Var är Ninni?

I dag var en helt perfekt Berlindag, fram till läggning, då vi upptäckte att Ninni – Bens kanin som varit med sedan dag 1 – glömts kvar någonstans. Jag har letat överallt i lägenheten, utomhus, på den Spätkauf där vi köpte glass innan vi gick hem och i tunnelbanestationen. Men nej. Ben tog det bra i kväll, men jag misstänker att det beror på att hen var för trött för att förstå vad som hänt. I morgon blir det seriös jakt på en ”bashful bunnie” av märket Jellycat på Berlins leksaksaffärer.

I alla fall. Det var fint att få avsluta resan med en bra dag. Det har varit väldigt kämpigt med humör den här gången och vi har snittat 20 000 steg om dagen och slitit på varandra kanske lite för mycket. Men, som sagt, fint i dag. Vi började med utefrukost på Café Ole. Ett ställe som är döpt efter en hund, som vi också fick träffa, och som hade mycket bra brunch (vi valde American och English) och så oerhört snäll personal.

Sedan skrotade vi mest omkring i Neukölln och kollade vad folk gjort för fint med sina balkonger …

 … stannade till på alla lekplatser …

… och köpte snacks på Spätkaufs. Fast den här jättebullen behövde vi inte betala för. Gulliga barn får gratis.

Dessutom hände det otroliga att jag fick lov att gå in i en butik efter eget val: Humana second hand. Ben hittade en klänning till mig.

Den var väl fin, men …

… jag köpte två andra i stället.

På Humana VET jag att Ninni var med, för Ben visade upp den i kassan när vi betalade. Var tusan såg jag kaninen efter det? Minns inte. I alla fall. Vi pep in på många ställen i dag och köpte öl, äppeljuice osv. Det kanske var därför humöret hölls uppe? Konstant påfyllning av dryck och (medhavda) popcorn samt målarböcker och pennor i väskan = vägen till framgång under stadssemester med barn?

Vid det här laget var vi mycket nära det område vi bodde i sist vi var i Berlin och vi kom ihåg att det låg en liten 4H-gård (typ) i krokarna. Så den gick vi till. Ben och Bo fick mata fåren med pellets som en annan mamma hade köpt.

Fanns lekgrejer att klättra i där också. Kuriosa: parken den ligger i heter Görlitzer park och den är känd för den där lekplatsen/4H-gården men också väldigt mycket för knark. När jag gick själv i parken (behövde djupandas) undrade två olika om jag rökte weed. En av dem sa ”oh, that’s really good” när jag sa nej, det var fint.

Efter parken beställde vi tacos på ett ställe mest för att jag behövde kissa, men så var toaletten trasig. Mycket goda tacos, hur som helst. Kan det vara här Ninni kom bort? Vi rafsade väldigt med väskorna på det här stället. Har ringt och kollat och han som svarade kunde inte se någon ”very important rabbit”, men de tog mitt nummer.

Vi gick också till Rosenrot – en second hand-butik med barngrejer. Där hittade jag en tuff tröja med luva och magficka ”som på en känguru!!!” till Bo.

Sedan drog vi hem och påbörjade packningen inför morgonens hemresa och så upptäckte vi det där med Ninni. Nu ska jag googla efter lösning.

3 reaktioner till “Var är Ninni?

  1. Hej! Skullr bara säga att jag tror att du länkar till fel ställe. Café Ole von Sezer antar jag att ni var på (i Neukölln). Länken går till Café Olé i Tempelhof, min fd granne och ganska tråkigt ställe, men kanske har jag fel? Hoppas ni hitta en ny Ninni och kom hem bra. Ha det fint! Tela

    Gilla

  2. Hej! Men åh vad störigt att inte få mejl om kommentarer längre (verkar som att blogger tagit bort det). Missar ju kommentarerna då :(1. Ninni återfanns ej, men nu har Ben fått en ny Ninni. Inte samma mörke som förra, men det verkar gå bra. 2. Tack för att du sa till! Ska fixa.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: