Planen framåt

I morse var jag på mvc och kollade läget och Bubblan låg kvar i sin bekväma tvärs-över-magen-position. Jag visste nästan att han inte lagt sig med huvudet nedåt, för det har varit så oerhört stora utbuktningar på vardera sida av magen. Typiska huvud- och rumpaknölar.

Det som, tydligen, händer om bebisen inte lagt sig med huvudet nedåt i vecka 37 är att mvc faxar (!) förlossningen (i mitt fall Östra sjukhuset) och ber dem boka in den födande på vändningsförsök så snart som möjligt.

Efter bara ett par timmar ringde en barnmorska mig och bokade in mig för vändning på måndag den 1 februari, alltså om prick en vecka. Vändningen ska äga rum tidig eftermiddag, men eftersom det sker på förlossningen får jag vara beredd på att det kan dröja om det kommer in många föderskor. Jag får inte äta före, jag kommer att få nål i armen och livmoderavslappnande medicin som man blir vimmelkantig av och jag ska räkna med att det tar hela eftermiddagen.

Större procedur än jag trodde, det där med vändning. Hoppas att det funkar, för jag vill helst inte snitta. Men om det blir snitt ska jag tänka på det positiva: hur mycket enklare det blir att planera jobbmöten och barnpassning med ett bestämt födelsedatum.

Meanwhile tar jag kontroll över det som kontrolleras kan. Har fyllt det blocketköpta babyskyddet med delar av vad som ska med till förlossningen och den står redo i hallen. Till den här bloggen kommer man för övrigt inte för de fina bilderna, det är klart.

Bubblan kommer att få åka hem i samma björndräkt som Ben och Bo lämnade BB i.

I övrigt finns här två mössor i olika storlekar (osäker på hur stort huvud en nyfödd har), bodys (vis av erfarenhet packar jag bara omlottbodys, minns hur vi hade med dra-över-huvudet-bodys när Bo kom och hur omöjligt det var att få på dem på den lille ömtåliga), extremt små byxor, en sovsärk (om vi blir kvar över natten, det blir vi säkert inte), tossor, strumpor och strumpbyxor.

Tar också med två filtar. En nyköpt från Ikea och ett lapptäcke som min kompis Ylva sydde till Ben när han var på väg.

Resten som ska med har jag skrivit upp på en lapp.

Åh gud, det är så mycket feelings nu. Under helgen levlade förvärkarna några nivåer och i lördags trodde jag för en stund att det dragit igång på riktigt, för det kändes inte bara i yttre magen och ryggen, utan i mensmagen. Och rejält! Men det lugnade ner sig och i går och i dag har det varit lite lugnare. För att nu på kvällen smälla till med ny kraft. Det är inte regelbundet, så det är bergis bara förvärkar, men ändå. När kommer det att ske? Hur mycket kommer jag att gå sönder? Hinner vi in?

Här är min och Nils delade Google keep-lista över inköp till Bubblan. Hittills är det endast jag som gjort några köp, men det finns fortfarande chans för Nils att få in en fot. Om han snabbar sig. Är rätt sugen på att lägga en beställning på pysventiler nu. Känns som att det skulle lugna mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: