Dagen i bilder

I dag började Nils jobba igen och cyklade iväg före åtta. Bo sov hos en kompis och vi som var kvar hade en särdeles sävlig morgon.

Vi åt frukost framför Kluro (Ben) och DN (jag). Min standardfrukost den här graviditeten är två rundisar, rostade, med extrasaltat bregott och mjäkig ost, frukt och juice. Första halvåret drack jag ingen koffein öht, pga väldigt, väldigt orolig, men nu har jag släppt på det och dricker te till frukost och kaffe någon gång ibland. Kosttillskott: gravidvitaminer, omega 3 med mycket dha samt järntabletter. Bens standardfrukost: glutenfritt havreknäcke med mjölkfri nutella, bacon, glutenfri havregurt med chokladflingor, frukt och äppeljuice.

Efter frukost la vi oss bekvämt, tände ett ljus och tog varsin bok …

… för att kunna bocka av tre rutor på Bens läsbingo som han fått med sig från skolan att fylla i under jullovet.

Sedan: Monopol. Barnen fick det i julklapp och vi har hunnit spela ett par gånger, med fruktansvärt dålig stämning som följd. Den här gången bestämde Ben att vi skulle köra på snällvarianten och inte köpa gator som den andra vill ha.

Vid 13-tiden gick vi och hämtade hem Bo. Vårt hus är det grå som kommer efter det vita.

Jag har plockat ner all julpynt utom den här kransen på dörren. Jag och barnen pysslade den nu före jul och jag tycker att den blev så fin.

Dagen lunch var uppskattad: pannkakor (mjölk- och spannmålsfria, pga Bens allergier) med glass.

Under lunchen kollade vi upp vilka namn man kan ha.

Sedan gick vi ut igen, för att få lite sol.

Fast mest för att hämta ut paket på vårt närmsta utlämningsställe.

Det var kläder till mig. En pyjamas och bekväma (hoppas jag) underkläder. Det här är mitt sätt att förbereda mig för förlossning. Jag tänker på vad jag ska lufsa omkring i på BB (det här är den andra pyjamasen jag köpt) och så föreställer jag mig att jag kommer att bli en person som har hela och fläckfria underkläder på mig senare, i den nya fasen av livet. Jag vet på ett logiskt plan att jag mest troligt inte ens kommer att besöka BB den här gången, utan pga covid och det faktum att jag är omföderska stanna kvar i max sex timmar i förlossningsrummet och sedan bli hemskickad. Dessutom kommer jag förmodligen att bära nättrosor med jättebinda och läcka avslag fram till vårkanten någon gång. Men ändå. Att tänka på att snusa på Bubblans lurviga hjässa (föreställer mig att han kommer att ha lika mycket hår som Ben och Bo hade när de föddes) iförd bekväma och hela underkläder och en mjuk molnpyjamas får mig att bli lugn och glad.

Sedan hade vi skärmtid i ett par timmar. Jag köpte strumpbyxor till Bubblan och somnade. Jag sover rätt kass på nätterna nu, för det gör så ont att vara höggravid, så jag kan somna lite nu och då under dagen i stället.

Jag dukade fram Bens favoriträtt korvstroganoff med ris lagom till att Nils kom hem från jobbet. Sedan vilade jag lite till och nu ska jag och Bo kolla på sista Harry Potter-filmen innan det är dags för nattning. Bra dag, gott liv.

4 reaktioner till “Dagen i bilder

  1. Hej Mary! Jag har tydligen följt dig på blogg/insta/här i över 11 år för jag kommer ihåg när du outade att du var med Bo (herregud, jag tror jag minns rubriken på blogginlägget!), det är ju sjukt lång tid! Jag minns inte hur jag hittade din blogg från början men jag har aldrig slutat läsa. Jag är ett tämligen mediokert hondjur på 37 år i Gbg, som är otroligt glad över att vara barnfri (det är väl fungerande p-medel samt läkarskräck som hållit mig ifrån en sterilisering) och helvetes jävla skit vad jag undrat och varit orolig för dig efter de sista Bulten-inläggen! Jag är så glad för livstecknet, mest från dig såklart, men också Bubblan! Jag inser att jag bryr mig oväntat mycket om dig, för att vara en person jag inte egentligen känner. Jag hoppas han (?) blir allt ni önskat er och jag…ja, jag tänker väl fortsätta nätstalka dig ett tag till.
    Med all min synnerligen märkliga internetkärlek,
    Kitty

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: