Dagen i bilder

06:45 Gick upp och gjorde två sorters gröt. Väckte barnen och hjälpte till med ett par krångliga strumpbyxor. Duschade och sminkade mig när barnen åt frukost.

8:00 Följde barnen till skolan. Om bara tre veckor, ungefär, kommer det att ljusna vid den här tiden. Och då kanske Bubblan är här. Det känns hoppfullt.

8:15 Hemma igen. Åt frukost till finalen av Masterchef säsong 4.

9:00 Jobbade i vardagsrummet. Här är mitt vardagsrum. Researchade ojämlik vård.

11:30 Gjorde lunch och massa lunchlådor. Det bästa med att jobba hemifrån är att göra lunch till mig själv, tycker jag. Då kan jag rafsa ner allt möjligt som behöver bli uppätet och som ingen annan är sådär överförtjust i (som i dag: brysselkål från i julas, trötta morötter, rödkål) och göra något extra starkt och kryddigt av det och äta med ris.

12:30 Körde till Mölnlycke för att lämna grejer till vår redovisningsbyrå som har kontor på torget där. Hade en lång lista över vad de behövde ha för att kunna göra bokslut av 2020. Det kändes väldigt skönt att lämna in allting och liksom stänga året. Herregud vad jag är svullen nu, förresten. Kämpa kroppen med allt extrablod och all extravikt, nu är det inte långt kvar.

14:00 Hemma igen. Stannade på Willys på vägen och köpte fika. Åt den och jobbade vidare. Skrev några varianter på tagline till läromedlet vi jobbar med och förberedde frågor till ett kundmöte som äger rum på fredag.

15:30 Tog paus för att förbereda bolognese till kvällens middag. Det där ljuset som jag tänder hela tiden sitter i en stake som Kajsa gjort till mig. Hon är inte bara formgivare, hon är keramiker också. Hon gillar nog ej att jag säljer in henne med den här staken, för hon hävdar att den bara var en liten snabb knasgrej. Men jag älskar den. Kolla in schedwinceramics på Instagram så får ni se vilka fina grejer hon gör.

Vem blir till exempel inte glad av en bricka för allt som är gott?

17:00 Läste bok. Köpte massa böcker i den här deckarserien för att handlingen utspelar sig i Danmark och för att det fanns massa böcker att tillgå som pocket, så om jag gillar den behöver jag inte vänta ihjäl mig på nya släpp. Hittills (är på bok två) tycker jag mycket om den. Väldigt spännande och dansk. Den uppmärksamme kanske förresten märker att jag inte varit och hämtat några barn. Det beror på att både Ben och Bo följde med kompisar hem i dag. Samma kompisar till och med, alltså ett syskonpar där storasyskonet går i Bossas klass och lillasyskonet i Bens klass.

18:00 Nils plockade upp barnen på väg hem från jobbet och jag såg till att maten stod på bordet. Spaghetti bolognese, fast med glutenfri penne för Ben.

Nu badar Bo, Nils fixar med tvätten (han har tagit över allt tvättansvar, det är underbart) och Ben och jag sitter i soffan. Snart ska vi ringa Facetime till mamma/mormor som fyller 70.

6 reaktioner till “Dagen i bilder

 1. Hej!

  Läser alla inlägg men kommenterar inte så frekvent (största anledningen till det är för att den lilla lästid som går att knö in en vanlig vardag infaller när jag lägger barn, en syssla som jag vill göra så snappy som möjligt = läsa Inlägg går bra, kommentera är för risky). Med det sagt: jag VILL kommentera mer än jag gör och blir.. orolig? att du tolkar ett uteblivande av kommentarer som ointresse, vilket det alltså IKKE är.

  Glad att du är tillbaka och mycket glad att få lite mindre trista läggningar, tack vare dina texter.

  Kram!

  Och! Snappy? Vem lurar jag? Påbörjade rådande läggning 18.45 och 2 av 2 barn är fortfarande utan tillstymmelse till sömnnära 😩

  Gilla

  1. Hej! Alltså maratonläggningar är the wurst. Det är verkligen tid som räknas på ett helt eget sätt. Nu när barnen är stora går det så himla enkelt. Bo lägger sig själv och Ben somnar på fem minuter efter att vi läst något kapitel i en bok. Det är bara hundra procent mysigt. Tänk om jag visste det när jag kunde hålla på i två, i värsta fall tre, timmar för att få ner de små. Herregud vad plågsamt det var. Och nu ska jag snart in i det igen, hjälp. Eller kanske den här kommer att vara enkel att natta? Tredje gången gillt, liksom 🙂

   Gilla

 2. Det är så kul att du är tillbaka, läser alltid men är dålig på att kommentera. Hur hinner man egentligen med allt man vill när man har tre barn?!?
  Jag har idag lyssnat igenom dina avsnitt av tankar för dagen. Det gav många känslor och många tankar = väldigt fin lyssning. Du är klok du och dina ämnen är så bra. Fortsätt prata om sådant andra inte pratar om.

  Gilla

  1. Hej, men vad snällt sagt! Jag blir jätteglad. De där tankarna för dagen är en stor källa till ångest, samtidigt som det är mitt stoltaste uppdrag. Jag vill så gärna att det ska bli bra att jag knappt kan sova på flera veckor innan jag fått ihop och blivit nöjd med manusen. Sedan, när det är inspelat, är jag så himla glad och lättad.

   Gilla

  1. Vi hade bordet så förut, men Nils ändrade och jag gillar det bättre så här. Med det sagt så är det ju du som är proffset här och det där med en bänk låter väldigt lockande.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: