Covid-21?

I går mådde jag helt okej (förutom så som man mår när man lever med bebis och blir väckt hela nätterna, dvs allmänt trött och susig) vid lunchtid. Klipp till någon timme senare och häpp! Var jag inte lite öm i lederna? Sedan bara PANG så kändes det som att jag brann. 39 graders feber, ont i kroppen, riv i halsen och frossa.

Förklarade för familjen att de nu inte kommer att få se mamma på några dagar och satte mig i karantän i sovrummet och här sitter (ligger) jag än. Febern har försvunnit (märkligt snabbt), men jag mår fortsatt riktigt jävla dåligt. Detta är covid, va? Nej, svara inte, det får ett test visa såklart, men om det är det så var det väl bound to happen. Som småbarnsförälder har ju livet i stort påverkats mycket mindre än för de som har äldre barn eller är riskgrupp. Barnen går på en skola med 700 elever och alla aktiviteter pågår som vanligt. Inte konstigt om man ”får något”. Och tur att jag (om jag nu fått det) får det nu och inte när jag var höggravid.

Men fy fan vad pissigt det är att isolera sig i hemmet när man har en sexveckors bebis. Alf har drabbats av svår kvällsoro (tror vi) och att inte kunna gå ner och hålla honom när han skriker lungorna ut sig är hemskT. Och jag lider med Nils som får ta allt själv utan chans till paus.

Jaja, nu blev jag helt genomsvettig av att skriva det här, så jag ska väl återgå till att lyssna på podcasts i ett mörkt rum och inte tänka på att jag verkligen behöver jobba torsdag-fredag för att hålla liv i firman. I morgon klockan 9 får jag hämta ut ett självtest på min vårdcentral (finns inga tider att boka, så det är något slags dropinkösystem) och sedan får jag svar inom några dagar. Hoppas att jag klarar att ta mig dig och hoppas att det inte är covid och att Nils står näst i tur att bli sänkt, för då vet jag inte riktigt vad vi ska göra med alla barn.

3 reaktioner till “Covid-21?

  1. Fy sjutton, det är ju jobbigt att vara sjuk som förälder oavsett men extra jobbigt då det är/man misstänker covid (starkt att du ändå isolerar dig, jag vet många småbarnsföräldrar som bara gett upp). Lycka till med testet!

    Gilla

  2. Två gånger har jag varit HELT övertygad om att nu är det covid. Alla symtom typ minus andnöd. Nix, nope, nein. Ena gången var dessutom i samband med att min sambo var konstaterad smittad, via test. Mina tester på både aktiv covid och antikroppar är bara negativa, fattar ingenting. Samma sits som dig med barn i förskola plus en sambo som pga sitt jobb är på plats och åker kommunalt. OCH jag jobbade på krogen hela sommaren. Nästan så jag börjar bli irriterad över att aldrig få ha det överstökat men absolut inte avundsjuk på att behöva isolera sig med ledsen bebis en våning ner. Hoppas du får komma ut snart ❤

    Gilla

  3. Åh håller tummarna för EJ covid! Oombett råd: det är ju inte helt ovanligt med livmoderinfektion efter förlossning, så om det inte ger sig kanske det kan vara klokt att kolla med gyn.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: