Sloppy parenting och paranoia

Snälla, kan någon bra förälder ställa upp och påminna oss om när det är dags för viktiga events som ”bus eller godis”. Vi missade det förra året också och i år hade jag planerat att köpa nya utklädningsgrejer till barnen (Ben vill vara kaninkattprinsessa och Bossa hade spanat in en kattdräkt med öron och svans) och kolla med hennes bästis föräldrar om de kunde gå ihop på fredag. Och så var det i dag? Hela kvällen har det plingat på och vi har 1. varit dåligt förberedda godismässigt och 2. bevittnat en allt mer sloken Bo. Värst var det när hennes bästa kompisar i klassen + deras syskon och föräldrar kom förbi som ett stort glatt gäng. Såg hur hon sjönk ihop och jag kände mig så rutten. Hon har iofs inte gått på fritids den här veckan, så vi har inte haft någon kontakt med de andra i klassen. Men det är ju en klen tröst när man är sju år och ens favorithögtid passerar för andra året på raken utan att ens föräldrar styrt upp något kul.

Dessutom hade både jag och Nils missat att det är i morgon det är (frivillig) utklädning på fritids. Hade tänkt köpa den där kattdräkten till henne till på fredag, då jag trodde att det var läge. När hon förstod att vi glömt blev hon så himla ledsen.

Hon blev gladare när jag rafsade ihop lite maskeradgrejer vi hade hemma. Men vi ska nog ändå hitta på något extra bra på fredag efter fritids och förskola.

En grej till som gör mig helt illa till mods nu är den här kommentaren på förra inlägget. Det måste vara någon från mitt gamla jobb. Vem är du?  Hur menar du att jag förenklar sanningen? Jag vill inte få sådan här information. Det är obehagligt.

Slut på klag.

4 reaktioner till “Sloppy parenting och paranoia

  1. Skrev en kommentar från mobilen men vet inte om den försvann i cyberrymden så ledsen om jag skriver samma två gånger.Hur som helst, sånt himla antiklimax! Fattar besvikelsen, både för er och Bo. Men ett konkret tips, som inte hjälper för i år men för framtida år: Halloween är alltid 31 oktober, så lägg in det i kalendern redan nu på årlig repeat och lägg till påminnelser flera dagar i förväg. Då missar ni det i alla fall inte nästa år!Håller med om att kommentaren var creepy. Kan det inte vara huvudpersonen i historien, i egen hög person?

    Gilla

  2. Kanske lite att sälja ut sig, men ni räddar absolut upp situationen i år med att ta barnen till Liseberg nu i dagarna, gärna i full halloweenutstyrsel!

    Gilla

  3. Här i Stockholm springer barnen runt från helgen innan Halloween till helgen efter (som är Allhelgonahelgen) och det tog några år att få grepp om det 🙂 Utklädningsdagarna i skolan är det också mer regel än undantag att vi missar, kram kusse!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: