kuddar trots att vi inte har tumlare. Ta lite extra centrifug och se till att ruska kudden ofta under torkningen. Först är den alldeles platt och klumpig men dunen reser sig vartefter de torkar. Om man skakar kudden eller täcket så lossnar fjärdrarna från varandra och torkar fint.

  Gilla

 4. Proppa i er probiotika hela familjen. Rätt dyrt, men klart värt för immunförsvarets skull. Jag och mina barn har peppar peppar hållit oss väldigt friska sedan vi började gå på probiotika (efter en helsikes sjuk vår).

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: