Huvet ner å fötterna upp tack

Skäms lite i dag för att jag stöllgooglade saker som fick mig att bli orolig och sedan bloggade om det utan att passera gå. Eller i alla fall utan att ringa MVC och ställa frågor först. Det har jag gjort nu, i alla fall. Jag fick prata med en som sa att det är lite olika vad man säger i olika regioner, gällande barn som ligger i tvärläge i slutet av graviditeten. I Göteborg brukar man inte säga något särskilt, sa hon, men hon höll med om att tvärläge innebär en risk. Fast bara om vattnet går och ”det är ju ovanligt att förlossningen inleds med att vattnet går hemma”.

I alla fall. Hon landade i att jag absolut skulle lägga mig ner och ringa förlossningen om vattnet skulle gå nu under helgen och att de på förlossningen sedan ska ge mig vidare instruktioner om hur jag bör åka in.

Så … que sera sera I guess. Skönt att jag får åka in till förlossningen redan på måndag i alla fall. Kanske att jag gör som Tom Hanks i flygplatsfilmen och flyttar in på Östra sjukhuset om bebisen inte går att vända rätt. Övernatta i något väntrum eller skrubb tills det blir skarpt läge. Äta automatmat.

En tanke på “Huvet ner å fötterna upp tack

  1. Inte kopplat till innehållet just nu men: jag sitter ju alltid på telefonen och därifrån orkar jag inte kommentera. men nu sitter jag vid datorn och kan säga HURRA för att du är igång igen! så fint!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: