Dagen i bilder

Jag och Alf gick upp vid sex och konstaterade att det snöat satan. Så fint!

Vi lekte gömma bebis i köket, medan jag gjorde frukost till Ben och Bo. Vad lätt det var att få upp dem i morse! Bara att ropa om all snö. Äkta sagobokskänsla.

Knäcke med ost + påsyoghurt och äppeljuice till Ben …

… och mannagrynsgröt med kanelsocker och mjölk till Bo.

Team Hellbjörn.

Strax före åtta gick storbarnen till skolan med Nils. Bo i min vinterjacka, för hon har visst ingen egen. Det borde lösas inom kort.

Jag och Alf gjorde det vi brukar göra om morgnarna. Slog på Morgonstudion och grejade med bebisgrejerna som vi listigt placerat på tjockmatta bredvid teven. Det brukar funka att sitta så i ungefär en kvart, åtminstone. Go stund.

Sedan borstade vi tänderna och gick och la oss. Eller Alf, då, gick och la sig. Jag skuttade ut ur rummet för att hinna göra det jag hinner på de mellan 30 minuter och 1 timme och 40 minuter som förmiddagsvilan kan pågå. I bästa fall kanske glutta lite på arbetsmarknaden och göra en plan?

Men i dag sov han bara en halvtimme, så jag hann bara göra i ordning mig och fixa en äggröra med crème fraiche, dijon och tomater. Som fick ätas med ett getöga på Alf, på golvet.

Sedan, ja … så satt vi väl mest och satt.

Innan vi pälsade på oss för att gå till BVC.

Här träffade Alf sin tvilling. Och fick veta att han växer som han ska, enligt sin kurva som fortsatt är den högsta. Han är i dag exakt tio månader och klockar in på nästan 13 kilo.

På väg hem hände det som inte fick hända, han tog sig en tiominuterslur i vagnen. ”Äsch, han kommer ändå att vilja sova när vi kommer hem, han sov ju så lite i förmiddags”, resonerade jag. Men han var så här pigg när jag försökte natta. Gud vad beroende man är av rutiner med bebis, amiright? Minsta avsteg ställer till det.

Så det blev ytterligare en stunds sittande. Det vi gör mest och kanske bäst.

Lunchdags innebar att rota fram något att ha för händerna. Alf anstår sig varken göra sig mindre än han är eller bli matad om han inte samtidigt kan underhålla sig. I dag fick han olika lock, samt lite av min mat, att pilla med medan jag parerade och lassade in puré i lilltruten. Här ser man en av ingångarna till nya delen av huset. Det dammar mycket, så allt är igentejpat. Längtar ”lite” efter att det ska vara klart och jag kan dansa mellan mitt kök, där jag får göra favoritgrejen laga mat, och min matsal (hör ni, MATSAL) där kompisar ska sitta och få vin medan jag lagar.

Klockan 14 hämtade vi Ben på skolan. Det gör vi varje dag, utom på torsdagar då han och Bo slutar samma tid. Då får de gå hem själva.

Jag fixade mellanmål till Ben …

… och hoppades på bättre tur med att få Alf att vila en stund. Det gick bra, för han sov nästan en timme, och dåligt, för han ville bara ligga på mig. Iofs väldigt mysigt, men jag är så jävla stressad nu och i behov av tid för att hinna göra klart det där som måste göras i huset, typ röja undan efter frukost, för att känna ro att kunna ta tag i jobbsökandet och kolla mina mejl.

Strax efter att Alf vaknade kom Nils hem och då fick jag komma loss en stund. Förberedde middagen och slängde in en tvätt.

Sedan dagens bästa: gå ut och kolla vad som hänt i huset efter att byggarna för dagen lämnat. Varning för usla bilder här nu, men det är mörkt och svårt att få till något vettigt när det fortfarande är mycket maskiner och täckplast. Det som syns här är i alla fall den matsal jag nyss nämnde (alltså där Ben står, ovanför trappan) och den hall som ligger en trappa ner från nya matsalen.

Under trappan hittade Bossa ett perfekt Harry Potter-rum.

Det här är också från hallen, fast åt andra hållet. Nere i markplan, utskjutande från garaget, ligger ännu ett nytt rum. Och i samma hall har de satt våra befintliga altandörrar (altanen som revs pga nya utbyggnaden) som i framtiden ska ta oss ut till någon slags uteplats som vi ska anlägga. Gud, att få unna sig att tänka på sådant mys. Det känns avlägset nu.

Bild från matsal fast från andra hållet. Är det här intressant?

Nils tog Alf en stund till och jag fortsatte med maten och hjälpte Ben med matteläxan.

Tog en sväng till i tvättstugan för att samla ihop torr tvätt. Just det, i förrgår rensade jag och Kajsa ut vårt kontor och eftersom jag bor större än vad hon gör tog jag mig an nästan alla möbler. Det hade funkat superbra om inte vår källare var full av byggare och maskiner och resten av huset en eklektisk röra av flyttlådor och byggdamm, men nu är det som det är. Och en del av möblerna står ”tills vidare” här.

Sedan middag. Nils tycker ibland att jag håller på ”lite väl” med att lägga maten i andra byttor än de som de lagades i, men jag står fast vid att det ska vara en känsla av ”ah” att slå sig ner. Det ska vara ljus och servetter och gamla udda porslinsskålar. Särskilt när större delen av huset är ett utter chaos.

Affe äter gröt innan vi äter middag, så när vi käkar får han sitta och pilla med rån eller suga på frukt i nätnappen.

Efter maten gick fina jag ut och skottade snö. Det var dock för sent, för snön på trottoaren hade redan hunnit bli hårt packad och omöjlig att få loss. Grannarna bredvid oss har varit duktigare.

Ben och Bo hjälpte till, till dess att Bo råkade kasta en snöboll i Bens ansikte och det blev tråkig stämning.

Men det löste mammi med lite fika.

Sedan satte jag mig i Bossas rum och vek den torra tvätten och ja, så här ser det ut hos henne. Känns som att hennes nya rum, det som kommer att ligga ovanpå matsalen, är prio, så att hon får komma i ordning. Vi ska bara spackla ett andra lager på väggar och tak, slipa det, grundmåla, måla taket vitt och tapetsera. Och få tillbaka en snickare för listläggning och en elektriker för att fixa färdigt uttag och lampknappar. Men när som helst!

Här inne ligger det, Bossas nya rum.

Sedan nattade jag Alf och därefter Ben och Bo och nu sitter jag här och klockan är strax efter 21. Alf kommer att vakna för att äta strax efter 23 och efter det vill jag gå och lägga mig, för han vaknar för en ny flaska vid 4-5 ungefär och ibland vill han gå upp då. Detta ger mig ändå två goda timmar för att bestämma mig för vad jag vill göra med mitt liv och börja söka jobb. Ska bara städa köket och hänga en tvätt till först. Tack för visat intresse!

10 reaktioner till “Dagen i bilder

  1. Åh vad GULLIGA alla barnen är. Helt otroligt ju. Och underbart att få hänga med dig så här en dag. Hejar på dig vad gäller jobb och det. Kram ❤️

    Gilla

    1. Kul! Jag gillar att göra dem. Både för att det är kul att ha kvar som arkiv och för att det är lättare att bara beskriva vad som sker en dag än att försöka beskriva vad som sker i huvudet mitt. Då blir jag så låst och tänker ”nä, vem är jag att tycka något om det eller det…”.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: