Don’t go wasting your emotions, lay all your love on me

Vi har haft påsk! Tiden springer! Affe är hela nio veckor! Jag missbrukar utropstecken!

Nämen gud vad tiden upplevs mer kvickfotad den här bebisperioden än övriga två. Kanske för att det alltid alltid alltid finns något som måste göras. Plus att jag ju jobbar två dagar i veckan och då blir veckorna mer dynamiska än när föräldraledigheten är konstant.

Jag gillar att tiden springer (just nu i alla fall). För snart är den fjärde trimestern förbi och då kan vi börja skörda frukter som stabilare nacke, möjlighet till bättre nätter, leenden och kontakt och annat gott. Men det är mysigt nu också. Alf vill helst ligga på en annan kropp hela tiden och det är ju väldigt gosigt.

Saker som hänt: första april. Jag prankade barnen med en banan i Bens stövel och genom att göra Bossas mjölk blå. Hehe, de satt fint, de luren.

Ett lur som föll platt var mitt första april-skämt riktat mot Nils. Jag fick liksom ingen reaktion alls på det här äckliga/roliga. (Toaborsten är alltså fresh from the box, men det visste ju inte han.) Joke’s on me! Alltså verkligen: joke’s on me…

Första april är stora latte-dagen och då ska jag och Anton inviga stadens uteserveringar med varsin kaffe latte i nävarna. Saker som förändrats sedan vi började med den här traditionen för sisådär 15 år sedan är att vi nu dricker rosé och att vi inte bor i samma stad längre. Men Anton fick den här bilden skickad till sig där han håller till, uppe i Luleå.

Vi har också begått bilåkande – alla fem + Affes barnvagn! Det är väl inget revolutionerande med det, kan tyckas, men nu köpte vi vår bil på premissen ”vad gullig” och det får absolut inte plats varken tre barnstolar eller en barnvagn i den. Men genom att Bo blivit lång nog att skippa bilkudde och genom att lägga barnvagsninsatsen över knäna på de som åker i baksätet funkar det. Mini Cooper countryman – en perfekt familjebil!

En fick i alla fall åka kungligt i framsätet. Sov som en mallig prins hela vägen till Tjolöholms slott där storbarnen fick gå på äggjakt.

Detta har också hänt! Utomhusöl på Tullen Kville. Ben och Bo var hos kompisar, så då tog jag och Nils en promenad helt själva. Eller ja, med Kaffe då. Det kändes som semester och jag tror att vi sa fler ord till varandra än vi gjort på de nio veckor totalt som vi varit trebarnsföräldrar.

Det finaste man kan ge den andra föräldern under bebistiden är ett tomt hus och sömn. Så när Nils tagit en kämpig natt bjuder jag honom gärna på det genom att ta ut alla på promenad. Älskar att barnen har massa kompisar i området och att folk är ute och härjar nu när vädret är gott. Bara att smita in hos någon och dyka ner i studsmattan och komma hem när det vankas lunch.

I dag hade jag och Ben flera timmar för oss själva. Vi åkte till Nids 4 Kids och handlade blöjhinkspåsar, köpte nya vårskor till Ben och besökte Blomsterlandet, eftersom Ben ville ha en odlingsdag.

Samt somnade på Coop.

Hemma tog vi tag i den där odlingen. Barnen, med stöttning av en kompis, tog bort gammalt bös från pallkragarna och fyllde på med ny jord och gödsel. Sedan planterade vi hallonbuskar i en och morötter + sockerärter i en annan. Och lavendel i en kruka.

Vi ska ha spetskål och majs också, men de måste förodlas.

Annat nytt: Affe har fått sin första hårtvätt. Det var väldigt o-kul för alla inblandade att genomföra, men det var skönt att få bort stekosdoften från barret.

Jag har också återupptagit mina löpturer. Tre gånger har det blivit hittills och varje gång har det varit fehuruktansvärt jobbigt. Men det är ju skönt efteråt.

Jag har också tittat på otroligt många avsnitt av My lottery dream home på Discovery plus. Det går ut på att killen i bild hjälper amerikaner som vunnit på lotto att hitta sitt nästa hem. Avsnitten är korta, drygt 20 minuter, och slutar alltid med ett köp. Så fängslande! Ett par vann 180 miljoner dollar (alltså drygt en och en halv MILJARD). De köpte ett helt berg.

2 reaktioner till “Don’t go wasting your emotions, lay all your love on me

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: