10. Min inredning

Precis som Jenny skriver så hade det varit smart att ha tagit bilder till det här inlägget i förväg, dagtid under helgen, när det var ljust. Men så smart var jag inte och nu är huset absolut inte i skick för att plåtas.

Men okej, min inredning … vad ska jag säga om den? Jag kan börja med att låta andra säga. Här kommer äkta AirBnB-recensioner från folk som bott i vårt hus:

”Ett personligt och charmigt boende som tillförde en dimension till vår resa.” Bengt-Åke
”The house is clean and interesting.” Tina
”Nice and cosy house with a good location.” Johanna
”Awesome cosy house, very clean.” Yannick

Sammanfattningsvis är vårt hem alltså personligt, mysigt, intressant och rent. DOCK ska det sägas att människorna som försett mig med så fina omdömen och betyg har upplevt Hellbjörns hus efter att jag städat det i minst 48 timmar och inte släppt in barnen efter att städningen blivit färdig.

Här är annonsen på AirBnB om någon vill kika.

Jag hörde Hanna Hellquist sammanfatta sin inredning nyss och hon sa något som jag kände att jag också kunde skriva under på. Att om pengar inte varit en issue så hade jag gärna bott i något som sett ut som ett hem bebott av ett litterärt par i övre medelklass och medelålder. Typ stora tunga dyra möbler och travar av böcker, högt i tak, slipade trägolv, gud vad fånig jag känner mig. Men okej, kanske att jag inrett ett sådant där vansinnigt dyrt townhouse i Brooklyn på samma sätt som jag föreställer mig att Nicole Krauss och Jonathan Safran Foers gemensamma boende bör ha sett ut, när de fortfarande var gemensamma.

Men nu är ju såklart pengar en issue och då gör jag så gott jag kan, med det som känns bra. Och då tycker jag om att ha mycket växter, böcker och konst/detaljer som påminner om en bra resa eller speciellt tid.

Här kommer några bilder som jag tog nu i kväll, i mörkret. De är fruktansvärt dåliga.

Mitt favoritrum, för tillfället, är sovrummet. Särskilt sedan jag målade om i tre olika nyanser. En på storväggarna, en på lutningen och en på kanterna och skrymslena innanför lutningen. Mm, sova sova sova. Bilder på band vars konserter vi gått på, på väggarna.

Favoritbilder på barnen i trappan. 
 

Vardagsrumsfönster, som har en porslinsblomma (ursprung 50-tal, om jag inte minns fel, det var min mormors) som gardin.

 Ett svårmöblerat hörn med växter som tål att leva utan solljus.

Massa pärlplattor bredvid köksfönstret, som fått en planka mitt i så att jag får plats med fler växter.

Här är min bästa inredning just nu: årets julpynt av ytterdörren. Som Bo sa ”mamma, jag tänker på lamporna vid dörren och då känns det extra mysigt att komma hem”.

2 reaktioner till “10. Min inredning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: