Alpro soya chocolate

Senaste vårdnytt – häng med!

Tandakuten följdes upp dagen efter av ett besök på barnakuten pga samtal från förskolan om superhängig Ben med magsmärtor (och inget matintag). Barnakuten gissade att det berodde på överdriven syraproduktion pga det obefintliga matintaget och vi fick en medicin som Ben vägrade svälja. Dagen efter mådde Ben bättre och då fick vi samtal om att blodproven visat på förhöjt värde av något med de vita blodkropparna som kunde betyda allergi, parasit eller värre. Man ska inte googla på värre, men alla vägar på internet leder till leukemi.

I dag fick vi mer besked och ben är allergisk mot mjölkprotein. Har aldrig varit så glad för mjölkproteinallergi. Det förklarar så mycket. Blekheten, ringarna runt ögonen, bristen på ork och litenheten. Bens tarmar har förmodligen pajat pga mjölkproteinintaget och därför tar kroppen inte upp näring och därför är vikten så låg och som en naturlig följd har hen slutat växa på längden.

Vi borde ha testat Ben för mjölkproteinallergi för flera år sedan, men nu finns det ju inte så mycket mer konstruktivt att göra än att tänka ”bättre sent än aldrig”. Vägen framåt är totalt mjölkproteinfri kost i ett halvår med förhoppningen att tarmarna reparerar sig och att kroppen börjar ta upp näring och att allt blir bättre. Läkaren har gott hopp om att så ska ske och att Ben till och med blir av med allergin. Hoppas hoppas.

Tyvärr gav blodprovet även utslag för eventuell överkänslighet mot gluten, men mer analys krävs innan riktigt besked kan ges. Om Ben är glutenintolerant och mjölkproteinallergiker blir det en riktigt spännande med kosten framöver. Men allt är bättre än blodcancer. Hurra!

10 reaktioner till “Alpro soya chocolate

 1. Men hjälp vilken jobbig väntan det måste ha varit, med ett sånt skräckscenario i ena änden. Ändå fint att få hurra för mjölkproteinallergi! Och så skönt att få svar på era undringar, tänk om detta bara löser allt och till och med växer bort sen? Det verkar ju ofta göra det hos barn! Nils var mjölkproteinintolerant när han var bebis och det var inte i närheten av så jobbigt som jag trodde att det skulle vara att byta ut mejeriprodukterna (jag behövde göra det alltså, eftersom han ammade). Vill med detta bara säga: det behöver verkligen inte bli så jobbigt! (Även om kombon med gluten låter… utmanande. ehe).

  Gilla

 2. Vad lustigt…. det var jag som skrev om mitt barn som var tunn med magont och dålig aptit men som ändå fick hjälp. Och det visade sig vara förstoppning, men också faktiskt mjölkproteinallergi. Så när du vill ha tips om detta, I have them. Vi har också provat glutenfritt i kombo under en period pga många med glutenintolerans i familjen. Gluten är lättare än mjölkprotein pga oftast märkt på restauranger, mer ersättningsprodukger osv. Plus att folk tror att mjölkprotein och laktos är samma sak och ger oss laktosfria produkter men med mjölkprotein. Vi är stora vänner av oatly, diverse veganostar och GB glassen choice. Många glutenfria produkter av märket Fria är också mjölkfria. Tex har de en jättegod chokladkladdkaka som fungerar bra som tårtbotten. Den senare fungerar för övrigt även för de med gluten och ägg-allergi. Ost har i regel mkt mjölkprotein så den får en se upp för. Liksom maränger oväntat nog. Smör går ofta bra för oss, särkilt om det är i tex kanelbullar. Grattis till att ni upptäckt detta! Ni kommer att få ett annat barn!

  Gilla

 3. Förresten tycker jag att ni borde anmäla läkaren på vårdcentralen för att denne har underlåtit att ta rätt prover. Om Ben dessutom har gluten är det extra allvarligt, eftersom det finns riktlinjer för när sådana prover ska tas och de passerade ni för länge sedan. Att gå med obehandlad glutenintolerans leder ofta till just undernäring, bristsjukdomar osv. Och om ett litet barn droppar på tillväxtkurvorna under en viss tidsperiod är detta ett standardprov att ta. Minns inte exakt hur stora avvikelser i tillväxt det ska vara, men vet att bloggen barnakuten har ett bra inlägg om detta. Jag tycker inte att ni som föräldrar ska känna ngn ångest pga ert ev handlande (du skrev vi borde ha testat) pga det är inte patientens ansvar att diagnostisera sig. Ni har sökt, och sökt och sökt vård men inte fått trots uppenbara behov. Ni kan inte själva beställa prover åt ert barn, ni har vare sig kompetensen eller befogenheterna. Men läkaren på vårdcentralen borde skämmas. Nu hoppas jag att ni blir remitterade till barnmedicinsk mottagning (BUMM) och blir ni inte det så sök själva för guds skull. Man behöver i regel ingen remiss. Vi går med dotterns mage och mjölkproteinallergi, andra vänner går med liknande besvär. Och Ben verkar ha det värre just nu. Ni behöver få träffa barnläkare som kan magar pch allergier- inte allmänläkare på vårdcentral. Lycka till

  Gilla

 4. Å vad skönt! Och vad skönt att ni fick reda på det så snabbt! Också för mig som läsare, man tänker ändå en del på lilla Ben och hur hen mår. Mjölkprotein kan man vara utan! Hade en kollega som var gluten och laktos, och hon levde hon med. Heja Ben!

  Gilla

 5. Åh vad skönt. Kan bara instämma i att mjölkprotein är lätt att ersätta. Det största problemet är att på restauranger och caféer begriper de inte skillnaden mellan allergi mot protein och överkänslighet mot laktos vilket kräver en del \”jobbig-förälder-som-vet-bäst-för-sitt-barn-diskussioner\”, men bortsett från det är det enkelt.

  Gilla

 6. Skönt att han mår bättre! och glutenintolerans och mjölkproteinallergi är helt klart bättre än leukemi. det har jag också nojat för i omgångar.

  Gilla

 7. Mitt namn är Lilian N. Detta är en mycket glad dag i mitt liv på grund av den hjälp som Dr.saguru har givit mig genom att hjälpa mig att få min ex-man tillbaka med sin magiska och kärleksspell. Jag var gift i 6 år och det var så hemskt eftersom min man verkligen fuskade på mig och letade efter skilsmässa men när jag kom över Drsaguru email på internet om hur han har hjälpt så många människor att få sina ex tillbaka och hjälpa till att åtgärda relationen. och få människor att vara lyckliga i sitt förhållande. Jag förklarade min situation för honom och sökte sedan hans hjälp men till min största överraskning berättade han för mig att han hjälper mig med mitt fall och här firar jag nu eftersom min man har förändrats helt för gott. Han vill alltid vara hos mig och kan inte göra någonting utan min dag. Jag njuter verkligen av mitt äktenskap, vilken stor fest. Jag kommer att fortsätta att vittna på internet eftersom Dr.saguru verkligen är en riktig stavning. BEHÖVER DU HJÄLP KONTAKT LÄKARE SAGURU NU VIA E-POST: drsagurusolutions@gmail.com eller WhatsApp +2349037545183 Han är det enda svaret på ditt problem och får dig att känna dig lycklig i din relation.och hans också perfekt i1 LOVE SPELL2 WIN EX BACK3 FRUKTER AV WOMBEN4 PROMOTION SPELL5 SKYDDSPEL6 BUSINESS SPELL7 bra jobbspel8 LOTTERY SPELL och CASE CASE SPELL.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: