Massa svar

För tillfället häver jag ur mig så mycket på jobbet att jag är som tom på kvällarna. Orkar inte tycka något om någonting. Vill bara titta på Bonde söker fru, spela dataspel och dricka vin. Då blir det inte så möe blogg, tyvärr, men vilken jävla ynnest det är att få stå och prata om vad man tycker är fel och så lyssnar folk. Det slår mig hela tiden och jag vill inte att det ska sluta slå mig. Att folk lyssnar på mig, herregud. Komma till olika byråer och scener och stå och prata om normer, inkontinens och #metoo.  Jag vänjer mig inte. Men jag blir bättre på att genomföra. Det är så jävla roligt. 

I alla fall, här kommer en lista snodd från Peppe. Läs förresten hennes blogg och lyssna på hennes poddar. Magnus och Peppes podcast är min favortipod och de har börjat köra två avsnitt i veckan, hurra. 
Humör i dag? 
Mycket bra. Ligger rätt i PMS-cykeln (månadens ljuvligaste vecka) och har gjort jobbsaker i veckan som fått mig att känna ”åh, fan, det här är inte skit i byx”.
Vilken svordom använder du mest?


Skit, fan, fitt, nä kuk, HELVETE.

Äger du en podd? 

Nä, men jag och Kajsa och Elin ska starta en. Kul det ska bli.

Vilken tid är din väckarklockan ställd på? 

Oftast 6.

Hur många resväskor äger du? 

Två. En stor och röd och sladdrig och en lite mindre som jag har ”alla minnen” i. Gamla kalendrar, brev, anteckningsböcker, kvitton, foton osv. Tänker att jag ska sortera och ”göra något av” det där en dag. Hahaha.

Vad gör du exakt just nu?

Svarade ”taaack” till Kajsa på whatsapp för att hon skickade den här bilden till mig:

Ville illustrera inlägget med en bild på mig när jag jobbar.

Kajsa skickade även den här, där jag också jobbar (filminspelning med  Stina som är gruppledare för Feministiskt initiativ i Göteborg). Här är jag inte beredd på fototillfället:

Du är ledig. Umgås du helst med en barnfamilj eller en vän?

Allra helst umgås jag med mig själv helt ensam. Mmm, ensam. Men annars behöver det väl inte vara någon motsättning mellan barnfamilj och vän?

När var senast någon stötte på dig? 

Jaa ni… Jag vet inte. Var det den helt okända mannen som spontant kramade mig utanför Nordstan när jag stod och tittade i min telefon? Han som sedan ville följa med mig? Ska det kännas obehagligt att bli stött på? Jag vet inte. Vad är att stöta på? Att någon blir stött? Eller lite kantstött? Blir kantstött ganska ofta, men jag vet inte om det räknas.

Dagens planer?

Klockan är kvart i nio på kvällen så from here to eternity är det bara glo på grejer som sker på datta som gäller. Ska jag ge mig på Stranger things? Kanske fortsätta med Bonde? Eller kolla ikapp på late night showerna för att få de senaste Trumpskämten till livs? Time will tell! Det är i alla fall gott att leva den här tiden på kvällen, det är det.

Helgens planer? 

I morgon hämtar jag tidigt och hoppar på ett tåg till Värmland för att hälsa på mina föräldrar tillsammans med Ben och Bo. Och (kanske mest) för att Nils ska få en ensamhelg i huset. Det var länge sedan han fick det. I Kristinehamn (eller Grenviken om vi ska vara exakta) kommer jag att vara utomhus mycket, tror jag, och så kommer jag att sticka in till zity för att träffa Petra och babbla. Mmm, det längtar jag efter.

Vad åt du till middag senast? 

Jag kom hem sent i dag, pga livsviktig ölstund med Kajsa efter jobbet. Det stod kalla snabbmakaroner och köttbullar på spisen när jag kom hem och de glufsade jag i mig på stående fot.

Tror du att folk pratar bakom ryggen på dig?

Det förutsätter jag, så PK som jag är.

Är du blyg inför det motsatta könet? 

Jag är ganska blyg och/eller ängslig inför människor överlag. Dock generellt lugnare och mindre parerande med kvinnor än med män, om jag ska vara lite binär.

Veckans fundering? 

Skolrelaterat. Det förekommer våld och trakasserier på Bossas skola, i hennes klass, och Bo är utsatt. Hon är inte den enda som är det och jag vet att skolan gör insatser. Men häromdagen kom hon hem och hade blåmärken efter att en person sparkat henne i sidan av torson och ingen lärare eller fritidspedagog kontaktade mig eller Nils. Jag funderar på hur vi ska prata med skolan och vad vi som föräldrar kan göra för att förbättra situationen och så funderar jag på var gränsen egentligen går för att de ska ringa och meddela att ”något har hänt”. Tycker att spark mot kropp har passerat gränsen. Funderar också på hur vi ska prata med Bo om det. Man ska såklart vara extra snäll mot den som gör dumma saker (som Bamse säger) och barn är inte dumma, de kan dock göra dumma saker för att de har det jobbigt och blablabla. Det säger vi. Men samtidigt vill jag inte kräva av mitt barn att hon ska vara inkluderande mot en person som sparkar henne. Fan svårt det är.

Vad gjorde du för ett år sedan? 

Kollar i bloggarkivet och inser att jag vaknade till nyheten av att Trump vunnit valet. På kvällen försökte jag få barnen att äta genom att spexa med morötterna.

Jävlar vad sjukt det var att kolla mobilen den där morgonen för exakt ett år sedan. Magen gör en loop.

Pratar du något annat språk?

Jag är obehindrad engelskapratare. Tack mitt förra jobb som tvingande mig att prata engelska varje dag. Kan till och med vara rolig på mitt andraspråk. Mitt tredjespråk är väl franska (fem års studier + en kortis på uni) och på det språket kan jag knappt säga hur jag mår.

Diskar du din egen disk? 

Jag diskar allas disk. Diskar din disk om du vill.

Tycker du att killen borde bjuda på första dejten? 

Alltsååååååååååå. Nej. Det är väl ingen som tycker det längre, va? Fastokejjagmenaregentligen om man ser till lönediskrepansen borde väl gruppen ”män” betala mer överlag eftersom det finns en strukturell diskriminering på arbetsmarknaden vad gäller löner (bland annat), men ändå: nej, bara nej. Kan vi sluta säga att olika göromål tillfalla olika könsmässigt kodade personer, tack och amen?

Vad har du med dig in på bion? 

Senaste gångerna har jag haft barn med mig. Nu är jag sugen på att gå på bio utan barn och då vill jag ha med mig en stor cola light och en liten smörpopcorn och en marabou mjölkchokladrulle och en påse Haribo sura nappar. Åh, vad ska jag se för film? Blir helt sugen.

När sov du senast på golvet? 

Jag minns inte… Men senaste 4,5 åren har jag sovit hur som helst. En gång, på mitt förra jobb, somnade jag på det lilla kvadratiska golvutrymmet under mitt skrivbord. Det var under tvåårsperioden när Ben skrek av öronsmärta alla nätter. Ledsen smiley över det.

Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?

0. I alla fall en natt. Det funkar utan sömn en natt. Två är svårt.

Är du petig när det kommer till stavning och grammatik? 

Yes box. Men jag håller det ofta inom mig, faktiskt. Blir bättre och bättre på det där.

Vad var det senaste du åt?

Det var de där snabbmakaronerna…

Skulle du någonsin hoppa fallskärm?

Nä, tror inte att jag vågar det faktiskt.

Tycker du om att krama folk? 

Define people.

Vad är du allergisk mot?

Oj, vad lång den här listan är. Läser någon ens längre? Pollen och stenfrukt.

Har du några tvångstankar?

Som barn hade jag svinmånga. Bland annat att jag var tvungen att be till en jesusbild för alla som jag ville väl, för annars skulle de dö. Och en om att jag absolut inte fick ljuga, vilket fick mig att lägga till ett tyst ”tror jag” efter allt jag sa, vilket blev ett mummel som uppfattades som ett tic. Eller heter det tics? I alla fall. Jag har en fallenhet för tvångstankar. I dag har jag inte så många, eller jag lyckas ofta stävja dem, men jag har mycket ångest och är hypokondrisk, vilket jag tänker är lite samma. 

13 reaktioner till “Massa svar

 1. Jag tycker verkligen att det vore helt orimligt att kräva av ett barn att vars förstående och inkluderande när hen blir slagen. Det är vuxnas grej att vara och se till att det blir Så, inte hens ansvar. Tycker att det är rimligt att tydligt markera Att det är inte ok att någon behandlar dig så. Du är aldrig rätt att slå någon eller retas. Aldrig. Sedan kan man prata om att ibland vågar man och kan och det känns bra att säga ifrån. Ibland inte. Och det är också ok. Då kan man berätta för en vuxen. Gå till dig själv- hur hade du velat bli bemött när din kollega trakasserade dig? Med att få veta att hen ändå var snäll och att du skulle inkludera hen? Jag fattar att du menar att det handlar om barn. Men det är inte Bos ansvar att bry sig om den som slår eller att lösa hens problem. Det är de vuxnas.

  Gilla

 2. Ja gud ja! Stort obs på att vi är supernoga med att inte lägga något ansvar på Bo och vi är väldigt tydliga med att det som barnet i fråga gör är totalt fel och att det är bortom oacceptabelt. Samt att det är vuxnas ansvar att se till att det upphör. Samtidigt vill jag att hon ska förstå att det finns anledningar varför personer gör dumma saker och att människor inte är grund-onda. Att barn, särskilt, inte ÄR dumma utan GÖR dumma saker och att det kan ligga anledningar bakom som vi inte vet något om.

  Gilla

 3. Blev jätteglad när du skrev att du lyssnar och gillar vår podd. Tycker att du är smart och rolig och hyserl iksom stor respekt för dina åsikter.

  Gilla

 4. Det kan hon lära sig ändå. De flesta barn är ganska förlåtande. De kan bråka och ändå bli vänner snabbt. Jag tänker att hon kan lär sig det men kanske i ett annat sammanhang. Just när en blir slagen kanske fokus kan vara på det?

  Gilla

 5. Jag är så dålig på att kommentera nu för tiden, men vad jag tycker om att läsa och ta del av dina tankar. Och peppen och glädjen du beskriver över ert jobb och det ni gör, det är så härligt!

  Gilla

 6. Åh, vill höra er podd nu! Hojta här när den är igång, snälla?Och alltså vilken ångest att ens barn är utsatt på det viset i skolan! Hur fasen ska en som förälder sätta stopp för det utan att göra allt värre för barnet?! Jag har förstått, efter att ha läst din blogg i evigheter, att vi bor i samma hoods (ah, jag är ingen stalker bara en helt vanlig vanlis till trebarns-morsa). Till hösten börjar vår äldsta i förskoleklass, vi ska alltså välja skola snart o det är ju skitsvårt! Skolan med tre stora djur (konstverk) utanför lutar det mot då vi bor typ 100m därifrån, är det där ditt barn går? Äsch spelar ju ingen roll för varken dig eller mig, konstig fråga! Men VARFÖR kan sånt där hända i skolan? Det måste finnas fler vuxna ögon där som sätter tvärstopp för elakheter! ❤

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: