Dagen i bilder

Magisk morgon på Kalmargatan. Alf sov till klockan sex (han har haft för vana att vakna vid fem på sistens) och gårdagens version av mig bjussade dagens på färska jordgubbar i kylen och bretzel till brödrosten.

Frukost på golvet, såklart. Där trivs vi bäst. Men nu står det nog inte på innan Affe kan inviga bumbon jag traderaköpt. Det blir ett lyft att kunna sätta honom på bordet när vi käkar middag etc.

Jag sminkade mig tidigt, då vi hade förmiddagsbesök på BVC. Jag tackar Alf för mitt trötta utseende och produkter från Paula’s choice för glowet. Tänk att SVT skulle avslöja att dyra produkter är en bluff i samma veva som jag gör livets första köp på Skin city. Jaja.

BVC-besöket blev hur som helst inställt på grund av sjukdom, så jag ägnade morgonen åt att förvandla detta …

… till detta.

Sedan gjorde vi sådant som Alf tycker om, som att titta spegel …

… och gymma. Här började Kaffe bli glansig på ögonen och jag har äntligen – tredje barnet gillt – lärt mig att BLIXTSNABBT söva vid första tecken på trötthet.

Jag har blivit en queen på dagssövningarna. Det går så jävla bra. Tur, eftersom Alf snittar fem dagsvilor. Frågan är hur jag kan vara så oerhört mycket sämre på att söva för natten. Återkommer till det.

Åt en hantverkartidig (var ju ändå uppe vid sex) lunch bestående av det som fanns i grönsakslådan dressat av en avocado mixad med koriander, turkisk yoghurt, chili, salt och majonnäs.

Fortfarande förmiddag: ut på tur. Vi gick på långpromenad. Bland annat till Willys …

Och till skolan för att hämta Ben och hans kompis som nästan alltid vill följa med oss hem. Det är fint.

Blir glad av att komma hem när jag ser vår brevlåda med nya skylten jag satte upp för ett tag sedan. Vad många vi är.

Efter en stund anslöt Bo, som slutar skolan lite senare och cyklar på eget bevåg. Hon jobbar mycket med multipla skärmar nu.

Alf, å sin sida, jobbar mycket med att fatta vad händer kan göra. Vänsterhanden har han fått ganska god kläm på.

Jag satte ett långkok för kvällen …

… åt mellanmål: bretzel med smör och cheddar och fun light + bubbelvatten …

… tittade på barn som studsade i trädgården …

… och lyssnade på podcast.

Ännu en lyckad dagsläggning. Det här kan ha varit runt klockan 16. Då börjar tankarna fara åt ”är det här den sista för dagen?”, ”hur länge ska han få sova nu?” osv. Allt handlar om den perfekta balansen för att få till en så bra kvällsnattning som möjligt. Vi har absolut inte knäckt koden än för kvällarna är :(((((((((

Nils kom hem och jag fick färdigställa middagen: tortillas med pulled chicken och all the sides.

Sedan trodde dumma lilla jag att jag fick till den perfekta nattningen. Affe visade tydliga trötthetstecken vid 18:30 och tajmingen med senaste matningen var perfekt. Han fick en flaska som han inte åt så mycket av, men han somnade fasen på en kvart. Smög ut och … tre timmar senare sitter jag här. Det gick rakt åt… Gud vad han skrek och vad han spände sig. Minns hur jag kämpade med Ben och Bo och hur tiden då man nattar är som en alldeles egen tid. En tid av förtvivlan och utebliven kväll och tröstlöshet.

MEN nu sover han och jag ska väl ut och springa? Nej, jag ska såklart gå och lägga mig, för Alf ska snart ha första nattflaskan. I morgon kör vi igen! Cram!

2 reaktioner till “Dagen i bilder

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: