Moralisk kompass i ord vs. handling

I förrgår tog vi uBahn långt västerut och besökte Berlin zoo. Det vågar jag egentligen inte blogga om för det borde inte förekomma ställen där djur finns i bur bara för att människor ska ha något att glo på. Och nu när det förekommer så borde man åtminstone välja att inte stötta det med att betala inträde och själv stå där och glo.

Men nu gjorde vi det ändå, för så skenheliga är visst vi. Suget efter att se en isbjörn på riktigt samt komma nära när flodhästar simmar var för stort.

Bossa ville så gärna besöka zooshoppen också, för vi var här för tre år sedan och då fick hon den här flodhästen som heter Valentino och nu ville hon se om hon kunde hitta dess släktingar. För tre år sedan problematiserade jag för övrigt inte vårt zoobesök alls, tror jag.

Annat som är fel är kapitalismen, vilket jag ofta påminner Ben och Bo om. Även när vi är i en högborg som KaDeWe.  Passade på att pipa in där när vi ändå var i krokarna, efter zoobesöket. Har aldrig varit på KaDeWe förut, men hört mycket om speciellt matvåningen. Den var otrolig. Vi hängde längst stund vid klubborna och Bo köpte en för 6 euro.

Ytterligare en sak som är fel är herrfotbollens status i jämförelse med damfotbollens. Det påminde jag barnen om när vi i går gick och kollade på Matchen med versalt m. Fast de brydde sig nog inte så mycket om det, för de fick fri tillgång till sina skärmar medan vi kollade när herrsverige fick stryk av herrengland. 

Bo lyckades inte få i sig hela den där klubban hon köpte.

På väg hem i går drabbades jag av en väldigt stark känsla av brådska när jag satt mitt emot Bo på tunnelbanan. Hon är så stor nu och jag älskar henne så mycket att det spiller över i skräck över allt som skulle kunna hända. Jag måste skynda mig att fixa världen för hennes skull, men jag måste också skynda mig att rusta henne så att hon klarar att leva i den här världen, för självklart kommer jag inte att kunna fixa den. Lilla stora Bo, hur påverkas du av att jag hela tiden problematiserar allting? Hur landar mina ord om normer, klimathot, ojämlikhet och död och hur allt hänger ihop i din sjuåriga hjärna? Jag vill göra bra för dig. Hjälp, tänk om jag gör helt fel. Nej, det tänker vi inte på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: