Mina gravidviner och planen på en riktigt vräkig grej i köket

Nu vill jag berätta om en listig sak jag gjort under graviditeten. Varje gång jag varit på systembolaget för att till exempel köpa öl till Nils så har jag köpt något till mig själv från hyllan jag aldrig tidigare närmat mig – den för tillfälligt sortiment (vin).

Jag har haft någon slags smärtgräns på 119 spänn för en flaska vin, men nu när jag ändå inte får dricka alkohol så har den gränsen helt suddats ut. Jag kan tydligen betala 300 för en flaska vin nu! Tänka sig.

Det här har resulterat i att jag nu, i hundrade månaden av graviditeten, har cirka 20 flaskor riktigt goda (gissar jag, herregud kostar det så smakar det väl?) flaskor i min ägo. Trendiga naturviner med kapsylkork, petnats you name it. 2021 har tre ledord på v och det är vår, vin och vaccin.

Men var var jag. Jo! Min nya stil som finvinsdrickare slutar inte med nämnda flaskor. Jag har köpt en vinkyl också. Vi håller på och renoverar vårt kök och … Vänta, jag känner ett omedelbart och akut behov av att slänga in en brasklapp om att det var hög tid att renovera och att behov fanns. Efter att vi gjort konstgjord andning på 90-talsköket på en förfallen vitvara i taget höll hela skelettet på att rasa ihop. Så vi (Nils) rev ut allt, inklusive väggar och golv, i början av augusti och vi (Nils) håller fortfarande på att bygga det nya. Det är snart klart och blir jättefint! Men mer om det kanske en annan gång om det känns som läge. Det jag ville säga var att i samband med detta frågade Nils om det var något särskilt jag önskade mig i köket och inspirerad av Frida Lund så tänkte jag att det vore ju för jädra trevligt att en dag kunna bjuda gäster på perfekt tempererat vin till alla middagsbjudningar jag drömmer om att ha när man får och jag inte är gravid längre.

Sagt och gjort så köpte vi en vinkyl och lämnade en lucka för den i köksskåpsplaneringen. Kylen skeppades hit från Tyskland och passade perfekt in i hålet, men … fungerade inte där. Det blev för varmt för den, så i stället för att temperera vinet till sådär 7 respektive 16 grader så värmdes alla flaskor upp till något mer jolmiga 25 grader.

I källaren, däremot – där det är mycket svalare – funkar den hur bra som helst. Så nu står den här …

… och i köket har vi nu ett praktiskt hål som vi ej kan täcka för med en lucka som matchar resten av köket, då en enda lucka är en alldeles för liten beställning att lägga hos Järfälla kök, från vilka vi köpt övriga luckor.

Så … det var senaste nytt från mina väldigt världsliga och privilegierade bekymmer här på Hisingen. Sägas kanske bör att företaget som sålde vinkylen erbjöd mig pengar tillbaka och retur och sådant, men de har nog inte insett vidden av min avoga inställning till att returnera saker som köpts online. Alla ni som orkar – hjältar är ni. (Förutom ni som beställer massa kläder i olika storlekar eller i bulk och har satt i system att returnera det som inte passar, det måste upphöra.)

12 reaktioner till “Mina gravidviner och planen på en riktigt vräkig grej i köket

 1. Att du bloggar igen är ju ett tydligt tecken på att 2021 blir ett bättre år! Så himla glad över det. Rent själviskt, alltså. Också så väldigt väldigt glad att du väntar ett till barn. Och tog dig igenom förra julen.
  Om du vill och orkar blogga så ska du iaf veta att du gör min kaffestund varje gång.
  /Tyst men trogen läsare

  Gilla

  1. Vet du, det tror inte jag heller. Den är så stor! Och jag älskar att man kan ställa in så att endast ett av de två nederskåpen agerar frys så att ben får ett eget litet kyl-krypin. Dessutom ingår det smart iskubslösning (en slags analog snurrmojäng) inne i lillfrysen, så vi har alltid massa is.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: