Killfri helg

Nils är bortrest i svensexeärende så jag och Ben och Bo har varit själva i helgen. Det är konstigt med gruppdynamiker, för medan Nils påstår att allt med barnen blir lättare när jag är borta (då kan de ju inte spela ut oss föräldrar mot varandra) så upplever jag att det blir mer konfliktfyllt när jag är själv med dem. Det har varit extremt mycket bråk mellan de unga tu och många ”JA VILL HA PAPPAAA” från den minste.

I alla fall. Det är ju också spännande med undantagshelger, när allt är lite annorlunda. Jag hämtade barnen extra tidigt på fredagen och i stället för att åka hem åkte vi till Backaplan och köpte ett lypsyl (Ben) och en Squishy (Bo). Det var stor succé, ska jag säga. Men på tal om them squishys: varför luktar de aceton? Jag är ingen giftfriabarnförälder, men djiisus vad Bossas squishy stinker. Kan det vara okej?

Hemma begick jag det stora misstaget av att göra ”FÖ STOOOLA PANNKAKOL” till middag. Men i fjärilsform gick de ner. Dock undrade Ben ”hur många måste jag äta?”. Det handlar alltså om pannkakor med glass. Till middag. Så ogärna äter Ben mat.

Så när Ben ber om ”MEGAFLUKOST” dagen efter är jag snabb att respondera. Till Ben: kokt ägg utan gula, bacon, rostis med nutella, honungsmelon, äpple och päron. Till Bo: samma, fast med stekt ägg. Till mig: bakat ägg, rostis och kaffe.

Ben åt en kvarts äggvita… Och slickade på nutellamackan. Jaja, en dag kommer det väl att börja ätas?

Naturlig följd av nutella.

Sedan drog vi till Bossas tennisträning. 

Jag och Ben övade på alfabetet när Bo lirade. Ben ÄLSKAR bokstäver. När vi pratar om vad vi ska träna på kommande år, sista året före förskoleklass, säger vi ”torka sig själv efter bajs, cykla och sova utan blöja” och då lägger Ben alltid till ”Å SKLIVA”.

Påfyllning av depåer. Kris uppstod när Ben fick fel smak på sin milkshake. Hatar när jag måste gå och reklamera grejer. Gör det aldrig för min egen skull, men för barnen ”måste” man ju. För att få tyst på klagoskriket om inte annat. Jaja, Ben fick sin jordgubbssmak till slut. Drack väl två centiliter av den.

Sedan in i Julia Aurora för färd mot Kungsbacka. Den här bilden tog Bo på mig. Hon älskar att sitta i framsätet och välja låtar från Spotify när jag kör bil. Stort barn jag har.

Vi besökte Adidasoutletten i Hede och köpte snabba inomhusskor till Bo. Och så hängde vi med Katten och Marit och hälsade på hos familjen Mangan, men det har jag inget bildbevis på.

Tydligen tyckte jag att det var viktigare att fotografera Ica Maxis kundtoalett när nästan alla av oss blev bajsnödiga samtidigt.

 Mmm, Ica Maxi. Underhållning och nytta i ett.

Köpte bjärt regnställ till Bo. Så tillfredsställande att lösa både inomhusskorna och funktionskläderna på samma dag.

Det var kväll när vi kom hem och barnen fick inkassera dagens muta (”OM NI SLUTAR BRÅKA NU FÅR NI LADDA HEM VARSITT SPEL SOM KOSTAR PENGAR I KVÄLL”) och jag fick titta ner i det vita vinets kyliga abyss.

Avslutade med inspirationsläsning. Jag har inte förodlat någonting i år, men jag tänker att det kanske inte är för sent för att så direkt i pallkragarna? Någon stackars grönsak gillar förhoppningsvis att planteras i april/maj.

2 reaktioner till “Killfri helg

  1. Hm, skrev en lång himla kommentar igår men den tycks ha försvunnit i intet. Nu orkar jag inte riktigt reprisera min rant om att jag HATAR att vara ensam vuxen med våra barn längre än några timmar och hur det förde mig vidare in i att det är patriarkatets fel utan fokuserar istället på slutklämmen, som har noll med det att göra. Vilket var: Det finns massor med gott en kan så direkt i pallkragar eller på friland! Typ alla sallader och bladgrönsaker, spenat och sånt. Örter. Många sorters bönor, typ bondbönor. Kål kanske, sånt man kan skörda efter frosten? Plus – jag fuskar oftast med tomater även om jag förstår. Plantorna man köper ger ändå så mycket mer frukt att det är värt en slant extra vs frösådda. Legit fusk ändå tycker jag.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: