Utvecklingsfas 1

Vad primalt det är med bebis. Alltså att leva med bebis. Eftersom det är jättejobbigt att rå om ett spädbarn så antar jag att det finns en biologisk finess som kickar in och gör att man känner att man måste göra absolut allt för att barnet ska må så bra som möjligt. Annars skulle man ju inte orka.

Och vad det sätter sig i kroppen, allt man gör. Jag översköljs av sensoriska (om man kan säga så) minnen hela tiden, allt är så väldigt drabbande. Affes tunga blöjrumpa på morgonen kastar mig tillbaka till 2013, när Ben var ny. Lukten av gammal mjölk som ystat till sig i halsvecket på Alf gör att det känns som 2010 igen, när jag och Nils sniffade oss genom hela lägenheten på Tredje Långgatan utan att fatta att den ostiga doften kom från nyfödda Bo och att man måste tvätta även under bebisens haka.

Det här minns jag också väldigt väl. Känslan, som jag upplever precis nu, av att vackla mellan att vilja sätta fart på dagen genom att dricka massor av kaffe – som man är i enormt behov av efter en natt med förtvivlat få minuters sammanhängande sömn – och att passa på att ta sig en lur när bebisen nu börjar gäspa och visa tecken på att han är redo att ta igen den förlorade nattsömnen.

Kaffet vann. Och jag säger till mig själv, som så många gånger förr, att i kväll ska jag minsann lägga mig tidigt oj så tidigt.

2 reaktioner till “Utvecklingsfas 1

  1. Hade glömt bort dom där faserna, laddade genast ner app och ahhh ja det är därför det varit en ledsen liten klängare även hos oss idag. Skönt med lite förklaring! Hoppas det ger med sig fort 😬 och hög igenkänning på vecken, insåg idag att vår unge har ett sånt rejält väck i knävecket…som vi ehmmm missat. 🙄 // Linda (hon med bf dagen efter Alfs bf)

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: