Födelsedagen i bilder

I dag fyllde jag 41 och väcktes med solros och sång.

Och massa fina presenter. Som en pastamaskin …

… en bra mugg …

… ett enormt van Haasteren-pussel …

… en wet stone för knivslip …

… ett hus på en kobbe med en gatlykta …

… och ett par skor!

När jag kom ner hade Nils förberett storfrukost med allt som är gott. Bland annat mitt favoritbröd: bretzel.

Sedan fick jag en stund med den andre firaren. Affe fyllde fyra månader i dag.

När man är fyra månader får man prova (viss) mat. Alfs första intag, näst mjölkersättning, blev en fruktmix på klämmis. Han var mycket skeptisk (i nyllet), men spottade inte ut någonting. Så jag antar att det var gott?

Han har också, bedömde vi, blivit nackstark nog att palla hoppgunga. Så det testade vi. Dock knakade det så mycket i dess fäste att gungandet blev kortvarigt. Minns när Bo fick prova och gjorde en faceplant för att gungan lossnade och vi fick åka till akuten. Kanske bara skippar gunga den här gången.

Tog mig ett förmiddagslöp! Det var väl bra, men ännu bättre hade det varit om jag kommit ihåg att ta min antihistamin. Det är så mycket pollen ute nu att … jag blev som tjock inifrån och började odla gräs och hassel i svalget. Dessutom har jag en mens som är som islossning fast med stora stenar och det var varmt som inni. Men ändå – det blev en runda.

Efter en dusch provade jag mina nya skor och Bo tog en bild.

Sedan tog vi en promenad, inklusive glasspaus visavi Circle K.

Slutmålet var Kvilletorget, där vi tog in mat och dryck på Kvilles biljard. Jädra kanonställe.

Alf fick också dryck.

Han höll sig generellt urnöjd genom hela äventyret.

Här har han precis lagt av en fis på sin far, vilket jag tycker syns på Nils uttryck.

Efter att Alf först blivit sur och sedan somnat om i vagnen tog vi en öl och spelade ett ”rita och gissa”-spel på Barley’s food factorys uteservering. Först fick vi veta att vi inte kunde sitta där, eftersom det var max fyra per bord. Men det löste vi genom att listigt placera Alf utanför kedjan.

På vägen hem avvek Nils med Alf, för att komma hem någon gång. Jag gick med de två som inte tänker så mycket på att komma hem, utan mer på vad man kan göra längs vägen.

Hemma låg det blombud på trappan. Från min kompis Matilda.

Jag gjorde pannkakor till storbarnen …

… fick en stund för mig själv med en bok (rekommenderar!!!) …

… och nattade den lilla. Nu sitter jag och Nils på altanen med en flaska Cava Privat, vilket är ett roligt namn, och hoppas att nattningen av Affe-latte gick vägen, så att kvällen är fri. Perfekt dag, fin familj.

3 reaktioner till “Födelsedagen i bilder

  1. Åh vad härligt! Grattis! 🌻 En sån mysig dag och mysig familj. Och jag ÄLSKAR Väggen. Den knockade mig totalt. Hade bokcirkel om den på jobbet också, en av de bästa bokcirkelböckerna tror jag.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: