Är det en myt att Karelin vägde sju kilo?

Under mellandagarna när vi behövde rasta oss åkte vi till naturreservatet Rya Skog. Det var fint och låg lite knasigt, mitt bland alla oljecisterner eller vad det är nere vid Älvsborgsbron, men framför allt var det halkigt och jag ramlade och landade som en klant på magen.

För att slippa noja, och för att internet sa åt mig att göra det, åkte jag in till akutmottagningen för gravida. De var jättesnälla där och undersökte mig noggrant och konstaterade att det inte var någon fara med Bubblan. Förutom att de satte hjärtljuden under bevakning under en halvtimme så gjordes ett ultraljud och då passade de på att kolla storlek och då fick jag veta att Bubblan är en stor bebis. Han skulle, den veckan, ha vägt 2 kilo, men de uppskattade honom till 2,4.

Nu vet jag att det kan bli väldigt olika med två bebisar från samma DNA-mix, eftersom allt med Bens bebistid var annorlunda än Bossas bebistid. Från förlossningen (Bossas: 40 timmar, Bens: 7 minuter) till … allting. Ändå kom bedömningen om Bubblan som en jättestor bebis som ett obegripligt stycke fakta för mig. Så inställd var jag på att jag skulle få en liten bebis ”precis som vanligt” (haha) och så var det med den saken.

Men det här blir ju också kul. Undrar vad han klockar in på när det är dags? Undrar om man kan ”mjuka upp sig” på något vis för att vara beredd på nivån av töjning? Undrar om man vågar hoppas på att han kanske kikar ut i vecka 38 eller så, som Ben gjorde, om han nu ändå är så stadigt byggd?

6 reaktioner till “Är det en myt att Karelin vägde sju kilo?

 1. Vill bara börja med att säga att amen och hurra va fint att du bloggar igen. Saknat så! Själv har jag bf 18/2, fick i förra veckan veta att min inneboende vägde 2,4kg DÅ. Appen säger inte ens 2,4 NU. Jaja, de sa det va normalt. Viket de iofs gör till allt är min erfarenhet. Men men det går väl ändå hoppas jag. Det var för lika siffror över lag för att låta vara osagt 🙂 Nr 3 är det här med!

  Gilla

  1. Men vad kul – nästan lite häxigt hur lika vi ligger till. Var någonstans finns du? Hur gamla är dina befintliga barn?
   Jo, de sa att det absolut var normalt med storleken i min mage också. Bara så himla mycket större än de två jag fött. Men det är väl bara att kavla upp, bita ihop och …

   Gilla

 2. Har väl egentligen inget att säga mer än heja! Och också att min mans syrra fortfarande innehar rekordet för barn i Örebros län 19 år efter födseln. Barnet klockade in på härliga 6,6 kilo, på tal om Karelins 7. Såg tydligen ut som en liten michelingubbe. Det var hennes tredje och förlossningen var utan skador osv kanske jag ska tillägga också så jag inte skrämmer nån.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: