Gräv ur mig

Jag har lagt samma tusenbitarspussel tio gånger. Skaffat gratisveckor på Dplay och kollat på en och en halv säsong av Masterchef Australia. Läst böcker maniskt. Börjat äta igen, men inte sova. Jag kan inte sova. Ångesten jag upplever nu är värre än jag vad jag upplevt tidigare i livet. Den skenar och är iskall. Jag är säker på att jag ska dö på natten. På dagen är jag fruktansvärt orolig för Ben. Han satte i halsen förra lördagen igen. I bilen på väg till Anneberg. Jag var inte med och Nils körde in till kanten och gjorde heimlich medan Bossa slog Ben i ryggen. Han fick inte luft. Det var total panik. Nils berättade inget för mig när han kom hem, men jag fick veta sedan.

Det kan hända när som helst, men det kan ju också allt? Allt kan hända när som helst. Det är livsfarligt att leva.

Mina emotioner och min logik leker krig i huvudet. Jag har gått i KBT och vet hur jag ska hantera katastroftankar. Men acceptans känns inte applicerbart när det värsta som kan hända är det värsta som kan hända. Slutet.

Jag har mejlat med Bens skolsköterska. Hon ska visa mig, Nils och Bens pedagoger rätt heimlichgrepp. Det är en faktisk och konkret sak jag kan göra för att rusta oss.

Men jag vet inte.

I morgon ska jag skrapas. Det är ett begrepp som borde få ett omtag. Skrapa. Vasst och brutalt. Man sövs. Jag har inte sövts sedan -97, då jag opererade knät.

Men bra att få ut allt. Läkaren som undersökte mig i fredags hittade mer rester och graviditetstesten visar fortfarande positivt, trots två omgångar abortpiller. Min kropp tror att den är gravid och jag mår illa och har ont i brösten. Har hört om folk som börjat laktera långt efter missfall.

Jag vill att det ska vara över.

Jag sörjer. Känner mig girig som var så glad. Girig som har två barn och vill ha ett tredje. Dum i hela huvudet som skämtade om att det var mitt ”sista hostande ägg”. Tänk om det var det?

Jag är 39.

Jag har redan två barn. Mycket vill ha mer. Hur kan hon tro…?

Jag tänker att jag inte borde ha använt nässpray. Inte druckit kaffe. Jag borde ha sjukskrivit mig och tagit det lugnt när jag började blöda på lucia. Jag borde inte ha badat badkar när det fortfarande småblödde. Jag vill spola tillbaka tiden.

24 reaktioner till “Gräv ur mig

 1. Vi tror för att vi kan, för att vi vill och för att vi drömmer. För att vi tillåter oss själva att hoppas att det finns mer för om vi inte gör det vad blir vi då?I svärtan och sorgen och oron så vill jag omsluta dig med värme och omsorg. Bygga ett bo runt dig och dina som är mjukt och ofarligt. Tankar är inte mycket och de ändrar ingenting, men du finns i mina.

  Gilla

 2. Fy sjutton vad läskigt m Ben som sätter i halsen. Får ni fortf ingen bra sjukvård? Det borde väl finnas ngn privat barnläkare som är ansluten till landstinget i Göteborg? I Sthlm finns det många. Det är där vi fått bra vård för vårt barn. Samma läkare som lärt känna oss o barnet o tagit sig tid och hjälpt. Ang sätta i halsen i bil lärde oss dagmamman gnm skäll att aldrig låta barn äta i bilen pga lätt att de sätter i halsen vid inbromsningar mm.

  Gilla

 3. Du gjorde rätt i att önska och att glädjas, och du har all rätt att sörja. Det här har hänt mig också och jag har svårt att läsa om det utan att gråta, men tiden kommer att läka även detta.

  Gilla

 4. Åh fan också. Vilken hjärtskärande läsning. Hoppas att du så småningom kan hitta frid i att det var helt rätt att våga satsa, att våga tro och hoppas och glädjas. För det var det. Och inget du gjorde eller tänkte eller inte gjorde påverkade utgången. Livet är bara… livet ibland liksom. Och ibland är livet jävligt sorgligt och orättvist och hemskt. Och sen vänder det, det gör det nästan alltid. Tänker på dig! ❤️

  Gilla

 5. Det river i hjärtat att läsa. Så ledsen att det hände dig, så ledsen att det händer någon. Men vad kan man göra annat än att våga ropa hej? Det vore så himla svårt annars, livet. Ännu svårare. Klart du skulle ropa hej! Sorgen nu hade varit densamma oavsett tänker jag. Men aj vad ont, såklart. Vet att du eg vet att det inte var kaffet, men önskar ändå att någon eller något kunde ta bort den där skuldmattan du har över dig. Det var inte ditt fel, det var ingens fel, det var ingens fel, det var ingens fel. Tänker på dig!

  Gilla

 6. Det är så sorgligt och ledsamt och jag vet inte vad, det som hänt er. Jag blev jätteglad då du började blogga igen och glad över att du ändå verkade ha det ganska bra. Nu är jag fortfarande glad att du bloggar, men jag är jätteledsen för din/er skull. (Fortsätt gärna med bloggandet om det kan fungera som någon slags ventil för dig, annars ska du inte känna någon press från oss läsare att blogga).Angående dina tankar så är det väl ganska naturligt att hjärnan försöker hitta en förklaring till det som hänt, men som fler skriver så har du ju inte gjort något fel eller orsakat det här. Nu hoppas jag bara att du kan få bra hjälp med både det fysiska och det psykiska och kan börja läka. Kram!

  Gilla

 7. Maria, hoppas du får hjälp och stöd! Så sorgligt och ledsamt det som hänt. Jag har också fått missfall och blev skrapad och jag blev gravid igen innan nästa mens. Hoppas ni vågar försöka igen och hoppas ni kan hitta stöd i varandra. Det är ingens fel.

  Gilla

 8. Hej! Fick också missfall för några år sedan, i vad jag trodde var v 16, men tydligen dog fostret redan i v 11. Tappade all livsglädje i några månader, men sen kom sakta tillbaka, utan att jag ens fattade det. Gick också igenom den där känslan av varför använde jag den här krämen i ansiktet som var så stark, varför åt jag det där osv, det är väl så vi rationaliserar hemska saker kanske? Tycker att du gör helt rätt som delar med dig! Det var sånt som räddade mig, att dela med mig. En vän som också senare fick missfall var väldigt tacksam över det, vården (som för övrigt jobbade väldigt hårt på att få mig att inte göra abort vid mitt första barn och hjälpte mig med psykolog, men som lämnade mig helt vilsen och förtvivlad efter missfallet) hade inte gett henne någon information och att jag hade berättat om det gjorde henne lite tryggare. Så i ditt bearbeta nde kanske du hjälper nån, även om det inte på något sätt hjälper ångesten förstås. Ta hand om dig, och kräv hjälp från vården!

  Gilla

 9. Hur jag kunde bosätta mig med min man med hjälp av Dr Ajayi stavmästaren, jag är 47 år med tre barn, en morgon för ungefär 8 månader sedan vaknade min man precis från sängen och nästa sak han sa var att vi borde skiljas om att han inte längre är intresserad av vårt äktenskap, de orden fick mig i balans och jag nästan besvimade, vädjade till honom och frågade vad som gick fel men han vägrade säga något, samma månad lämnade han huset och lämnade mig ensam med barnen och för att vara uppriktigt var det inte lätt för mig, sa till och med sin syster att hjälpa mig att be honom att förlåta mig om jag har fel med honom ovetande och alla grunder faller på ett döva örat. Jag sökte efter hjälp från olika plattformar men alla misslyckades tills jag läste en artikel om en spirituell man, en stavspelare som heter Dr Ajayi, jag förklarade mitt problem för honom och han sa till mig att ge lite information som jag gav honom, han berättade för min make är inte i sin rätta sinnesram, att han manipuleras av en annan kvinna, det är därför han söker skilsmässa, men han sa till mig att inte vara orolig att om tre dagar kommer alla mina bekymmer vara över och till min största överraskning efter trollformuleringarna gjordes av den stora Dr Ajayi, min man ringde att han är på väg hem igen och till och med frågade mig hur länge han har varit borta från huset, jag är verkligen glad att mitt äktenskap är räddat av den stora spell spellisten som heter Dr Ajayi, skilsmässan inträffade aldrig, jag fick en marknadsföring på arbetsplatsen, allt i mitt liv vänder sig till det goda och den stora spell spellisten Dr Ajayi är att tacka för allt detta. Om du har äktenskapsproblem, om du letar efter livmoderns frukt, om du vill få tillbaka din exälskare, om du vill ha lyckligtal för lotteri, om du behöver en skyddstaf, stav för rikedom osv … Du är fri att kontakta Dr Ajayi för alla slags stavarbete och du kommer för evigt att vara stor för det eftersom alla dina hjärts önskningar kommer att uppfyllas. Du kan nå honom via e-post: drajayi1990@gmail.com eller Whatsapp +2347084887094.

  Gilla

 10. Precis som Hanna ovan tänker jag på dig och undrar hur du har det. Hoppas du haft och har famnar att gråta i och att det blir lite, lite lättare för varje dag som går. Kram.

  Gilla

 11. Vi finansierar personer som har projekt men saknar resurser för att genomföra dem mellan 3 000 och 10 000 000 euro.————————————-* Ekonomiskt* Inteckningslån* Investeringslån* Autolån* Konsolideringsskuld.* Kreditlinje* Andra inteckning* Köp av kredit* Personligt lånKontakta oss:E-post: Axabanquebelge@outlook.frWhatsapp-nummer: +33780725269

  Gilla

 12. Lördag morgon, ligger och lyssnar på P1 ur en liten radio under kudden, med en hörlur inpetad. Fick höra ditt starka och fina och sorgliga och hemska \”Tankar för dagen\”. Jag tror också att det är bra att dela den här typen av händelser, när man orkar. Det hjälper många. Tack.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: