Postpartum

Det passar mig illa att vara gravid på så vis att jag inte känner något speciellt över ”det heliga tillståndet” och inte älskar att en gravidkropp är allas kropp och att den får kommenteras hejvilt. (Saker jag fått höra: ”Hej tjockis!” ”Är du inte väldigt stor?” och klassikern ”Är du säker på att det bara är en?”) Skulle gärna dela havandeskapet med min partner så att vi tog halva tiden var, eller varannan unge, om det gick.

Å andra sidan passar det mig bra på så vis att jag gillar att göra något jobbigt och göra det ordentligt, för att sedan tillåta mig en stor belöning. Som typ att jobba riktigt hårt och mycket, periodvis, för att sedan vila rejält. Eller springa en mil för att sedan hälla i mig vin och glasstårta. Don efter prestation.

Nu är det så nära att det här jättejobbiga som det är att vara gravid är förbi och jag kan bli som euforisk när jag tänker på allt jag ska få belöna mig med. Utan inbördes ordning (även om träffa Bubblan är svårslaget) kommer här en lista över allt jag längtar efter som blir verklighet när jag inte längre är gravid:

 • Hålla, gosa, mysa med bebis. Få se hur han ser ut. Har fått dille på utseendet senaste veckorna, kanske för att jag vet att han nu ser helt färdig ut där inne. Har han hår? Gröna eller blå ögon? Ser han ut som Ben, Bo, Nils eller mig?
 • Få sova utan att vakna av smärtor i kroppen. (Vet att jag kommer att vakna av annat, men eftersom jag inte ska amma så kan jag och Nils dela på nätterna, så emellanåt kommer jag att få chansen till ljuvlig smärtfri och oavbruten sömn).
 • Ha på mig kläder. Alltså jag går inte naken nu, men jag har endast ett par byxor, två sjok/klänningar och fyra långärmade t-shirts som passar och allting är mer eller mindre fläckigt. Plus att de enda strumpbyxorna jag får på mig ser ut så här och min vinterjacka går ej längre att knäppa nu när vi går in i vargavintern. Fryser dock hellre än att köpa något bara för några veckors användning.
 • Dricka vinet. Mmm. Här kommer en lista i listan, över tillfällen då jag saknar ett glas vin extra mycket:
  • När signaturmelodin till På spåret drar igång och jag och Nils sitter där i soffan med goda chips.
  • När det är torsdag och Kajsa och jag börjar bli färdiga med dagens jobb och jag inte behöver hämta barn och jag ser på hennes blick att det inte hade varit tråkigt med en liten after work.
  • När det är helg och jag står i köket med bra podd i lurarna och en lång matlagning framför mig.
  • När jag tappar upp ett bad.
 • Snusa. Får jag säga så? Det vore väl superdumt att börja snusa igen nu när jag inte gjort det på så himla länge. Men jag saknar de små vita tobaksfria påsarna. Det är så mysigt.
 • Springa. Gud vad jag saknar känslan av att ha orkat löpa lite längre och lite snabbare än förra gången.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: