Ödmjuk inför detta

Jag har saknat att skriva blogg. Eller jag har saknat att ha skrivit blogg, kanske. Att ha ett arkiv över vad som hände och hur det kändes med kommentarer från folk som läst och tagit sig tid att ge mig en fundering eller fråga. Det är ju så fint. Så nu gör jag det igen.

Tänk att sist jag skrev så drev min livmoder ut resterna efter Bulten, vars kropp nu ligger under ett träd nära en hembygdsgård i Halmstad. Och nu är samma livmoder helt sprängfull med Bubblan, en annan bebis, som stannade kvar och nu snart, om allt går bra, ska komma ut helt levande och bli ett litet lillesyskon till Ben och Bo. Gud, att Ben ska bli storebror, det känns … ej on brand. Men vad kul det ska bli med en ny bebis. Och vad tacksam jag är. Det är verkligen att be om mycket, att be om en till när man redan har två.

Det känns nästan lite som en ny chans på spädbarnsföräldraskapet att få en till bebis nu, när Bo och Ben ska fylla elva och åtta. När Bo kom var ju allt en chock och när Ben kom handlade allt om att typ överleva dagen med en spädis och en rymningsbenägen trotsis. Detta kanske är famous last words, men det känns som att det kanske blir lite lugnare den här gången? Helt klart är att det blir annorlunda i alla fall. Vi vet bättre än att lyssna blint på BVC och Barnmedicin när vårt barn uppenbarligen har jätteont och vi kommer inte att låta det gå så långt som det gick för Ben när han inte fick vård för öronen, halsmandlarna och sedan allergierna. Herregud vad mycket onödigt ont han haft, år efter år. Jag kan fortfarande knappt tänka på det.

Annat som blir annorlunda är att jag ska gå tillbaka till jobbet efter de tio ”pappadagarna” och att Nils alltså ska få vara föräldraledig med ett spädbarn för första gången. Det tror jag blir kanon. Särskilt bra att han får chansen att knyta an och bli en viktig förälder tidigt, då han ej fått vara med på ett enda MVC-besök eller ultraljud och inte direkt brinner för den här ungen än, så att säga, så som jag gör som känner allting så fysiskt och tänker väldigt mycket på förlossningen och så.

Ja, detta med att börja jobba nästan direkt och dela på föräldraledigheten från start förutsätter såklart att det funkar med flaskmatning och att jag inte blir helt söndertrasad av förlossningen. Det kan man ju aldrig veta, men jag har verkligen tillförsikt. Visst har det blivit bättre med rupturer sedan jag födde Bo och sprack upp som en sol från a till ö? Och visst borde stjärnorna kunna stå lite i rad för oss den här gången vad gäller nöjdheten på bebisen, efter koliken med Bo och åren av smärta för Ben? Jag har tillförsikt.

Bebis beräknad till mitten av februari, men hur mycket större kan magen bli?

33 reaktioner till “Ödmjuk inför detta

 1. Men gud vad roligt – både med bloggen och bebisen! Jag har tänkt så mycket på dig och undrat hur du haft det sen sist.

  Ni är klart värda både enkel förlossning och enkel spädbarnstid den här gången. Håller alla tummar!

  Gilla

 2. Så himla glad blev jag av detta! Trots att jag aldrig ens träffat dig. Stort grattis till bebisen! Allt kommer gå bra!

  Gilla

 3. Hej! Grattis, vad kul! Och välkommen tillbaka, ser fram emot att läsa. Jag saknar också att blogga, eller att ha skrivit blogg. Saknar arkivet. Tänker ofta att jag ska börja igen.
  Ser så mkt fram emot att läsa om bubblan och ert liv som trebarnsfamilj!

  Gilla

 4. Åh, du är saknad! Och grattis! Är i samma sits men ett par månader efter. En trea efter missfall och mkt längre tid än jag trott. Vågar hoppas lite nu.

  Gilla

 5. Grattis! Har också funderat på en sladdis-trea, du får vara försökskanin. Har saknat din blogg mycket, hoppas på många texter och att du och bebis får må exakt så bra som du hoppas.

  Gilla

 6. Välkommen välkommen välkommen tillbaka! Så extremt roligt med bebisen som komma skall och att du skriver igen! Grattis! Blev så pepp! ❤️

  Gilla

 7. Äntligen! Har varit inne här och spanat minst två ggr i månaden sen sist. Håller tummarna för en ”enkel” bebis, hihi! Det förtjänar ni. Oavsett otroligt avundsjuk på er som ska ha bebis, äääääälskar att ha en bebis. Men inga mer barn för oss. Fem får räcka!
  Puss och kram från Krille

  Gilla

 8. Men så fint, både att du är med blogg och med barn! Har saknat att läsa dig och undrat ibland hur det har gått med allt. Fint att du är tillbaka. 🙂

  Gilla

 9. 2021 levererar redan – vaccin, (troligen) ny president i USA och Dobre Futro bloggar igen! Med en ny bebis på gång dessutom, grattis! Så kul att läsa din blogg igen. ❤️

  Gilla

 10. Jaaa, hurra, saknat din blogg! Var här o kollade då o då lääänge, sen gav jag upp. Och så nu! Tillbaka! Blir så glad!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: