Pappan bör sätta ned foten och kräva ensam vårdnad

Tack så himla himla mycket för kommentarerna kring dokumentären om Ben. Både här och irl och i andra kanaler (till och med i föräldrakooperativets Slack-tråd) har jag fått så fina ord. Alldeles rörd och varm över det.

Men jag har också fått en Flashbacktråd. Och den ska jag såklart inte hänga upp mig på eller läsa om och om igen, men jag läste igenom den i dag för jag ville veta om någon sa mitt namn. Det gjorde någon och samma någon länkade till såväl min och Nils Facebookprofil och till barnvideos från min (högst sömniga) Youtubekanal.

Jag ville också veta om det förekom något hotfullt och det gjorde det. (Jag ska straffas hårt, spärras in och steriliseras och Ben ska omhändertas.)

Jag tror inte att någon av de som bidrar med åsikter i tråden kommer att göra verklighet av hoten. Även om vi är busenkla att hitta, med vårt unika efternamn och så, så tror jag inte att någon kommer att stå utanför vår dörr.

Men fy vad obehagligt det var att läsa tråden. Elva sidor om hur vidrig jag är och hur jag förstör mitt barn. Det skrevs saker om Bens framtid som var … för grova för att upprepa. Det påverkade mig faktiskt fysiskt. Mådde illa och blev snurrig.

Men jag visste redan innan att de här åsikterna fanns och obehaget jag känner kring orden kommer att försvinna när jag inte tittat på dem på ett tag (jag kommer inte att gå in och läsa där mer).

Det som jag tror blir svårare att släppa är att jag är sur på mig själv för att jag var så naiv att jag kommenterade med orden ”tack för jättefina ord, jag blir jätteglad / Bens mamma” på P1 Tendens’ Facebook (har tagit bort det nu) och på så vis gav alla troll en direktlina in till Nils och barnen. Det var helt idiotiskt gjort och nu vill jag straffa mig själv (vilket ironiskt nog är precis vad Flashbacktrollen också vill).

Röven.

12 reaktioner till “Pappan bör sätta ned foten och kräva ensam vårdnad

 1. Läste flashbacktråden och vet inte ens vad jag ska säga. Herrejävlagud. Jag vet ju inte men jag tänker att det där är saker som de aldrig skulle våga säga till dig personligen och därför borde de ju bara hålla tyst. Nej, jag vet inte vad jag ska säga. Bara kram. Och att du är bra. Kom ihåg det. Jävligt bra.

  Gilla

 2. Började skumma igenom Flashbacktråden… kunde inte läsa så långt… det stockar sig överallt! Vilka grottmänniskor det finns! Det finns väl ingen som helst tvivel på att ni vill det allra bästa för båda era barn!? Man vill väl aldrig att ens barn ska välja en väg som gör livet krångligare för honom eller henne, men ibland är det ju så. Hoppas innerligt att ingen av de som skrev där har ansvar för några barn, och att om de har det, hoppas innerligt att de barnen passar in i mallen, för vad skulle hända om de inte gjorde det?Du är fantastisk och den allra bästa mamman Ben och Bo kan ha. Kram till er allihop

  Gilla

 3. Det är så obegripligt alltihopa. Hur kan de hata så? Jag är så glad att Ben har er, vad som än händer så har hen alltid er och det ger såååå mycket bättre förutsättningar än för de arma själar som inte har stöd hemifrån.Hen och ni kommer fixa detta för kärlek övervinner allt!Längtar efter er. Kram

  Gilla

 4. Hej!Vill bara säga att även om det inte finns en motsvarighet till Flashback där de som tycker att ni, att DU, är en fantastisk mamma, att du gav ett klokt, reflekterande, empatiskt och lyhört intryck i Tendens-dokumentären så betyder det inte att vi inte finns. Vi finns! Jag finns!Jag finns här och står bakom dig, hejar på dig, inspireras och motiveras av dig. Jag hoppas du också, åtminstone ibland och lite, kan känna även det.Kram!

  Gilla

 5. Åh herregud. Efter en enda sida var jag tvungen att stenga ner. Vidriga, vidriga, outbildade människor! Får man svära här? FY FAN! Alt jag läste var alldeles vidrigt, ondskefullt och felt. Även statistiken hadde dom fel. Det var så fult och sjukt at det borde va lätt at tänka ´stackars fån, jefla töntiga troll, dom har inte fattat något och det är synd om dom´, men det var så fult, så jädrans fult. Du är säkert påläst så det räcker, men det dom säger är fel. Ben är inte fel. Hens känslor är inte fel. Ni gör inget fel; ni gör ett underbart, värdefullt, viktigt arbete. Du förtjäner inget straff. Du är värde ros, beröm, prinsesstårta, flaggar och medaljer. Hälsningar samma svorska läkare innom psykiatri som i förra innlägget.

  Gilla

 6. Äeh fy fan. Du vet redan att det är troll och allmänt obehagliga vider som sysslar med att skriva såna här saker. STAY STRONG – det ni gör för Ben är modigt och viktigt och sån himla kärlek ❤ ❤ ❤

  Gilla

 7. Du är min föräldraförebild. (Eh och livsförebild. Jaja creepy stalker?) Tack för att du delar med dig. Säg till vilka troll jag ska stalka istället för dig!

  Gilla

 8. Jag läser ibland på flashback och de flesta trådar är tyvärr på den nivån. folk verkar ha enormt behov av att uttrycka rasistiska, homofoba åsikter you name it. Jag har inte läst den som handlar om dig då jag behöver vara rätt humör, för att orka med alla vidriga kommentarer. Det är lätt att tappa tron på mänskligheten. KRAM!!

  Gilla

 9. Du är en inspiration och att ni var med i tendens och väcker tankar, förståelse och kärlek, men också ilska, det är så otroligt mycket gott som väger tyngre än alla skitkommentarer från störda troll. Du är klok och väldigt inspirerande, fortsätt vara det så hjälps vi åt att ignorera trollen.Vi finns här, jag finns här.Pöss!

  Gilla

 10. Mitt namn är Lilian N. Detta är en mycket glad dag i mitt liv på grund av den hjälp som Dr.saguru har givit mig genom att hjälpa mig att få min ex-man tillbaka med sin magiska och kärleksspell. Jag var gift i 6 år och det var så hemskt eftersom min man verkligen fuskade på mig och letade efter skilsmässa men när jag kom över Drsaguru email på internet om hur han har hjälpt så många människor att få sina ex tillbaka och hjälpa till att åtgärda relationen. och få människor att vara lyckliga i sitt förhållande. Jag förklarade min situation för honom och sökte sedan hans hjälp men till min största överraskning berättade han för mig att han hjälper mig med mitt fall och här firar jag nu eftersom min man har förändrats helt för gott. Han vill alltid vara hos mig och kan inte göra någonting utan min dag. Jag njuter verkligen av mitt äktenskap, vilken stor fest. Jag kommer att fortsätta att vittna på internet eftersom Dr.saguru verkligen är en riktig stavning. BEHÖVER DU HJÄLP KONTAKT LÄKARE SAGURU NU VIA E-POST: drsagurusolutions@gmail.com eller WhatsApp +2349037545183 Han är det enda svaret på ditt problem och får dig att känna dig lycklig i din relation.och hans också perfekt i1 LOVE SPELL2 WIN EX BACK3 FRUKTER AV WOMBEN4 PROMOTION SPELL5 SKYDDSPEL6 BUSINESS SPELL7 bra jobbspel8 LOTTERY SPELL och CASE CASE SPELL.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: