Lukta bensin, äta nudel

Dag fyra checkade vi ut från vår AirBnB-lägga i Brooklyn och tog en Uber mot Manhattan. Vy från bil.

Vi checkade in på Sohotel, i Nolita (hör på mig vad jag kan om olika delar av Yorken). Det var Maries smarta idé att bo i två olika stadsdelar under vår vecka. Det kändes extra bra efter att har bott, ehum, lite rough under första resedelen. Jag är inte speciellt känslig vad gäller standard, men det är ju skönt att inte behöva dela rum med kryp, samt att duscha i ett badrum som inte flagnar på en.

Medan vi väntade på att våra rum skulle bli klara tog vi en stros och  trillade in på en butik som egentligen gjorde hela resan. Robbie här lutade sig med hela sin goa tyngd mot mig och la sig sedan platt. Så otroligt gosig och nu måste jag ha en labradoodle.

Vi gick också in genom en oansenlig dörr som dolde en ”KÖKSATTIRALJER I BULK”-butik. Herregud, det här var livets affär.  Jag gjorde följande fynd:

Mjölkkanna i rostfritt. 

Sugrör i metall (åtta stycken) + liten, liten diskborste. 

Skalare som också har två mandolin-lägen, vilket innebär enkel strimlig och spaghettering av grönt och rot. 

Saltkar. 

Tunga (som i: väger mycket) ätpinnar. 

Liten mysig slev. 

Och två minipannor i gjutjärn. Dessa är jag gladast för. Tänk ett par morgonägg? Smör och parmesan, låg temp i ugnen eller på pannan, klippt gräslök på toppen och så svartpeppar, ja jävlar. 
Köpen gick på totalt 400 spänn. Vad hade detta kostat på Artilleriet? Borde kanske importera och göra avans.  

Sedan gjorde vi en fantastisk sak som Elin scoutat och som vi spånade kring dagen före: gick till Fragrance shop New York och gjorde egna parfymer.

Här är Marie och Elin i färd med att lukta efter vilka fyra-fem ingredienser som ska ingå i deras flaskor.

Här är min. Tror jag hittat min signaturdoft. Gick efter trä, bensin, smör och citrus.

Mat ska man ha och då var det väldigt trevligt att pipa in på Bowery Market

Där fanns tacos och då blir Kajsa glad (jag med). 

 Kul att det billigaste vi köper är det godaste.

När vi fick våra rum tog vi en chill med vin osv och så hoppade jag i den klänning jag köpte på förra TBUB-resan, vilken var för exakt fem år sedan hurra. Detta är min Berlin/Bowie-outfit.

Vi ville äta vietnamesiskt, men det var svårt att få bord på ställen. Väntade på att få plats på ett ställe mitt över gatan. Det var ett mexikanskt ställe som var ”ganska” fint. 

Sedan käkade vi på An Choi och herrejävlar vad gott det var. Tur med maten har vi haft, den här resan. Om någon ska till New York och vill äta gott är det bara att fråga.

6 reaktioner till “Lukta bensin, äta nudel

 1. Jag känner inte dig, men har läst din blogg länge, och jag blir så genuint glad av din resa! ❤️ Så jäkla fint att du får ha det så fint och härligt och kärlekigt! Så himla värd det. 😊

  Gilla

 2. Läste den här kommentaren igår och kan inte släppa hur fint jag tycker det är att se sånt här på internetz!!! Och ja, jag känner också genuin glädje, men också djup djup avundsjuka hehe, över denna drömmiga resa!!!

  Gilla

 3. Jag älskar dina reseskildringar! Jag känner dig inte heller men blir också så genuint glad av att du gör massa saker som du mår bra av och vara med dina vänner. Ni verkar vara ett så fint gäng. Ber en stilla ben för att du får sova ordentligt någon av nätterna.

  Gilla

 4. Jag är inte säker på att jag kunde ha gjort det utan dig. Jag skulle ha gett upp och trodde att eftersom min man såg någon annan och han sa att vi var klara. Efter att Dr.oduduwa lunsjat en magisk kärleks-spell, ringde min man mig på mobiltelefon för att be om ursäkt och han återvände hem.Tack så mycket till Oduduwa för att jag tog tillbaka min man hem efter 3 års separation. Vi är för alltid förälskade nu mer än någonsin tidigare, kärlek stavdelar fungerar riktigt snabbt.(dr.oduduwaspellcaster@gmail.com) Detta är Dr.Oduduwas personliga kontaktadress, jag rekommenderar starkt att du kan kontakta honom för lösning på äktenskapsproblem som; om du vill avbryta skilsmässdomstolsförfaranden, Love-spell för att locka till ny kärlek, Stava för att föra tillbaka din ex pojkvän inom 48 timmar … 100% möjligt Oduduwa Magic-Love spell ställde tillbaka min man hemma inom 2 dagar efter att stava lunchaktivering .

  Gilla

 5. Vi finansierar personer som har projekt men saknar resurser för att genomföra dem mellan 3 000 och 10 000 000 euro.————————————-* Ekonomiskt* Inteckningslån* Investeringslån* Autolån* Konsolideringsskuld.* Kreditlinje* Andra inteckning* Köp av kredit* Personligt lånKontakta oss:E-post: Axabanquebelge@outlook.frWhatsapp-nummer: +33780725269

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: