Springa, bada, tacos

I dag väckte barnen mig kvart i åtta. De fick honungsflingor med mjölk och varsin skärm och sedan gick jag ut och drog av 7 kilometer på Tempelhofs landningsbanor. Det var redan massa inlineåkare, cyklister och andra joggare ute, trots varsel om hetta.

Svängde in på Lidl på vägen hem och köpte varsin bretzel, juice och frukt. Ni märker vilken hurtig person jag är för tillfället, va? I stället för bakis i Berlin: supersportig. It’s all part of min stävja ångest- och stressfas. Det kommer att gå över. Ska bara bli frisk först.

Hemma hade barnen rört sig noll millimeter från skärmarna och Nils sov fortfarande. Jag gjorde frukost och skickade in barnen att väcka fadern. Efter frukost tog vi tunnelbanan ett par stopp…

… till Boddinstraße och Sommerbad Neukölln. Det här är en (av alla hundra jag tjatar om) fin grej med Berlin: allmänna, tillgängliga och billiga utomhusbad. Det kryllar av dem! För 10 euro fick hela familjen komma in och man fick till och med tillbaka den euro som gick till skåpen i omklädningsrummet. Så härligt att kunna låsa in allt och sedan springa fram och tillbaka och hämta pengar när man behövde en glass, en öl eller pommestallrik. Vi var här för några år sedan också och då bottnade inte Bo i mellanstora bassängen. Det gjorde hon nu och kunde åka rutschkanan (som skymtar i bakgrunden) helt själv. Det var succé.

Sedan hem och vila och ha ”vad ska vi äta till middag”-omröstning. Tacos vann och vi tog tunnelbanan …

… till Kottbusser Tor. Eller Kottis, som people in the know säger (jag vågar inte). Här visar Ben hur gröna gubben ser ut på Berlins trafiklampor.

Vi gick till en restaurang som internet lovprisade: mexikanska La Lucha. Det roligaste som hände var att Nils beställde något som han trodde var en tequiladrink. Det var en tequilaprovning.

Det näst roligaste var att maten var helt otroligt god. Fick ananassalsa till en av tacosarna och det låter ju för sött, men det var magiskt. Dock var det lite pärlor för svin, för vi fick stressäta pga övertrötta barn. La Lucha åker hur som helst rätt in på listan över saker vi ska återupptäcka när vi åker tillbaka utan kids. Sedan tidigare står där Ipa Bar, där vi kollade fotboll i går. Himla mysigt ställe med perfekt innergård.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: