Hjälp mig hjälpa Ben

Är jag lite känslig för tillfället? En sak som hände i dag fick mig att bli så ledsen att jag inte kunde prata under middagen. Bara åt och åt och typ nickade till svar när barnen babblade.

Så här, i dag levererades en ny spis till oss. Long story short, men den vi köpte i oktober har aldrig funkat. Eller plattorna funkade, men inte ugnen (samt displayen, men det är verkligen inte hela världen). I november felanmälde jag till Whiteaway och de kopplade ihop mig med någon firma i Göteborg som sköter deras Smegprodukter och efter två hembesök med misslyckade försök att laga den och tre månader (!) ledtid pga att de glömde bort oss fick vi nu äntligen en ersättningsspis. Inte samma färg, för den var slut på lagret, men det gör då rakt ingenting. ÄNTLIGEN skulle vi få baka pepparkakor med den mjölk- och spannmålsfria deg jag förberedde i julas. Som Ben har längtat!

Och så … funkar inte den här heller. Så fort vi slår på en platta så slutar displayen och ugnarna att funka. Eftersom det är osannolikt att två helt nya spisar har exakt samma fel (visst?) ligger väl problemet snarare i hur elen är kopplad. Och här har vi ryggen fri, för vi anlitade en proffsig elektriker för att göra alla installationer helt korrekt och han visste precis vilken typ av spis som skulle kopplas in (hans ord: ”oj, ska ni driva restaurang?”). Men att inte veta vad som är fel och att behöva ringa massa samtal och rodda i detta får mig att känna att jag hellre … ger upp och lever utan ugn eller kök eller hus eller … BUHU, jag orkar inte projektleda oss fram till en fungerande ugn helt enkelt. Jag har slut på energi och tålamod för det. Jag kommer att lägga detta på Nils. Så får det bli. Jag vill inte ha någon mer information om ärendet förrän det bara funkar.

Kanske har denna enorma frustration att göra med att jag vill kunna laga spannmåls- och mjölkfri lasagne till Ben igen, för han älskar det och jag vill kunna göra något för honom. Har försökt nå vården för att fråga om resultat från skiktröntgen vi gjorde i början av oktober och det går så dåligt. Vi skulle få träffa läkaren som ordinerat röntgen samt Bens dietist absolut senast i december. Nu fick jag tag på en person som skulle skicka ett meddelande om att någon skulle höra av sig någon gång under fredagen (i fredags) med ett meddelande om att en läkare kommer att ringa mig någon gång under måndagen (i måndags). Jag påpekade det onödiga i fredagssamtalet om jag ändå inte kan få veta ungefär NÄR på måndagen jag kan vänta mig ett samtal på måndagen, men det var visst viktigt att en sköterska ringde först och en läkare sedan, så jaja.

I alla fall, i fredags fick jag ett sms om att en läkare kommer att höra av sig ”någon gång under arbetstid på måndagen”. Ingen ringde dock och i går hörde jag av mig till sms-numret och frågade varför. Fick inget svar, så i dag ringde jag och fick höra av någon i växeln att de skulle lämna ett meddelande till Bens avdelning på Drottning Silvias barnsjukhus om att någon skulle höra av sig.

Under eftermiddagen i dag får jag så ett samtal från en läkare. Som aldrig träffat Ben och inte vet något om honom. Som frågar hur han mår och om hans pappa är en lång person eller inte (med tanke på bristen på tillväxt) och hur länge har han ätit mjölkfritt och har han förresten några syskon?

Känner så stor uppgivenhet här. Varför kan jag inte fixa vård till mitt barn? Och om jag nu inte kan fixa vård till mitt barn så kan jag väl i alla fall få laga lasagne till honom? Känner mig sämst, tack och hej.

15 reaktioner till “Hjälp mig hjälpa Ben

 1. Monumental ilska på detta och en stilla undran kring varför det nödvändigtvis ska krånglas till så jävla mycket när det varit så oerhört mycket mer effektivt och patientnära att rätt person hör av sig när hen ska med de besked de tagit prov för att utreda?

  Gilla

 2. Man blir ju mörkrädd för hur vården fungerar 😦
  Vi hade exakt samma ”fel” på vår nya spis och det berodde på att den gamla spisen hade en tvåfaskontakt och elektrikern som installerat elen (innan vi köpte huset) drog då lättjefullt endast fram två faser från centralen till uttaget. Men den nya spisen går på tre faser och därför ”fungerade” inte ugnen och displayen utan bara plattorna. Lösningen var att byta sladden mellan centralen och uttaget, sen funkade allt som det skulle.

  Gilla

 3. Alltså, jag vill slåss när jag läser och har läst om hur vården har behandlat (eller snarare inte behandlat) Ben. Önskar att jag a) kunde komma med supersmart tips kring vården eller b) bodde i Göteborg så jag kunde hämtat de där produkterna hos dig för att laga upp rätterna hos mig och sen leverera tillbaka dem igen.

  Tyvärr kan jag ingetdera. Har du nån vuxen som kan hjälpa er agera ombud åt Ben? Jag tänker någon som kan tillsammans med er spalta ner händelser och tidpunkter och sen agera finne i röven på vården åt er. Du verkar ju oerhört kompetent i egen person men tänker att ”ren blick”, ny energi och inte gravid i 9e månaden kan vara en bra grej när man ska kavla upp ärmarna. Kram!

  Gilla

  1. Att vara en ”finne i röven” är nog det enda som kan göras tyvärr. Att bara fortsätta försöka och inte acceptera bristen på hjälp och vård. Instämmer i kommentaren ovan om att ta in någon som kan ringa å era vägnar. En läkare tex?!

   Gilla

   1. Glömde skriva: Fy faaan va jobbigt! Förstår att du känner dig som skit. Detta är en vidrig situation.

    Gilla

  2. Hmm, det vore verkligen inte så dumt. Men vi har ingen som är så insatt i Bens historia, så det skulle behövas ett rejält researcharbete (det har gått så långt att vi själva inte ens har koll på när allt skedde eller inte skedde) och en duktig överlämning.

   Gilla

 4. Fy fan du är ju bäst! Tänk om Ben hade haft mindre engagerade och otroligt tålmodiga och kämpande föräldrar?! Nej vet du va, DU gör ett grymt jobb. Läs din egen text och låtsas att det vore mig, du hade INTE tyckt jag var sämst utan helt otrolig som ligger i och gör allt som går för att göra situationen så bra som möjligt för barnet. Nej, det är väl systemets fel? Fuckin jävla New public magangement säkert.

  Stor kram och ett fett HEJA!

  Gilla

 5. Men alltså, åååh. Har varken tips på spisen eller på vården, men vill vara säga att du och Nils är världens bästa föräldrar till Ben! Kan du inte be om hjälp av en granne eller nåt att få låna ugnen? Om du fixar hela lasagneformen hemma och bara lånar en ugn?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: