Vill vara här, vill springa hem, vem är jag?

Nämen hej, det är bara lilla jag i en onaturlig ställning som testar självutlösaren i min nya telefon för att göra mig själv uppmärksam på att jag är tillbaka på kontoret och att jag har vanliga byxor på mig, alltså inte tights eller gravidjeans.

I dag är Alfs beräknade ankomstdag, men han har redan funnits i tre veckor minus en dag. Och jag är här, överst i Lagerhuset, och ska jobba jobb. Det är märkligt och jag känner att jag har svårt för att vara i nuet, för att använda en klyscha.

Eller, när jag sitter i soffan och stirrar in i lillnyllet känner jag att jag är där och då, eller i ”nu”. Men annars finner jag mig googla solens upp- och nedgång i mars och bebis utveckling vid en, två och tre månader. Längtar så efter att kunna rulla vagn i vårvärme, bada badkar, börja jogga, träffa vänner utomhus, få vaccin och allt det där. Och efter första leendet och att Affe ska få stabil nacke så att det känns mindre bräckligt att bära honom i sele.

Men tillbaka till mina byxor! Jag gick upp 30 kilo under graviditeten och nu, precis som efter andra födslar, är det lite bekymmer med persedlar. Hemma har jag mest morgonrock och pyjamas och även om jag aldrig sätter klädkod för mig själv så vill jag ha något annat på mig utanför huset och just nu passar endast ett par byxor och det är barely, verkligen BARELY, att det går. Har ju också ett rejält stygnprytt operationsärr att ta hänsyn till (om någon missat), så det kräver lite pyssel att 1. täcka mig med plagg och 2. inte få mer ont pga skav. Lyckades hyfsat i dag, men ser ändå fram emot att kunna lägga till en trea på listan och även få känna mig lite snygg. Men det kommer väl. Obs, är fullt medveten om att jag kanske inte alls kommer att kunna ha mina gamla kläder. Kroppen works in mysterious ways och jag kan mycket väl få en ny ”stomme” efter det här. Men det hade varit kul (och mindre dyrt än alternativet) att kunna bära plagg jag äger och tycker om.

Konstigt att vara tillbaka hur som helst. Det är som att jag har en hemlighet. ”Här går jag och hämtar kaffe som en vanlig jobbare, men ingen vet att det samtidigt rinner avslag ur mig.”

4 reaktioner till “Vill vara här, vill springa hem, vem är jag?

  1. Nu är det du som köper ett par stora tights med höööög midja. Stoppar in dem lite oängsligt i vinterkängorna och matchar med en lång stickad tröja och en färgglad scarf. Tights är byxor när man är nysnittad.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: