Dagen i bilder

Det finns såklart massor av bra saker med att amma, men att inte amma är också bra. Till exempel kan jag och Nils ta varannan natt med Bubblan och i natt sov jag som en stock. Strax före 10 gick jag upp och ner och kollade på bebis som sov i soffan, bredvid Nils.

Jag gjorde frukost till Ben och Bo …

… och sedan tittade vi traditionsenligt i bokreakatalogen och ringade in, med varsin färg, vilka böcker vi önskade oss. Jag valde bland annat Samlade verk och Jonas Crambys tacobok.

Lördagar är Bens simskoledag och det är hans och min grej. Så jag körde dit och förhöll mig till de nya restriktionerna, vilket innebar att duscha hemma och vänta utanför.

Hemma igen var det mesta sig likt. Bubblan brukar sova i pyjamas, men i natt hade den blivit kladdig pga orsak.

Jag sitter oerhört mycket i soffan dessa dagar. Och tackar Netflix för att hela Parks and recreation nu finns till mitt förfogande.

Kläder finnes och ibland hamnar de på liten kropp!

Jag ”lagade” lunch till Ben och Bo och råttorna fick också ta del.

Bullen är mycket mindre än sin syster Plutten och brukar få kämpa för att få ta del av maten. Det syns nästan här, när hon fångar en köttbulle.

När bebis sover får man passa på att städa köket och koka flaskdelar.

Det här med att flaskmata, va? Jag vet att amning är praktiskt på många vis, men än så länge sover han så himla gott efter att ha sänkt 90 ml ersättning. Jag njuter så länge jag kan.

Passade på att sätta ett långkok inför kvällen.

Sedan lagade jag pannkaksmiddag till Ben och Bo och skeppade iväg dem på övernattning hos kompis. Bens första! Så stort.

Hemma igen gjorde jag tillbehör till texmexafton: pico de gallo, guacamole, stekt majs, ris, sallad, refried beans, koriander, lime etc. Nils brorsa kom på besök.

Vi avslutade med ett parti Munchkins. Eller, jag avslutar nu, med att fixa köket och flaskorna för natten. Det är mysigt att hänga runt i köket medan Nils håller koll på lille. Ja, mer spännande än så blir det inte just nu. Men det är bra. Allt är bra.

6 reaktioner till “Dagen i bilder

  1. Oh, har sett dem och varit lite sugen. Men vi har redan köpt en vattenkokare med ställbar temperatur och den funkar tillräckligt bra för att inte ta den lite saftiga babybrezzautgiften. Verkar toppen med brezza dock.

   Gilla

 1. Blir så sugen på att flaskmata en ev trea när jag läser detta, mmmm… har du någon noja gällande allergier och annan amma-propaganda? Min sambo är amnings-taliban. Självklart bestämmer jag i slutändan men känns ändå som att jag för alltid skulle få en sur blick om jag valda bort det. Och kanske ångesta lite själv.

  Gilla

  1. Oj, jag har inte ens tänkt på att flaskmatning skulle hänga ihop med allergier. Finns det forskning på det? Ben kämpar på med sina allergier, men han ammades. Bossa ammades också, men har inga allergier. Har aldrig funderat på varför Ben blev allergisk och inte Bo. Tänker att han hade otur.
   Just nu är jag bara så glad över alla positiva saker som kommer med flaskamningen. Som att Alf blir mätt och att vi vet exakt vad han får i sig. Jag behöver inte fundera på vad jag äter, som eventuellt går ut i bröstmjölkningen och orsakar magont, och Alf sover – ta i trä – än så länge i tretimmarssjok om natten och somnar om efter matning vilket är HELT OTROLIGT jämfört med hur det var med Ben och Bo. Dessutom är det väldigt skönt att inte vara den enda matkranen. Tror att min förra förlossningsdepression (eller vad det var) fick vatten på kvarnen av att jag ammade och var den enda som kunde ta nätterna och tröstandet.
   Ja, du hör, jag sjunger flaskmatningens lov. Även om jag fattar att amning är toppen när det funkar. Dock tycker jag inte att din man ska säga så mycket om det när han faktiskt saknar mjölkproducerande mjölkkörtlar. Lätt att vara amningsförespråkare när man slipper utföra själva amningen, morr.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: