I morgon ska vi ha en tydligare plan för dagen

I dag var det min sovmorgon och när jag gick upp hade familjen redan varit ute och köpt frukost och ätit upp den. De hade sparat en bretzel till mig. SOM jag myser när jag får vakna i Berlin och dricka pulverkaffe, äta bretzel och läsa DN på nätet. Jag kanske borde tatuera in en bretzel? Fick grov mersmak efter min gängtatuering.

Jag gjorde mig i ordning och poserade ganska avslappnat i min nya Harry Potter-t-shirt (syns kanske inte, men det står Hufflepuff på den) och manchesterkeps vilka jag köpte på Primark i går kväll när jag slog lov på stan helt själv när Nils nattade barnen.

Sedan åkte vi uBahn en lång bit, till Samariterstraße i Friedrichshain.

Målet var en lekplats som enligt Google skulle ha en plaskdamm, pga 30 grader varmt, men efter bara en kort promenad var vi tvungna att ta ett pit stop på café. Pga 30 grader varmt.

Bossa passade på att skriva vykort till kompisen Mika.

På väg mot lekplatsen trillade vi in på EisPiraten, som har jättejättegod glass och skattkista.

Sex kulor glass och topping för under 70 spänn, take that Göteborg.

Boxhagener Platz med den utlovade plaskdammen låg nästgårds från piratglasstället. Dock var det inte så mycket vatten i dammen.

Vi fick svalka fötterna i alla fall.

Sedan pep vi in och ut från alla affärer som barnen fann lockande. Som den här karamellbutiken med oh so many choices.

Och en mycket nischad butik som sålde egendesignade stryka-på-märken. Bo valde en ekorre och Ben en person med klänning. Barnen fick fickpengar till resan av farmor och de disponerar dem varsamt och under stor högtidlighet.

I en butik som enligt skylten var en cirkusaffär köpte de varsitt slemmigt ägg.

Det blev en del pauser också, för sa jag att det var varmt i dag?

Ben är fem och det är ju en ganska egenkär ålder. Men jag tycker att hen kan låta mamman få besöka åtminstone ett ställe efter eget önskemål utan att det blir skrik och panik. Men icke. Jag stålsatte mig dock och fick med mig hela familjen till Shakespeare and sons – en jättefin och mysig bokaffär med café och begagnade och nya böcker, många på engelska.

Jag fick såklart inte stanna så länge på bokaffären, så den fick läggas till på listan över ställen att återbesöka när vi åker till Berlin utan barn. Hoppas snart. I dag har det varit MYCKET humör och gnäll. Såpass mycket att jag tappade det vid ett tillfälle och höjde rösten mot Ben i ett ”ÄR DET SÅ HIMLA TRÅKIGT ATT ÅKA PÅ SEMESTER, VA? JAG BLIR SÅ LEDSEN NÄR DU INTE UPPSKATTAR VAD VI GÖR FÖR DIN SKULL. JAG VILL SNART INTE HITTA PÅ NÅGOT KUL ALLS LÄNGRE NÄR DU BARA GNÄLLER.” Inte min finaste stund. Men det var varmt i dag. Sa jag det? 

Det ordnade sig i alla fall till middagen. Vi bara tog ett ställe och det visade sig ha superbra pasta. Alltså riktigt bra. Också härligt att middag + dryck till alla oss fyra gick på sisådär 24 Euro. Berlin i mitt hjärta (och plånbok).

När vi kom hem hade jag och Bossa spa med multifärgad badbomb och ansiktsmasker. Läste på någons blogg (minns inte vilken) om en person som fick skarp kritik för att hon badade med sin sjuåring. Vad är det för galenskap?

2 reaktioner till “I morgon ska vi ha en tydligare plan för dagen

  1. Alltid så skönt att få bekräftat att man inte är den enda som tappar det på sina barn och säger så sjukt dumma saker. Tror inte de får men för livet av sådana stunder men fy så en känner sig uslig. Men sånt händer! Älskar för övrigt att läsa dina reseinlägg – så mycket smarta tips inbäddat!

    Gilla

  2. Det där gnället och att man i huvudet gör en lista över allt som man ska göra utan barnen känner jag så väl igen. Jag är från Berlin och vi åker dit 1-2 gg om året. Var där i slutet av juni nu och även om det var mycket kul så var de också jävligt jobbigt samtidigt(barn 6 och 4år).

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: