Nu så

Jag läser gamla inlägg som jag skrev för 8-9-10 år sedan och skäms så mycket att jag måste vispa igen datorn och utstöta ljud. Det är kanske därför jag ligger lite lågt här. Eller för att jag undrar om jag egentligen har något att säga över huvud taget.

Med det sagt kommer här en minnesanteckning. I dag var ingen vanlig dag, för i dag förstod jag att Ben har lärt sig läsa och till viss del skriva. Alltså jag är så stolt och glad och tänker strunta blankt i min och Nils vanliga hållning att inte bedöma barnen för prestationer, för FAN VAD BEN ÄR VÄRD EN FRAMGÅNG.

Ben som inte hade hörseln med sig de första åren. Ben som är huvudet kortare och åtta kilo lättare än alla andra fem-sexåringar. Ben som hade andningsuppehåll pga sina stora mandlar och oturen att gå till en BVC samt öron-näsa-hals-klinik som inte bemödade sig att kolla ordentligt. Ben med sin pragmatiska språkstörning och ögonkula som måste opereras. Ben som tycker att alla nya situationer är jobbiga och inte vill vara hemma hos andra. Ben som är van vid att hans (okej pronomen att använda nu för övrigt) syster kan allt och lär sig cykla på en kvart medan han själv får höra av andra barn på förskolan för att han sitter i ”bebisstol” på min cykel. Ben som fick sin mjölkproteinallergi diagnosticerad fyra år för sent.

Ben som gick i skidskola i Branäs (förra veckan) och fick höra av skidläraren att det nog var bäst att han avslutade efter första dagen eftersom han var så liten och höll en lägre nivå än de andra barnen (han ville själv sluta, men ÄNDÅ, det var liksom nybörjarnivå för femåringar).

Ben Ben Ben.

BEN SOM LÄR SIG LÄSA I PRINCIP PÅ EGEN HAND VID FEM ÅRS ÅLDER. BEN SOM ÄR BÄST! BÄST BÄST BÄST!

Jävlar vad jag ska uppmuntra och berömma skiten ur den här färdigheten.

9 reaktioner till “Nu så

 1. Ja, det är klart du ska uppmuntra och berömma detta! Det är ju nåt av det absolut bästa man kan kunna – att läsa och skriva! 🙂

  Gilla

 2. Hurra för jädrans kompetenta Ben och fina morsan! Som du har kämpat! Det är slitigt nog att vara morsa (mina två har bara MPA och atopisk klåda och struligt utslag men) jädrar i min låda så svårt det är att göra rätt. I båda uppfostran och det att söka vård. När?? Hur?? Och jag är ändå läkare. Känner hjärtat sväller i bröskorgen, hoppas han med känner glädje och stolthet ❤

  Gilla

 3. Åh, så härligt! Jag tolkar inte alls det här som att ni bedömer en prestation. Men om så mycket varit svårt, är det väl jättehärligt och framför allt rättvist att något kommer lätt! Att kunna läsa är ju något som gör livet rikare, att glädjas åt det är väl superrimligt?Har också ett barn med mjölkproteinallergi (som jag förresten tror delar både födelseår och födelsedag med Ben), och kunde känna igen mig i det där från föregående inlägg, med att barnet har dålig aptit. Så har det varit för vår unge hela livet. Börjar undra om hen haft mjölkproteinallergin jämt och om det är därför hen inte vill äta typ någonting utom kanske tre livsmedel…

  Gilla

 4. Mitt namn är Lilian N. Detta är en mycket glad dag i mitt liv på grund av den hjälp som Dr.saguru har givit mig genom att hjälpa mig att få min ex-man tillbaka med sin magiska och kärleksspell. Jag var gift i 6 år och det var så hemskt eftersom min man verkligen fuskade på mig och letade efter skilsmässa men när jag kom över Drsaguru email på internet om hur han har hjälpt så många människor att få sina ex tillbaka och hjälpa till att åtgärda relationen. och få människor att vara lyckliga i sitt förhållande. Jag förklarade min situation för honom och sökte sedan hans hjälp men till min största överraskning berättade han för mig att han hjälper mig med mitt fall och här firar jag nu eftersom min man har förändrats helt för gott. Han vill alltid vara hos mig och kan inte göra någonting utan min dag. Jag njuter verkligen av mitt äktenskap, vilken stor fest. Jag kommer att fortsätta att vittna på internet eftersom Dr.saguru verkligen är en riktig stavning. BEHÖVER DU HJÄLP KONTAKT LÄKARE SAGURU NU VIA E-POST: drsagurusolutions@gmail.com eller WhatsApp +2349037545183 Han är det enda svaret på ditt problem och får dig att känna dig lycklig i din relation.och hans också perfekt i1 LOVE SPELL2 WIN EX BACK3 FRUKTER AV WOMBEN4 PROMOTION SPELL5 SKYDDSPEL6 BUSINESS SPELL7 bra jobbspel8 LOTTERY SPELL och CASE CASE SPELL.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: