Vi var där 2008 också, för en annan konsert, men då var man ju så att säga på en annan plats i livet

Herregud vilken helg vi hade i Antwerpen, jag och Nils. Lord Huron var som väntat bra, medan förbandet Flyte överraskade med att vara supermysiga och hittiga. Samt bubbiga. 

Konserten, primäranledningen till resan, skedde redan på torsdagen och sedan låg helgen öppen och oplanerad framför oss. Älskar att ha tid kvar och veta att det finns många möjligheter framför en. Kanske därför jag tycker att brunch är den överlägset bästa umgängesinramningen. I alla fall. Dagarna efter konserten ägnades åt att gå från pub till 2nd hand-butik till pub till 2nd hand-butik och däremellan titta på gamla byggnader. 

Samt att sitta och vara gullig med 9-procentig öl i glaset. 
Vi gick på en guidad beer walk också. Det var väldigt upplivande. Fem olika öl på fem fantastiskt mysiga och knäppa krypin som vi nog inte hade hittat till utan vår guide. 
Här är delar av vårt sällskap. Det var jag och Nils och tio fotbollsfans från Hull i norra England. Det gänget var … brötigt. Herregud vad högljudda de var. Och de fes! Skrekpratade och pruttade och skämtade om att de ”ändå höll igen eftersom jag (en dam därå) var med i gänget”. Så fruktansvärt mycket utslag på mätaren som mäter fördomsprofil: brittisk brexitanhängande fotbollshuligan. Emellanåt (som när de diskuterade Red light districts prisbild) valde jag att stänga av öronen, men då och då fick jag in ett litet bett. Som när de skrockade åt att Napoleons Josephine var en nymfoman och jag ”called out slutshaming” och hela gruppen blev helt perplex och bara stirrade på mig innan ledaren bestämde att det var roligt sagt och föranledde ett gruppskratt. 
Allting slutade med ett mycket starkt och märkligt ögonblick på den sista puben med att de tio britterna satt helt knäpptysta med blicken på mig när jag svarade på frågor om integration och det svenska välfärdssystemet. Fick faktiskt en rasist att tänka om. Han sa att jag hade ”very good answers that made him think about things”. 
Ja jädrar, det var en upplevelse jag bär med mig! Spännande dryckesprovning också. Fick bland annat smaka en öl som enligt vår guide blivit utsedd till världens godaste. 

Tyvärr var vädret mycket kallt och argt med fokus på nederbörd. Men det gjorde inte så mycket. Det gjorde bara att vi fick ägna oss åt att ”smita in på ställen” lite oftare än vi gjort annars. Så vi fick se insidan av många gulliga ställen.

Sista kvällen gick vi på finrestaurang och jag fick uppleva en grej jag bara hört talas om förut: att de kommer in med en sorbet mellan rätterna, för att ”rensa gommen”. Så festligt! Om någon av en händelse skulle ha vägarna förbi de flamländska kvarteren av Belgien kan jag verkligen rekommendera italienaren som heter Bocca d’oro. Ligger lite utanför city-city, så det är ej turistigt och dant. Mycket, mycket god pasta, jag lovar. (Då är jag ändå en kräsen pastakund.)

Övrigt bra med helgen: badade badkar varje dag, pratade med Nils om annat än logistik, köpte en fin t-shirt och en gammal klänning, åkte tåg.

2 reaktioner till “Vi var där 2008 också, för en annan konsert, men då var man ju så att säga på en annan plats i livet

  1. Nej men jävel vad härligt det låter. Att vara lite salongs ensam med min kille i valfri (annan) stad är typ det jag suktar mest efter av ALLT just nu. Låter helt underbart. En dag…. osv. Härligt att ni fick det så fint. Och heja dig på beer walken, riktigt ser det framför mig och myser. Hoppas verkligen att han fortsatte tänka i nya banor, rasisten.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: