Under the influensa

Ja jädrar, vet ni när man riktigt känner att man lever? Sådär att det pirrar redigt i alla celler? Det är när man under en helg av dubbelflunsa (dvs då båda föräldrarna har influensa samtidigt) kommer på att man har städjouren på föräldrakooperativet och således måste pallra sig iväg för att grundligt (dammtorkning av ytor included) rengöra ens barns dagverksamhet. 

Jag åkte på den, för Nils mådde sämre än jag. Han ligger någon dag efter i sjukdomsbild. 
Om någon frågar mig vad som är största skillnaden med att ha barn jämfört med att inte ha det så brukar jag säga att det är det där med tiden. Tidigare kunde jag ha flera dagar i veckan som var delvis oplanerade. Nu vet jag alltid vad all tid ska gå till, ner på minutnivå. 
Påminn mig nästa gång någon frågar att det inte är tiden utan SJUKDOMARNA som är den största skillnaden. Inte specifikt att barnen drar hem så mycket skit från förskolan, utan hur det är att själv vara sjuk när man lever med barn. Barn tar inte hänsyn till sjuk. Nope, de rien, inte alls. Det ska fortfarande stigas upp före kl 7 och det måste fortfarande släckas bränder och lösas konflikter och underhållas. När man har feber är det så jävla fruktansvärt. 
Så, nog med gnäll. 
Vi kom iväg till Gekås i alla fall och det var en upplevelse. På bilden syns jag med en av Kattens hundar i Anneberg där vi plockade upp henne på väg till Ullared. Jag är redan där supersjuk, men det förnekade jag. Hittade vad jag sökte på det stora varuhuset: kabinväska, regnställ och träningskläder.  Det där med kemiskt/tekniskt och kroppsvård var dock inte superimponerande. Vi bor nära ÖB och Rusta och det är samma prisbild där ju. 
På fredagen, dagen efter Gekås, var jag krasslig som ett as. Men vi hade en viktig grej på morgonen som vi inte skulle få ny chans till på ett år, så det var bara att… På nämnd grej fick jag ha den här lilla skylten på mig. Får fortfarande svindel av sådant här. Har jag en egen byrå? Reppar jag ett företag som blir inbjudet till grejs? 
Ja och sedan kom helgen och då sjuknade Nils in i samma härskna helfvete i vilket jag redan stod och klafsade. Två sjuka vuxna och två friska barn är en så dålig helgkombo. Nils var en hjälte som tryckte i sig ibuprofen och paracetamol både lördag och söndag för att kunna ta Bo på tennisen respektive karaten. Influerad av febernedsättande hann han också med inhandling av pysselböcker, lera osv så att barnen ändå kunde sysselsätta sig (bortom paddan, som också gick varm) när vi vuxna svettades på varsin bädd. 
Och jag var en hjälte i dag, som skakig och jävlig tog mig igenom terminens helgstädning av föräldrakooperativet. Fan vad svag jag var. Plus: jag tycker att begreppet ”förskola efter stängning” i sig självt är liksom läskigt. Tänk då hur jag reagerade när den här dockan mötte mig i en soffa i ett av rummen. (Ja, det kom lite kiss.)

4 reaktioner till “Under the influensa

  1. Minns fortfarande min onsdag – söndag med halsfluss och ensam med barn medan min man roade sig i London. Fy FAN vad jobbigt det var. Hjältar, det är fan vad ni är!

    Gilla

  2. Du är min hjälte! Alltså, delvis på riktigt faktiskt. Ibland tänker jag på dig när det ena barnet vaknat 04.00 och den andra barnet varit vaken svinmycket under natten och jag, av någon anledning, är den vars lott det är att rodda barnen (samtidigt som viktiga deadlines tickar närmare och samvetskvalen för de väntar på återkoppling när mailinkorgen fylls ökar). Då tänker jag på dig: på att jag tycker du är tuff, snäll, strävsam och smart. Och så blir du min hjälte och relaterbara förebild och den jag får kraft av i svinottan när jag bär ut skrikande barn som vägrar vantar och skor till bilen och svettig springer efter dator som jag glömt inne.Heja dig! Och hoppas du kryar på dig snart!

    Gilla

  3. Hej, jag är Theresa Williams Jag har för dig, jag gjorde allt för dig, jag gjorde allt Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag stavade till slutet av mitt liv och jag spionerade det tillbaka till slutet av mitt liv. han såg det, det var inte detsamma, det var inte detsamma, det var inte detsamma, det var inte detsamma, det var ungefär 4 pm. Jag blev så förvånad, jag sa att jag var så förvånad att jag var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom. Jag var så glad och gick för att vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet att du har ett förhållande med, skulle jag kunna hjälpa dig med den här personen. email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.1) kärleksspell2) Lost Love Spells3) Skilsmässa Spells4) Äktenskapsstavar5) bindande stavning6) Breakup Spells7) Förvisa en tidigare älskare8.) Du vill bli befordrad till ditt kontor / lotteri stavning9) vill tillfredsställa din älskareKontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösninggenom {drogunduspellcaster@gmail.com}

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: