I dag ramlade Ben i detta i sina tights och då är det ju lätt att vara efterklok, eller nä det var visst svårt

Bilden är från Bossas skolgård, men den är talande för hela staden. Göteborg är täckt av … Göteborgssås. En slafsig, klafsig och kall sörja full av grus. Som inom ett par dagar kommer att anta den välkända fasta formen Göteborgstundran, då det ska bli tio minus senare i veckan. 
Och än en gång dristar jag mig till att fråga: hur gör andra föräldrar? För oss ställer det här vädret till det helt otroligt för logistiken. Att inte kunna cykla och lämna barnen gör att vi behöver mycket mer tid på morgonen och vid hämtning och det blir djävulskt dyrt. Att ta bilen till jobbet är inte att tänka på (250 kronor i parkeringsavgift + två tullavgifter) (obs: är för en bilfri innerstad och allt som hjälper det på vägen så egentligen är det inget alternativ alls) och att åka spårvagn kostar 56 kronor per dag gånger två för mig och Nils. Vilket blir 560 kronor på en arbetsvecka och över 2 000 i månaden och det är om vi inte behöver åka även under dagen för att ta oss till möten osv. 
Plus att behöva få barnen att ställa upp på snöslaskpromenad eller ens att få på Ben en overall så att det är fysiskt genomförbart är … 
Jaja, this too shall pass! Snart är det vår och i ett annat liv kanske vi bosätter oss granne med förskola och skola och har så mycket pengar att kollektivtrafiken blir en fjärt i hushållsekonomin. 
Nu ska jag spela two dots och noja över att jag ska bli intervjuad i en av Ina Lundströms podcasts i morgon. Hon är ju min pod-idol. Är lika delar full av glädje över att ha blivit tillfrågad som ångest över att jag kommer att bli låst och inte få ur mig något vettigt. Eller nä, mest ångest. Klart mest ångest. Men det kommer väl att kännas bra efteråt? 

24 reaktioner till “I dag ramlade Ben i detta i sina tights och då är det ju lätt att vara efterklok, eller nä det var visst svårt

 1. Nu är ju Umeå ett icke jämförbart klimat, nen jag undrar – går det att dra pulka/snowracer? Jag gissar att det är barnen som inte kan cykla i det där väglaget, eller? Vi cyklar nämligen med Gael på snowracer till förskolan varje morgon. Vi surrar alltså fast snöret till snowracern på pakethållaren och så åker han bokstavligen som ett släp bakom cykeln. Kanske kan funka?

  Gilla

 2. Vi tar bilen till förskolan, åker hem och ställer den i garaget igen och åker kollektivt till jobbet. För mig tar detta ca 1,5 timme från att jag och barnen lämnar hemmet tills jag är på jobbet.

  Gilla

 3. Månadskort? 830 kr i mån i sthlm men vi måste ha två på vintern…och ändå ta bilen nån gång då och då för att hinna. Överväger köpa elcykel till våren men den lär inte lösa dec-feb.

  Gilla

 4. Just nu är jag föräldraledig o lämnar noll barn. Men annars cyklar jag till jobbet o lämnar femåringen i cykelsadel bak eller i en cykelvagn. Barnet föredra cykelvagnen o den är nog ett av våra bästa köp, använder den till allt! Lämna sopåtervinning, storhandla, transportera barn! Vi hittade en ”Trollkärra” billigt på Facebook, kolla! Hälsningar från en annan förälder som är frustrerad över Göteborgsvintern!

  Gilla

 5. Det är 2 000 för oss båda / månad att hålla på med enkelbiljetter i mobilen om man åker varje dag. Vi hoppas ändå att det ska funka att cykla tillräckligt ofta för att vi ska tjäna på att inte behöva köpa ett månadskort var. Cyklade i dag (med livet som insats kändes det som, men ändå).

  Gilla

 6. Aa, hade varit fint med varsitt månadskort. Men vi tänker att vi ändå tjänar på att inte köpa det, då vi cyklar i nästan vilket väder som helst. Fast nu är det lite väl många dagar som passerar gränsen för nästan.

  Gilla

 7. Frida – saknar livet med cykelvagn. Tror Bo är lite för stor nu, dock. Fyller åtta i år. Det skulle vara om man hade en cykelkärra med sådan där stor låda. Mm, det hade varit en dröm. Men de kostar för mycket. Skriver jag för mycket om ekonomi och vad jag inte har råd med, hehe?

  Gilla

 8. Det är ju bara att räkna ut ifall ni tjänar på att ha månadskort eller ej. Kolla upp hur mkt ni lägger på enkelbiljetter under en viss månad (vilket du redan gjort, 2000 skriver du) och jämför sedan med månadskort. 625+625 = 12502000 – 1250 = 750Gött! Är det billigare med kvartalskort? Kan ni spara under året för att ha råd att köpa ett sådant och ett månadskort, typ?

  Gilla

 9. Ah, jag förstår. Åttaåring kanske är för stor för cykelvägar. Dröm här med att ha en låd-elcykel som alla tre barn kan få plats i! Men ja, DYRT! Hade känts mer värt att åka buss då o då (som cyklist) om pengarna en la på enkelbiljetter i västtrafiks app samlades på en månad o blev ett månadskort om du kom upp i den summan innan en månad gått. Eller hur? Har försökt sälja in den idén till dom men inte lyckats…

  Gilla

 10. Vill bara skriva att jag relaterar enormt. Har inget körkort och bor i förort/på landet utanför Stockholm med långt till skola och förskola samt har ej körkört. Är helt besatt av väder, kollar tre olika väderappar varje kväll (som om det på något magiskt sätt skulle få snöfallet/regnovädret att försvinna) och förbereder sedan kläder (tex ullunderställ till mig själv under jobbkläder…) och har ångest inför den lååånga, gnälliga vandringen med vagn och till fots för stora barnet. Tar 45 min att gå och sen 45 min till att ta sig vidare in till stan. Enkel väg. Funderar allvarligt på att gå i KBT pga detta. Hatar det så mycket… Men ett litet hopp som jag kollar upp nu: elcykelbidraget. Att du får tillbaka 25 % av staten. Så köper du en elcykel med stor låda (Lådcykel) som kostar runt 30 000 om du vill ha en bra får du i alla fall tillbaka nästan 10 000. Tips för alla med mindre barn – köp en sån direkt! Istället för vagn. Kram och empati från Emma

  Gilla

 11. Köper man månadskort i västrafiks app kan man ju låna ut det till en annan med appen, kanske kan ni dela på ett månadskort?

  Gilla

 12. Jag skaffade en beg Elcykel i julklapp till mig själv. Har cykelpendla hela januari i stort sett. Det gör att vi kan ta bilen T o R dagis å skola och ställa bilen hemma när vi är på jobbet. Det är grymt skönt. Älskar inte heller det här vädret som vi haft senaste veckan.

  Gilla

 13. Det är ju det där om att vi ändå hoppas kunna cykla de flesta av dagarna och då blir det ju onödigt med varsitt kort. Om vi måst råka varje dag tjänar vi helt klart på att köpa månadskort, men det vet vi ju först i efterhand. En sk omöjlig ekvation.

  Gilla

 14. Vi kör Sammie och Tintin med bil för att hinna i tid. Vi har (tyvärr) deras skola/förskola i två helt olika riktningar varav det ena är åt helvete fel håll när vi vuxna sen ska vidare till vårt. Vi har ansökt om att byta förskola och då blir det bara 100 meter mellan dem + nära till bussen. Känns helt orimligt med bilen egentligen för ingen av oss tar nånsin bil när vi själva ska nånstans. Det är bara lämningar och hämtningar. Men den där isen. Fy. Fan. Jag ramlade i förrgår. Gjorde det vanliga pinsamma och såg mig omkring. Det vara bara en hel föreläsningssal som såg mig så inga problem. Men tyvärr har jag inga lösninar. Vill bara att denna skit ska smälta och rinna bort. Snabbt.

  Gilla

 15. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal bröt han upp med mig, jag gjorde allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad att jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att referera honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskastern som hjälpt mig med mitt eget problem. email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.1) kärleksspell2) Lost Love Spells3) Skilsmässa Spells4) Äktenskapsstavar5) bindande stavning6) Breakup Spells7) Förvisa en tidigare älskare8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning9) vill tillfredsställa din älskareKontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösninggenom {drogunduspellcaster@gmail.com}

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: