21. Min klimatpåverkan

Min klimatpåverkan är enorm, liksom den är för alla som bor i Sverige. Det är vi rika som pajat klimatet på bekostnad av de fattiga, som nu betalar priset först. Vi kommer alla att få betala priset, men det är så orättvist funtat att vi som har det bäst och gör mest skit drabbas först några år senare. Senare än de som under risiga förhållanden tillverkat det som vi överkonsumerar som resultat av kapitalismen, som sett till att vi de senaste 40 åren flyttat våra gränser för vad vi tycker att vi förtjänar till ohållbara nivåer. 

Jag vill se en total jävla omställning med krigsekonomi och hela faderullan, men jag fattar att det inte kommer att ske. Jag fattar att mänskligheten måste nå rock bottom för att det ska vända. Himla synd bara att rock bottom i det här fallet är slutet på oss som art.

En tanke på “21. Min klimatpåverkan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: