7. Den här färg-personen är jag (tänker då på DISC-testet)!

En gång på mitt förra jobb var vi på konferens och då skulle man testa sig och bli en färg och en bokstav och så delades man in i grupper efter det och sedan skulle man göra massa dumheter i grupp. Det kanske var det där stället, att det var en så hemsk arbetsplats, men jag hatade de där testerna. ”You don’t tell me who I am” liksom. Tror jag blev grön då, i alla fall, och utvecklade samtidigt en aversion mot sådana där ”omgiven av idioter”-tester. Men, obs, det hade säkert att göra med den där hemska arbetsplatsen allting. Det är orättvist av mig att förkasta en hel vetenskap (?) för att jag inte gillade när mina gamla chefer sa åt mig att inrätta mig i ledet.

Fast nu när jag testar igen underbyggs min skepsis. Jag gjorde tre olika tester och blev först grön, sedan blå och till sist röd/gul.

Gör jag fel?

3 reaktioner till “7. Den här färg-personen är jag (tänker då på DISC-testet)!

  1. Ungefär lika tillförlitligt som att gå till en spådam. Åtminstone för mig. Jag avskyr att tvingas göra den sortens tester. Betyder det att jag är röd, grön, gul… eller bara att jag är omgiven av idioter som tror på personlighetstester?

    Gilla

  2. Nej, det är inte enbart arbetsplatsen. DISC är 100% pseudovetenskap och inte det minsta tillförlitligt. Vissa menar t.o.m. att det kan vara direkt olämpligt att använda i arbetssammanhang då det istället för att öppna upp kommunikation skapar fördomar och ursäkter för beteende. Själv ser jag det lite som horoskop. Kul för stunden. Blir dock extremt provocerad när det används i arbete.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: