Vi kör på två loppisar, skyskraporna ser man väl bäst på avstånd ändå

På lördagen delade vi på oss. Med ett fempersonersgäng på en enveckasresa i en så himla stor stad kändes det gott att gå different ways någon dag, för att alla ska hinna med det som ska hinnas med.
 
Jag hängde med Kajsa hela dagen (vi får tydligen inte nog av varandra på jobbet). Vi inledde på Fiat café i Nolita och där fick jag eggs benedict och mimosa. 
Kaj med cappuccino. Jag drack american coffee. Vet inte riktigt vad det innebär, men det återkommer överallt där det finns kaffe. Är det så enkelt som att det är vad de kallar vanligt brygg?  
Är så fascinerad över hur små de är, alla lower east-stadsdelar som jag studerat i andras bloggar. Nolita är typ tre gator och Chinatown och Little Italy går sömlöst in i varandra och är slut på några steg, känns det som. Här är en av Nolitagatorna. Det satt folk och väntade på brunchplats överallt på trottoarerna. 
Efter maten tog vi ett av tågen som går ovan jord, över en av broarna till Brooklyn. Lite olyckligt att vi bodde i Brooklyn de dagarna vi hade planer på Manhattan och på Manhattan de dagarna vi (iaf jag och Kajsa) hängde i Brooklyn. Men det är ju kul att röra på sig og. 
Vi gick till matmarknaden Smorgasburg i Williamsburg (det ÄR kul, visst?) och köpte isig lemonad, för det hade blivit högsommar. 
Ska visst vara den största utomhusmatmarknaden i USA. Fint att äta handhållet och glo på Skyline. 
Ett par kvarter bort låg Brooklyn flea’s lördagsloppis
Det var en oerhört trevlig loppis som hade, ja, allt. 

Gissar att det inte är görlätt att få hålla bord där, för det var tättpackat med extremt välorganiserade försäljare. Såg ut som godis. Jag köpte presenter till barnen och till Nils, kan visa sedan.

Sedan tillbaka till matmarknaden för bärs i deras biergarten …
… och majskolvar (för åtta dollar styck, jaja) vid vattnet. 
Glad all American gal’ vid bar.  
När marknaden stängde vid 18 pep vi över till en uteservering som vi sett en annan kväll i Williamsburg. Där hade vi riktigt goa skratt åt ett par minihänder jag köpt till Bo. Lovar – de är hilarious. Flera andra gäster på stället kan intyga.  
Därefter tunnelbana tillbaka till hotellet. Denna flagga alltså, överallt. 

På rummet drack vi prit varpå spontan fotostund uppstod. Det är en sådan GÅVA att resa med en fotograf. Måste ha det sagt: alla bilder som är remotely snygga i de här inläggen kommer från Kajsa.

Nu kör jag på här och öser in den sista heldagen i samma inlägg. Det var en söndag och vi hängde tillsammans alla fem igen. Fast här på bilden är det ju bara jag. Den är tagen på Mulberry Street Bar, som vi trillade in på baserat på hög visuell mysfaktor. Och så visade det sig att stället hade en ganska fantastisk hundraårig historia och har varit inspelningsplats för Sopranos, Donnie Brasco, Gudfadern, Kojak, Nio och en halv vecka och en massa annat. Fick massa goa historier av vår servitör. Samt livets meatball sub. Tänkte på Joey som alltid hade en i mackan, det är smart.

Efter ”frukosten” hängde alla med på en grej jag verkligen ville göra. Det är alltid pirrigt när man får med sig alla, man vill ju att det ska bli bra. Jag tror att alla tyckte att det var kul, faktiskt, att gå på Glossiers flagship-butik. Jag hade hört att de jobbat hårt på att ”ge mer” än internetbutiken genom att jobba hårt på instagramvänliga upplevelser.

Det var lite som ett labb, med doft av Byredoljus, där inne. Produkterna låg i perfekt symmetri och alla prover saknade ”duttgrej”. Man fick i stället ta engångsborstar/tops/spatlar och hålla på. Sedan, om man ville handla, gick man till en av de overallklädda editörerna (ej säljarna) och la sin beställning på deras iPad. Beställningen kom sedan i en påse med ens namn på och en bjudnecessär i genom ett genomskinligt rör från packrummet.

Jag köpte en cloud paint i färgen beam och en concealer. Fun facts: jag provade deras foundation och blev amazed över hur smörig och samtidigt heltäckande den var. Utbrast exalterat att jag aldrig varit med om en bättre foundation och kladdade in hela ansiktet GENERÖST. Men det var ju inte foundation, utan concealer, ja absolut.

Kompisar med påsar.

Sedan åkte vi tunnelbana till Brooklyn och området Dumbo. Gick under Manhattan Bridge…

För att äntra Brooklyn Flea.

Då jag och Kajsa redan besökt den (fast i Williamsburg, välj den om ni ska ta en, den var mycket större) tog vi fasta på att Harry Potter byggt en bar under bron.

Kvällens huvudaktivitet låg lite söderut i Brooklyn, men på väg dit hann vi med en leksaksaffär som saluförde ORIGINALNINNI. Trogna läsare känner kanske till att Ben tappade sin från-födseln-kanin i Berlin förra sommaren och vi har försökt hitta en ny sedan dess, men utan lycka. Skrek när jag såg den här. Han ska få den på sexårsdagen nästa vecka och med paketet kommer ett narrativ att levereras, ska jag säga. Slipar på ett om hur otroligt det är att Ninni rest hela vägen från Berlin till Brooklyn, New York på hälsoresa och återfått allt sitt mjuka fluff.

Den här butiken låg också i Dumbo: Front Gallery Store. Kan verkligen rekommendera ett besök. Det är en pryl- och klädbutik som säljer både nytt och använt. Sara hittade en begagnad Burberrytrench och Kajsa köpte avlagda hantverkarbrallor som måste ha gjorts för henne. 

Och så le grande finale på hela resan: Game of Thrones watch party (the Sunday’s Night Watch, hehe) på Parklife en bit söderut i Brooklyn, från Dumbo.

 Elin var dressed for the occation.

Ja, jag gjorde det fåniga att jag tog bild på duken. Men det stannar inte här. Gud, jag skäms så mycket, men jag filmade en snutt och LA UT PÅ INSTA. Vem är jag? Tyckte att jag var rolig som spoilade för alla som vaknade i Sverige och öppnade sina lurar. Nej usch. Tog bort det, men det var ju alldeles för sent. Tappade bra många följare, men det ska jag ha. Min ursäkt är att jag var full och att jag blev hetsad av min omgivning och att det kändes som en kul idé där och då. Men det är ju då rakt ingen bra ursäkt.

Sista dagen i New York var i går och då lallade jag bara omkring med Marie och Kajsa i väntan på vår flygplatsskjuts. Det var väldigt mysigt att gå utan mål. Hade gärna gjort det mer. Såg ett knasigt hus på toppen av ett lägenhetshus, till exempel. Undrar vad det kostar och om de har en trädgård där uppe? 

Nu är jag hemma efter min längsta period borta från barnen sedan de kom till jord. De verkar inte tycka att det är någon jättegrej att jag inte varit hemma på åtta dagar och lika bra är det, såklart. Men jag tyckte allt att det var något extra att få gå och hämta dem i dag, mmm.

2 reaktioner till “Vi kör på två loppisar, skyskraporna ser man väl bäst på avstånd ändå

  1. Jag är inte säker på att jag kunde ha gjort det utan dig. Jag skulle ha gett upp och trodde att eftersom min man såg någon annan och han sa att vi var klara. Efter att Dr.oduduwa lunsjat en magisk kärleks-spell, ringde min man mig på mobiltelefon för att be om ursäkt och han återvände hem.Tack så mycket till Oduduwa för att jag tog tillbaka min man hem efter 3 års separation. Vi är för alltid förälskade nu mer än någonsin tidigare, kärlek stavdelar fungerar riktigt snabbt.(dr.oduduwaspellcaster@gmail.com) Detta är Dr.Oduduwas personliga kontaktadress, jag rekommenderar starkt att du kan kontakta honom för lösning på äktenskapsproblem som; om du vill avbryta skilsmässdomstolsförfaranden, Love-spell för att locka till ny kärlek, Stava för att föra tillbaka din ex pojkvän inom 48 timmar … 100% möjligt Oduduwa Magic-Love spell ställde tillbaka min man hemma inom 2 dagar efter att stava lunchaktivering .

    Gilla

  2. Vi finansierar personer som har projekt men saknar resurser för att genomföra dem mellan 3 000 och 10 000 000 euro.————————————-* Ekonomiskt* Inteckningslån* Investeringslån* Autolån* Konsolideringsskuld.* Kreditlinje* Andra inteckning* Köp av kredit* Personligt lånKontakta oss:E-post: Axabanquebelge@outlook.frWhatsapp-nummer: +33780725269

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: