måndag, tisdag, onsdag, torsdag och halva fredag

Sandra Beijers liv fascinerar mig och om jag hade pratat reklamspråk hade jag sagt att hon är jädrigt vass på content. Är väl lika delar avundsjuk på estetiken och mängden roligt hittetå i hennes liv som jag tycker om att läsa om det. Tycker att hon verkar väldigt vettig och snäll också.

Herregud, håller jag på och utvärderar en människa nu? Det var inte meningen. Jag skulle bara säga att jag lånar en lista av Sandra Beijer. Vardagslistan:
något jag värderar högt i min vardag:

Att jag numera alltid vet varför jag gör det jag gör på jobbet. Att det finns ett syfte med alla uppgifter och att jag slipper jobba med chefer vars grundinställning är ”det är bara så det är”. Och att jag får sitta i ett burspråk vars utsikt är ett Göteborgsvykort.

det här äter jag till frukost:

Oftast tre koppar kaffe med mjölk, två knäcke eller Finn crisp, ägg, apelsin.

när går jag och lägger mig:

Ungefär vid elva.

saker som står på min tråkiga vardagliga to-do just nu och som jag aldrig gör: 

Jag delar olika Wunderlist-listor med olika personer. Wunderlist har seriöst förbättrat mitt liv.

Jag och Kajsa har veckolistor och långsiktiga listor för företaget och så delar vi några listor med Fi för att få ihop valrörelsen. Sedan delar jag och Nils tre listor: shoppinglistan (där tanken är att vi ska lägga in allt som tar slut hemma så fort det tar slut, det funkar faktiskt väldigt bra), veckans mat (där vi på söndagarna ska lägga in fyra-fem rätter vi ska äta under veckan och sedan se till att alla ingredienser finns hemma, det funkar kanske varannan vecka) och Familjen, huset och bilen. Den sistnämnda listan har sett likadan ut mycket, mycket länge. Följande saker verkar helt enkelt vara för jobbiga för att närma sig:

Tvätta lilla taket ovanför ytterdörren (tror att vi behöver en lyftkran eller åtminstone en högtryckstvätt med lång ”arm”)
Beställ EU-kort och servicekort (jag vet inte vad det här är, det är Nils som har lagt in)
Gör en inventering och lägg upp saker på Blocket (inte så svårt, men jääädrar vad tråkigt, blir helt matt av att tänka på det)

det här äter jag till lunch:

Gårdagens middag på låda eller en färdig soppa eller sallad från Picadelli. Även om jag ALLTID ångrar mig när jag köper Picadeli. Det är något … surt över de där salladsbyttorna.

när går jag upp:

6:00 om jag ska lämna barn, annars mellan 7 och 7:30.

jag går till jobbet:

Året runt-cyklist i Göteborg – alltid lite blöt. 

Susar iväg på min cykel från Jättestensskolan mot Lindholmspirens båthållplats vid 8:10 de dagar jag lämnar barn. Andra dagar lämnar jag vårt hus på Kalmargatan mellan 8:30 och 9:00.

en vanlig vardagsmiddag:

Pasta med ”något”. Eller vad som helst som får barnen att närma sig tallriken.

Vad jag gör på vardagskvällar:

Onsdagsaktivitet: balett och akrobatik.

Kör barn till aktivitet eller väntar på barn som har aktivitet. Lagar mat. Trugar med mat. Torkar upp mat. Nattar barn. Städar undan. Dricker vin. Kollar på serier och spelar dataspel.

har jag söndagsångest: 

Min ångest är inte så veckodagsberoende längre. Den är mer menscykel- samt ekonomirelaterad. 

3 reaktioner till “måndag, tisdag, onsdag, torsdag och halva fredag

  1. Men gud, TACK! Nu kan jag ju bocka av en sak som på riktigt har stått på listan i tre år. Det är oerhört tillfredsställande. (Nu när jag känner hur nöjd jag är över att ha slutfört detta ställer jag mig frågande till varför jag inte kollat upp det och fått det gjort tidigare, men det är som det är. Kanske lägger jag upp grejer på Blocket i kväll av bara farten? Vill slutföra mer grejer!)

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: