Dagen i bilder

Jag är inte bara en PMS-stinn bitterfitta. Ibland går jag omkring i Göteborg som en helt vanlig mänska som gör helt vanliga saker. Som i dag:

Vaknade klockan sju av att Bo kom och knackade på mig och sa att Ben var lite ledsen. Vi gick ner och åt frukost. Ben och Bo skrattade fruktansvärt mycket åt att Nutellan på mackan kunde ha varit bajs.

 Sedan kollade barnen på tv ganska länge.

För då kan jag nämligen ligga i andra soffan och dricka kaffe och blunda lite, mmm.

Efter ett tag orkade jag spela memory. Det är kul, för Bo är väldigt bra på det. Men det är också tråkigt, för jag måste ge minst vartannat av mina par till Ben, för annars blir han så jävla lack.

Städade lite …

… innan jag kammade mig och skaffade ett jobb. Eller i alla fall en anständig klädsel så att vi kunde lämna huset.

Jag tar mejlutskicken från Hej barn på största allvar och om vi har en obokad helg händer det rätt ofta att vi plockar någon aktivitet därifrån. I dag åkte vi till Selma Lagerlöfs torg för att gå på Familjedag med ponnyridning, ansiktsmålning och loppis. Men när vi kom dit började det regna så …

… vi drog till Ikea i stället.

Ikea kallar sitt lekland för den magiska skogen för barn. Men alla vet att det är en annan målgrupp som upplever den största magin: de föräldrar som saknar släkt eller annan slags barnvakt i sin hemort.

Annan rimlig lördagsunderhållning: gå på stora Coop. Än så länge är det enkelt att roa barnen. Det är skönt.

På lördagar är i och för sig det mesta enkelt. Tänk vad lätt det är att klä på sig/stänga av teven/lyssna på sin mamma när det vankas lördagsgodis på sikt.

På väg hem somnade Ben. När vi skulle ur bilen mumlade han ”du måste inte väcka mig” om och om igen, med slutna ögon. Även här funkade godistricket. ”MEN OJ, HÄR HITTADE JAG EN GODISPÅSE, DEN SKA JAG ÄTA UPP INNE I HUSET.” Tog skruv.

Svagt narrativ av mig nu, men jag ville visa att jag såklart köpte en Hay-påse på Ikea. Eller tre.

Och väldigt många flaskor must.

Men det var mest för att de kom i en tjusig låda. Jag är svag för saker med användbara förpackningar. Kolla vilken bra condiments-förvaring det blev.

Köpte papper till Bossas skolbok (ja, hon har en skolbok, det är tydligen stenciler som gäller nu) och slog in.

Fick ont i ögonen när jag såg att hon särskrivit LÄSBOK. Vi löste det genom att (utan förekomst av mästrande ton) klutta dit ett bindestreck.

Sedan spelade Bo och Nils dataspel medan jag och Ben lagade mat. Här steker vi bröd. Klassiskt tecken på att en riktigt god middag är i antågande.

Nu ska vi kolla på Paddingtonfilmen. Fast jag ska nog smygkolla i min telefon. God lördag på alla!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: