Beställningsvaror, nystart och Hisingen

Svar på Annas frågor 4-6:

4. Det du helst beställer om du beställer en a) drink b) fika c) maträtt d) efterrätt

a. bloody mary
b. jag fikar aldrig
c. ”en nummer tre vegetarisk, tack” från Vietnamhaket, dvs en nudelsallad med rostad lök, jordnötter, avokado och koriander
d. lite samma som fika – det händer aldrig att jag beställer efterrätt, (däremot gärna förrätt)

5. Om du var tvungen att välja en HELT annan bana i livet, vad skulle du välja då? 

Om vi var tvungna att lägga ner firman i dag skulle jag försöka hitta ett sätt att fortsätta arbeta med normkreativ kommunikation fast som anställd någonstans, samtidigt som jag gärna skulle vilja komma ut och föreläsa eller undervisa i skolmiljö och för förskolepedagoger. Men det är ju verkligen inte en HELT annan bana.

Hm, svårt att tänka sig en helt annan bana. Jag skulle behöva gå i barndom för att komma på ett bra svar, tror jag. Jag skulle behöva föreställa mig en annan uppfostran, i vilken jag uppmuntrades att drivas av lust och intresse, snarare än Luther och rädsla för att allt ska gå illa.

Får kanske återkomma med ett svar.

6. Favoriter på Hisingen (mvh supernostalgisk f.d. Hisingsbo och Hisingen-älskare)

Åh, jag tycker verkligen om att bo där vi bor. När jag var ny i Göteborg, cirka 2001, hamnade jag på den sidan av Vågmästareplatsen som i dag består av enorma, nybyggda och jättedyra bostadsrättskomplex (nya Kvillebäcken), men som då ansågs vara ett ruffigt område, med mycket porrbutiker och MC-klubbar. Då hade jag, min dåvarande bästis Henrik-Torehammar-känd-från-radio och ett gäng andra ett kollektiv i två våningar på Långängen. Jag bodde länge under trappan, som Harry Potter, och hyran per person låg helt perfekt på dryga tusenlappen. Sedan skedde massa drama varpå kollektivet splittrades och jag flyttade in med Ylva på andra sidan Vågmästareplatsen, på Jägaregatan. (Detta är alltså Hisingen, samma ö jag bor på i dag, kanske ska poängteras.) Vi bodde nästan precis där Herkulesgatan tog vid och på den tiden var den gatan känd för att där skedde häpnadsväckande mycket brott. I dag har gentrifieringen börjat göra sig påmind även här och huset jag och Ylva bodde i ser helt annorlunda ut nu. Tror att det har blivit studentbostäder.

Sedan var det några år i Johanneberg (fortfarande Göteborg), Stockholm (Södermalm-Lilla Essingen-Södermalm), Johanneberg igen, Linnéstan och nu är jag tillbaka på Hisingen. Vi köpte hus i Tolered absolut främst för att det var det enda område i Göteborg som låg på cykelavstånd från stan och som vi hade råd med. Nu är det jättedyrt i Tolered, så det var väl tur att vi köpte när vi gjorde, men å andra sidan är ju det där med huspriser förgängligt nu när allting kraschar när som helst?

I alla fall, favoriter på Hisingen var det. Jag tycker verkligen om området runt spårvagnslinjen från vårt stopp (Eketrägatan) vidare genom Gropegårdsgatan, Rambergsvallen, Wieselgrensplatsen, Vågmästareplatsen och ner till Backaplan, ungefär. Det är så jädra mysigt att ha en oplanerad dag och med cykel eller fötter ta sig ner mot Kvilletorget med hela familjen.  Stanna och köpa lördagsgodis vid 4 Gott, ta sig upp mot Ramberget och skrutta runt i Keillers park, kolla in något nytt som öppnat i Kvillestan, leka på båtlekplatsen på Kvilletorget och äta på Barley’s food factory, Kvilles biljard eller Tullen. Det är livet det.

Bo, i går, på Wieselgrensplatsen efter ett besök på Rasmus haircut. Support your local artist osv.

3 reaktioner till “Beställningsvaror, nystart och Hisingen

  1. Åh tack även för dessa svar! Så mysigt att läsa om Hisingen. Har typ exakt samma favoritdel. Och bodde mycket nära där Bo står på bilden 😥

    Gilla

  2. Vi flyttade från stan till hus i Tolered ungefär samtidigt som ni gjorde det och på liknande premisser; bra pris, cykelavstånd till stan, uppväxt tomt, fina omgivningar…Många mindre parker, grönområden/lekplatser och bergknallar insprängda mellan tomterna. Trappor som är insprängda här och där och jämkar höjdskillnaderna – väldigt charmigt.Vi hade dock inte haft en centrala Hisingen-crush som ni. Men med ett öppet sinne så…Väldigt trevligt med gångavstånd till fint bageri/konditori, Hisingsparken/Slätta Damm/utflyktslekpark/ nära stan, land (Säve) och bad (Lundbybadet/Lilleby/Sillvik).Backaplan är dessutom sjukt praktiskt att handla på. Blir trevligt när det byggs om, men kommer att sakna bekvämligheten att ratta dit på 5 röda.

    Gilla

  3. Mitt namn är Lilian N. Detta är en mycket glad dag i mitt liv på grund av den hjälp som Dr.saguru har givit mig genom att hjälpa mig att få min ex-man tillbaka med sin magiska och kärleksspell. Jag var gift i 6 år och det var så hemskt eftersom min man verkligen fuskade på mig och letade efter skilsmässa men när jag kom över Drsaguru email på internet om hur han har hjälpt så många människor att få sina ex tillbaka och hjälpa till att åtgärda relationen. och få människor att vara lyckliga i sitt förhållande. Jag förklarade min situation för honom och sökte sedan hans hjälp men till min största överraskning berättade han för mig att han hjälper mig med mitt fall och här firar jag nu eftersom min man har förändrats helt för gott. Han vill alltid vara hos mig och kan inte göra någonting utan min dag. Jag njuter verkligen av mitt äktenskap, vilken stor fest. Jag kommer att fortsätta att vittna på internet eftersom Dr.saguru verkligen är en riktig stavning. BEHÖVER DU HJÄLP KONTAKT LÄKARE SAGURU NU VIA E-POST: drsagurusolutions@gmail.com eller WhatsApp +2349037545183 Han är det enda svaret på ditt problem och får dig att känna dig lycklig i din relation.och hans också perfekt i1 LOVE SPELL2 WIN EX BACK3 FRUKTER AV WOMBEN4 PROMOTION SPELL5 SKYDDSPEL6 BUSINESS SPELL7 bra jobbspel8 LOTTERY SPELL och CASE CASE SPELL.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: