Dagen efter kvällen före

Nämen det gick ju bra. Precis hemkommen efter första riktiga hösttermindagen. Den inleddes med en kissiga-sängkläder-tvätt (har inlett projekt: sluta med nattblöja) och avslutades med jour + städ på förskolan följt av återvinningsrunda, pantning och coophandling. Precis hemkommen tänker jag dra igång med städ av hemmet, pga besök av svärföräldrar i morgon, men samtidigt vet jag inte om jag orkar någonting mer.

Är det här det minsta intressant? Det kanske har märkts, men jag har liksom lite svårt att skriva saker här. Barnen är större och väldigt mycket sina egna individer och Bo kan läsa och jag har svårt att avgöra vad som är för utelämnande när det gäller dem, så där blir jag lite låst. Och när det gäller sådant jag jobbar med (typ det enda jag gör som inte skulle bli #barnrelateratcontent är att jobba) så är jag antingen helt slutpratad efter en arbetsdag av gafflande eller alldeles för rädd för att uttrycka mig fel. Tänker så jävla mycket på språk och hur det påverkar och det är ju bra. Men jag blir också helt låst i allt där jag inte har tolkningsföreträde. I alla fall i text. Det är så finit.

Jag letade för övrigt efter en bild för ett tag sedan och trillade över gamla inlägg och drabbades av enorm skam. Jag bloggade liksom om min vikt vecka för vecka ett tag? Ja jävlar.

Men det här med att orka. Ska det vara så här? Vi arbetar för att konsumera och det som ska konsumeras måste produceras och produktionen leder till 1. extrema orättvisor runt om i världen och 2. att klotet inte pallar och snart är det slut på mänskligheten. Det gjorde vi bra, människor. Det tog oss bara ett par hundra år, från industriella revolutionen och framåt. Heja oss.

Äsch det är väl inget unikt att tänka så här, precis efter att sommarlovet är slut. Men lite hopplöst känns det allt.

Men vi kan ju försöka rösta på något bra? På något annat än ett parti vars ledare tycker att det är populism att göra politik av vädret?

HERREGUD DET ÄR SÅ DUMT.

Jag och Kajsa hamnade i samspråk med några SD-personer i lördags. En av dem ville aktivera sig i SD, nu när han pensionerat sig och hade tid. Fast han visste inte om han skulle orka med det. Han kanske skulle starta en tankesmedja i stället.

Hans största anledning till att rösta på SD var att, citat: ”stoppa kalifatet”. När vi frågade på vilket sätt han var rädd för kalifatet och hur det påverkade honom i vardagen hade han inget svar. När vi frågade hur han ställde sig till andra delar av partiprogrammet som det om att återinföra sambeskattning, att drastiskt minska det statliga stödet till landsbygden, att skära ner på välfärden och begränsa aborträtten så … sa han att man ändå inte ska rösta på partiprogram, för ”vi vet ju inte hur det blir när de väl sitter på makten, det får vi ju se då, vi får ge dem en chans”.

Han kändes vid sedan, att han inte ville se de där åtgärderna in action och att han inte ville att hans dotters (för övrigt aktiv i Fi) rättigheter skulle inskränkas.

Men man ska ändå inte stirra sig blind på partiprogrammet och så var det med det.

TOUGH CROWD.

Nä men han är ju såklart helt omöjlig att omvända. Ej i målgrupp, så att säga. Men ändå. Spännande att höra hur de ”tänker”.

4 reaktioner till “Dagen efter kvällen före

  1. Jag vill läsa ALLT du har att säga. Må det handla om städning eller politik eller en katt vid namn Hasse, du är min favorit. Och när jag gick genom folks favoritbloggar på min fråga ”dina topp tre bland bloggar” så var du återkommande även där. Så det så./Den där Jenny

    Gilla

  2. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom, men jag är den typ som aldrig trodde att jag stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att referera honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskastern som hjälpt mig med mitt eget problem. Hans email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.1) kärleksspell2) Lost Love Spells3) Skilsmässa Spells4) Äktenskapsstavar5) Bindande stavar6) Breakup Spells7) Förvisa en tidigare älskare.8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor9) vill tillfredsställa din älskareKontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösninggenom {drogunduspellcaster@gmail.com}

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: