Favoritrad ut låttext, djurnamn och quirkyness

Tack för att ni ställde frågor i förra inlägget!

Anna undrade sex saker, här kommer de första tre:

1. Önskar mig ett inlägg om dina favoritlåttexter alt. favoritrader ur låtar!

Lustigt att fundera på sådant här, som vad jag gillar bäst eller vad jag har för favoriter i olika genrer, för jag måste skruva hjärnan ett helt varv innan jag kan komma i svarsläge. Det låter väl som en kliché, men senaste åren … kanske i alla fall efter att Ben föddes … så har jag inte funderat över sådant. Det är som att all energi måste gå till att allt bara ska ”funka” med livet och så finns det inte utrymme till extravaganser som att gilla eller ogilla saker som låttexter. Men innan jag fick barn var det ju SUPERbetydande för mig vad jag gillade och inte gillade och jag tror att jag till och med tänkte att den här bloggen, där i början, alltid skulle rubriksättas med rader ur låtar.

Men …

Jag läser En annan Alice av Liane Moriarty (hon som skrev Big little lies) nu och den handlar om en person som heter Alice som vaknar upp efter att ha ramlat och slagit sig i huvudet. Hon minns ingenting av de senaste 10 åren och hon tror att hon är 29 och gravid med sitt första barn. I själva verket är hon 39 och trebarnsmamma och ska separera från barnafadern och har blivit en person som 29-åriga versionen av Alice (alltså den hon känner sig som) tycker är obegriplig och ganska osympatisk.

Jag tänker att om jag vaknade i morgon och trodde att jag var mitt 28-åriga jag så hade jag reagerat lite som Alice.  Är jag en person som bråkar om städning? Har jag blivit en person som njuter av att nå botten på tvättkorgen? Varför tänker jag över huvudtaget så mycket på tvätt? Är det där en batteridriven gräskantsklippare i garage? Hjälp, när blev jag en människa med garage?

Det är sådana kontraster, va, om man jämför då med nu. Jag lyssnar inte ens särskilt ofta på musik, för jag känner ett behov av att maxa alla situationer och då är det ju bättre (?) att ha en podcast om amerikansk inrikespolitik i öronen när man viker tvätt, så att man tar vara på tiden.

Nä, men på sistone (efter att jag blev utmattningssjuk i våras) så har jag försökt ändra på mitt beteende och aktivt valt musik i stället för podcast åtminstone på väg till jobbet. Jag är en mycket mer sammansatt och glad person om jag inte lyssnat på Trumps eller SD:s senaste utspel när jag anländer till kontoret. Och om jag inte kan sova har jag nu ibland börjat sätta på lugn och ordlös musik i stället för podcast på natten.

Jag kan också förstå att det är bra att ha det alldeles tyst omkring sig ibland. Det kanske blir nästa steg.

MEN HUR SOM HELST, textrad var det! Åh vad mysigt det var att behöva leta i hjärnan efter en rad jag gillar riktigt mycket. Den här får det bli:

”When I was 17, my mother said to me: don’t stop imagining – the day that you do is the day that you die.”

Det är från Youth Lagoons låt 17.

2. Vad skulle du döpa en katt / hund / sköldpadda / ett marsvin till om du hade en/ett? 

Eftersom jag lever i barnnära relation är jag rädd att jag omöjligen skulle få något att säga till om vad gäller namn på potentiellt husdjur. Mest troligt skulle vi landa i något i stil med Twilight Sparklies eller Bajsekissemissen eller rätt och slätt Hundis.

Men om barnen inte la sig i tror jag att jag antingen skulle behålla namnet som djuret redan hade (tänker mig att vi, om vi skaffar djur, antingen hämtar katt från ett katthem eller satsar på en bättre begagnad hamster). Eller så skulle det bli ett människonamn från min generation (född tidigt 80-tal) som till exempel Jonas eller Linda, för det tycker jag låter lite roligt på ett djur.

3. Ett inlägg om quirky grejer du håller på med som liksom är väldigt typiskt dig. Som exempel att min kompis starkt ogillar att dricka ur muggar som inte är ljusa på insidan. 

Hihi, kan förstå din kompis. Det är ju lite som att sticka in handen i ett utrymme utan att veta vad där är och så hamnar handen i en hög med kall oljig spaghetti och så får man bilder i huvudet. Visst var det en grej man gjorde på kalas förr? Eller i vilket sammanhang gjorde man det? Stoppade handen i lådor utan att veta vad det var, alltså.

Hur som helst. Jag vet inte om jag har någon quirky grej. Det borde egentligen Kajsa eller Nils svara på. De som träffar mig mest. Eller hm, jag vet att jag ofta plattar min lugg med händerna. Och enligt Nils rör jag mycket på tårna/fötterna när jag tror att jag är avslappnad. Men det kanske är mer som tics?

Får återkomma vad gäller quirkyness.

3 reaktioner till “Favoritrad ut låttext, djurnamn och quirkyness

  1. Nu vill man ju supergärna läsa om före och efter barn! Hur har du förändrats? Förutom det där med tvätten, vad var viktigt, vad är viktigt? Vad himlar du med ögonen åt nu och vad ser du tillbaka på och sörjer att du tappat?

    Gilla

  2. Alltså wowwww så kul att få svar på alla frågor! Tack för att du pallar! Väldigt fin textrad och extremt kul tanke att ett djur heter Jonas eller Linda hihi! Plus lol åt Bajsekissemissen och Hundis. Jag ångrar lite att jag använde ordet quirky nu. Så störigt ord på nåt sätt. Men men. TACK igen!

    Gilla

  3. Mitt namn är Lilian N. Detta är en mycket glad dag i mitt liv på grund av den hjälp som Dr.saguru har givit mig genom att hjälpa mig att få min ex-man tillbaka med sin magiska och kärleksspell. Jag var gift i 6 år och det var så hemskt eftersom min man verkligen fuskade på mig och letade efter skilsmässa men när jag kom över Drsaguru email på internet om hur han har hjälpt så många människor att få sina ex tillbaka och hjälpa till att åtgärda relationen. och få människor att vara lyckliga i sitt förhållande. Jag förklarade min situation för honom och sökte sedan hans hjälp men till min största överraskning berättade han för mig att han hjälper mig med mitt fall och här firar jag nu eftersom min man har förändrats helt för gott. Han vill alltid vara hos mig och kan inte göra någonting utan min dag. Jag njuter verkligen av mitt äktenskap, vilken stor fest. Jag kommer att fortsätta att vittna på internet eftersom Dr.saguru verkligen är en riktig stavning. BEHÖVER DU HJÄLP KONTAKT LÄKARE SAGURU NU VIA E-POST: drsagurusolutions@gmail.com eller WhatsApp +2349037545183 Han är det enda svaret på ditt problem och får dig att känna dig lycklig i din relation.och hans också perfekt i1 LOVE SPELL2 WIN EX BACK3 FRUKTER AV WOMBEN4 PROMOTION SPELL5 SKYDDSPEL6 BUSINESS SPELL7 bra jobbspel8 LOTTERY SPELL och CASE CASE SPELL.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: