Och så På spåret när barnen somnat, vilken kväll

Just nu upplever jag glädjen över att vara helt uppvärmd efter ett badkarsbad i vår jättestora soffa med Ben och Bo framför film från gratismånad på Disney plus. Jag tror att jag sa både när vi köpte badkaret och när vi köpte soffan att ”nu behöver jag absolut inget mer, nu har jag allt jag behöver”. Jag vill säga att det stämmer, men samtidigt … klipp till att jag nu står i begrepp att belåna mig upp över öronen för att bygga ut vårt hus med tre nya rum. Ska berätta om det senare, när jag vågat öppna offerten som kom från en byggentreprenör i dag och vågat gå hela vägen med SBAB som lockar och pockar med ränteförslag och bindningstider. Lyssnade precis på senaste avsnittet av Kulturens ABC och jag gör så mycket som är ute enligt deras spådom för 2021: lägger massa pengar på hemmet och skaffar en sladdis, hehe. Älskar Kulturens ABC.

I alla fall, det händer inte så mycket här. Eller jag har börjat med en ny rutin. Nu när jag inte kan (eller vill) cykla till jobbet på grund av halkan får jag skjuts av Nils till Lindholmspiren på morgnarna. Där tar jag gratisbåten till Stenpiren och promenerar tio minuter till kontoret.

Eftersom man ska ha munskydd i kollektivtrafiken under rusningstid så har jag köpt ett 50-pack. Trodde att det skulle kännas konstigare att ha det på sig, men förutom att det inte funkar med glasögon (immar igen) känns det ingenting. Det är ju (pandemi)lag, liksom, inga konstigheter. I måndags hade ungefär hälften av de på båten munskydd och jag trodde att det skulle bli fler och fler varje dag, men det blev tvärtom. I dag var det typ bara jag och en till som bar munskydd. Fattar det lika lite som jag begriper att folk åker till Åre/Sälen/Branäs och instagrammar om det. Drivs inte vi människor av skam? Jag gör det i alla fall. Skulle skämmas ihjäl om någon knackade mig på axeln och frågade varför jag inte bar munskydd. Eller frågade mig om det verkligen är nödvändigt att åka på skidresa nu.

Hur som. Snart är det vår, vin och vaccin och allt kommer att kännas enklare. Hoppas att alla har vant sig så mycket vid att ha det lite tråkigt för jämnan att det kommer att räcka med lite roligt för att det ska kännas jätteroligt. Att det kanske känns kul nog med en tripp till Jylland eller Stockholm eller att få bjuda massa kompisar på fest. Att det inte blir kaosrusning efter flygresor till Dubai.

4 reaktioner till “Och så På spåret när barnen somnat, vilken kväll

 1. Så glad att du bloggar igen, och att Bubblan snart är här!
  På tal om munskydd i kombo med glasögon så fick jag tipset att liksom tvinna snöret bakom örat ett varv, så det blir en ”ögla”! På sätt pyser en del av luften ut på sidorna. Hoppas du förstår hur jag menar. Ha det fint!

  Gilla

 2. Märkligt att folk inte bryr sig mer och har munskydd i kollektivtrafiken. Jag vet inte om det hjälper men jag tycker ändå alla borde göra sitt yttersta för att förbättra snarare än förvärra situationen. Jag kanske inte ska säga nåt för jag har inte behövt offra så mkt/ändra mitt liv så mkt men ändå.. (bor på landsbygd, cyklar överallt, undviker att åka till gbg (lite tråkigt iofs), jobbar redan själv (fast ej hemifrån) sedan 1.5 år innan pandemin, känner inte så många på min nya ort…)

  Gilla

  1. Jag tycker också att det är märkligt. Men det kanske fortfarande är en invänjningsperiod.
   Jag cyklar också helst överallt, men nu börjar det bli för kämpigt, både pga graviditeten och vintern. Har du dubbdäck när det är halkigt? Har funderat på att skaffa.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: