På riktigt och på låtsas

Brasklapp: det här inlägget har sponsrats av moder jord, för jag har gjort en långflygning. Till New York. Jag är här med mitt gäng, TBUB, och vi bor här, i Brooklyn, söder om Williamsburg. Det är helt otroligt. Jag måste gå in i rota i mitt nihilistiska väsen för att okeja att jag gör det här, med flyget och allt, såatt nu är det sagt och nu vill jag berätta om livets resa. Livets sista resa? Livets resa. Med mina kompisar, mitt gäng. Här reppat av Elin Falkman. Ful är hon ej.

Vi började dagen på allra bästa sätt: med att kolla på senaste avsnittet av Game of thrones. Jävlar vad jag kämpade med olika VPN-lösningar och amerikanska streamingsajter (som bara tog amerikanska betalkort) innan Sara informerade truppen om att AirBnB-värden hade HBO på teven. Jaja, kolla de megakoncentrerade fejsen. VILKET AVSNITT, FOLK! ARYYYYYYYA! Från vänster till höger: Elin, Kajsa, Pingis, Marie och Sara.

Sedan gick vi till närmsta tunnelbanestation och köpte oss ett sjudagarskort (vi ska vara här i en VECKA herregud) och reenact-ade en bild från när vi åkte till Berlin ihop för fem år sedan.

Den här bilden. Ändå nära? Då höll Sara i kameran, i dag var det jag.

Vi åkte till en annan del av Brooklyn, Bushwick, och träffade en person som heter Gabriel.  Han höll i en guidad street art-tur och lät oss göra en TBUB-tagg.

Jag är så glad för mitt gäng. Det är ett fågel fenix-gäng. Fann varandra i en riktigt pissig jobbsituation och reste oss tillsammans. Har sagt det förut, men tänk om min mobbade tonåring vetat. Va? Vill åka tillbaka och sägatena att det kommer att ordna sig.

Gabriel visade oss runt i Bushwick och berättade om konsten. Den här har sprejats av ett rollerderby-team som har lokaler där inne. Han lärde oss massor och vi lärde honom att vagina inte är samma sak som vulva, så jag tror att han också fick lite food for thought.

Sedan gick vi hit, på tips av vår guide. Champs är en helvegansk diner och den var jädra awesome.

Åt steak sandwiches och annat gott och drack milkshakes. Kajsas reaktion på hennes peanut butter shake var så rolig, hon skrek rakt ut.

Utanför Champs skrev jag thrift store i Google maps och så hamnade vi på Crossroads. Här lämnar folk in grejer och om det säljs får de 50% av värdet i store credit eller 30% i pengar.

Kajsa köpte skor. 

Och jag provade overaller.

Köpte den här, för mina kompisar sa att det var som att jag föddes i den. 24 dolares.

Köpte även en riktig märkessko. Kände i och för sig inte till märket, Phillip Lim, men jag fick höra att det visst ska vara ett riktigt FYND att hitta Phillips sko för det ringa priset av 55 dollars.

Köpte även en trench från APC och det märket känner den här gamla skrutten igen från Beijers blogg, jo jag tackar.

Inte nog med fynden, vi fick soool också. Prognosen för vår resa var cloudy with a chance of meatballs, men det har inte regnat än och tempen har varit som inomhus = bästa tempen.

Om man vill hitta saker som är fina eller luktar gott kan jag highly rekommendera Catbird.

 Där köpte Kajsa en pjäs, alltså. 

Den ska graveras hemma i Göteborg. (Gravering ingick i priset, men det skulle ta nio dagar.)

Vi avslutade kvällen nere vi vattnet och där tjöt jag extra mycket, för jag är den enda av oss som inte varit i New York förut och jag är, så att säga, en valp på grönbete. Kolla vad fint.

Kajsa tog snyggbilder på mig.

Och jag och Elin hade en GS (go’ stund) på en bänk, med nikotin och musik i varsitt öra. Fan alltså. Att en kan få ha det så gott. Är det på riktigt eller på låtsas?

Nu är vi hemma i AirBnB-läggan och viss tröttma finns i gruppen, då våra svenska kroppar tror att klockan är halv fem på morgonen (22:30 här). Jag tror att jag är immun mot jetlag pga de sömnlösa åren och vill gå ut och hitta en bar, men det är nog lika så väl att vi stannar inne i kväll. 

En tanke på “På riktigt och på låtsas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: